Çamaşır Makinesi Monitör İlişkisi :) ?
-
ben pc yi çamaşır makinesinin yanına koydum bi süre böle durması lazım evin yerleşimi açısından makine çalışırken ekranda titreme oluyor. artık manyetik bi alanmı oluşuyor noluyoresa
bu ilerde bi sorun teşkil edermi ? sanırım bunun cevabı için bi beyaz eşya servisçisi bide donanımcı arkdaş gerek eyw. şimdiden
-
doğaldır bende mesela yüksek sesle konuşurken internet cafedeki bütün tüplü monitörler yalpalama yapıyor :)
-
oww oda ayrı bi sorun tabi. :D
-
DJ_Alper bunu yazdı:
-----------------------------
doğaldır bende mesela yüksek sesle konuşurken internet cafedeki bütün tüplü monitörler yalpalama yapıyor :)
-----------------------------puhahah burda da yüksekses varda titree göremedim
bu arada host sitesini versene bir bakam merak ettim
+ son ses açiyorum evde sistemde bişi olmuor =)
-
PanxeR bunu yazdı:
-----------------------------DJ_Alper bunu yazdı:
-----------------------------puhahah burda da yüksekses varda titree göremedim
bu arada host sitesini versene bir bakam merak ettim
+ son ses açiyorum evde sistemde bişi olmuor =)
-----------------------------gürültüyle alakalı değil dayı o aydı bir konu uzun sürer şimdi senin gibi söyleyen çok kişi oldu görünce onlarda şaşırıyo :)
tüplülerde oluyo yanlız lcd lerde olmuyo
-
yoldan araba özelliklede büyük araçlar gecerken monitörüm titriyor ve hoparlörlerden sırıltı geliyor :)
-
yolbulucu bunu yazdı:
yoldan araba özelliklede büyük araçlar gecerken monitörüm titriyor ve hoparlörlerden sırıltı geliyor :)
-----------------------------hoca senin pc iyiymiş valla aç hoparlörün sesini deprem filan olunca yararlı olur yalnız biraz geliştirmen lazım erken uyarı sistemi filan :)
-
Monitor acısından cok sağlıklı olduğu söylenemez, zamanla kalıcı hasar yapabilir alete,Çamaşır makinasının içinde kuvvetli bir motor var çünkü, ve devamlı bir manyetik alan var...
-
alperin söylediğine hayatta inanmazdım ama dün başıma gelenden sonra ne söylese doğrudur..pilli diş fırçasıyla diş fırçalarken banyonun aralığından odaya baktığımda ekranın yalpaladığını gördüm resmen dans ediyo fırçayı bırakıp yanına geliyorum bişey yok geri banyoya gidiyorum elime alıyorum yalpalama yapıyo...geçen hafta hocamızın dediğine göre bu ekranların 1 sn lik resimleri 25 resimden oluşuyomuş...yani saniyede 25 resim çiziyolarmış çok hızlı olduğu içinde biz farkedemiyomuşuz herhalde ben resim çizerken yakaladım:D
-
Game_Over bunu yazdı:
-----------------------------alperin söylediğine hayatta inanmazdım ama dün başıma gelenden sonra ne söylese doğrudur..pilli diş fırçasıyla diş fırçalarken banyonun aralığından odaya baktığımda ekranın yalpaladığını gördüm resmen dans ediyo fırçayı bırakıp yanına geliyorum bişey yok geri banyoya gidiyorum elime alıyorum yalpalama yapıyo...geçen hafta hocamızın dediğine göre bu ekranların 1 sn lik resimleri 25 resimden oluşuyomuş...yani saniyede 25 resim çiziyolarmış çok hızlı olduğu içinde biz farkedemiyomuşuz herhalde ben resim çizerken yakaladım:D
-----------------------------sakalımız yokki :)
-
çamaşır makinesi çalışınca motorunun manyetik alanı monitörün saptırma bobinin ve degause bobini etkiler
zararı olur monitör için renkeri folloş olur