Can Dostum Ölüyor.Can Pazarında İlik Kurutan Şerefsizlere Dikkat !
-
10 gün önce annemler İzmir kemeraltında bir dükkandan köpek almışlar. Köpeğin aşılarının tam olduğunu ve eski sahibinin kızı yüzünden bırakıldığını söyledi. Bende inanmıyarak aşı programına başladım . Ailemin zoru ile hayvanat bahçesinde çalısmıs bir veteriner vurdu aşılarını . Karma ve parazit aşısı aynı anda oldu. Parazitin hap şeklinde olması ve aynı anda karma aşısını yemesi köpeğimin bağışıklık sistemini çökertti. Kanlı ishal teşhisi ile bir kliniğe kaldırdım ve orda kalıyor. Lütfen sizden istediğim emin olmadığınız yerlerden aşı vurulmayın ve hayvan almayın. Ufaklık ölüyor ve ailemden birini kaybetmişim gibi vicdan azabı ve üzüntüyle dolu dakikalar geçiriyorum .
-
sana sabır diliyorum dostum..
hiç umut yok mu?
-
Çıkmadık candan umut kesilmez kurtululabilirde ölebilirde.Belirli bişey yok daha ortada
-
sadece ırk sahibi köpeklerde kanlı ishal oluo die biliorum kurtulması çok zor gibi ama dilerim kurtulur
-
dostum onun vetle ilgisi yok aldığınız yerdeki bir virüs'dür eğerki inşallah kurtulurda gelirse evi ozonla temizlemeni tavsiye ederim virüsü tekrar kapmaması için petshop'tan köpek alınmaması gerçeği bir kez daha ortaya çıktı
-
bizde burda sokaktaki bir yavru kediyi aldık eve. ilk aşısını yaptırdıgımı günün akşamında öldü :@
-
aşı yaptırdığınız yere dikkat etmeniz lazım
-
irwa bunu yazdı:
-----------------------------
sadece ırk sahibi köpeklerde kanlı ishal oluo die biliorum kurtulması çok zor gibi ama dilerim kurtulur
-----------------------------edit: her köpek olabılır bu bir virüstür.
___________________________________________________-
İzmir kemeraltında bir dükkandan köpek almışlar.
Demişsin hocam Petshoptan almasaydınız keske :( helede kemeraltından.Kemeraltında da kapmıs olabılır buyuk ıhtımalle vırusü hocam sen evden cıkarmadım dedın .
Çok hasta kedı kopek oluyor petshoplarda aman dıkkat arkadaslar almayın petshoplardan.Lütfen
-
Hocam ayni sorun benim Marco'da da oldu ama asi yapan elemanin hatasi degil bu. Kopek zaten o virusu kapmis, asiyla birlikte ortaya daha cabuk cikiyor sorun burada. Bende 1hafta ayni veterinerimde tedavi gormus ve olumlu sonuc almistim. Umudunu asla kaybetme ve kopegine henuz onu birakmayacagin konusunda telepatik duygular hissettir.
-
hocam normalde aşılar 45 günlükken fln başlıyor bunun öncesinde ise parvoglop denen bir aşı var. yaklaşık 1 aylıkken fln yapılabiliyor. kanlı ishal için. yalnız çok pahalı olduğu için hiçkimse vurmuyor. kanlı ishal çok ağır geçen bir hastalıktır. tavsiyem veterinerde kalması ve her gün düzenli olarak serum yemesi. olay senin veterinerinin vurduklarından değil. aynı anda iki aşı vurulmaz ancak parazit tedavisi bir aşı değildir. enjeksiyon olarak da yapılabilir oral tablet olarak da uygulanabilir. aynı anda iki aşı vurulması yine kanlı ishale yol açmaz. sadece vurulan aşılara karşı bağışıklık güçlenmez. ayrıca genel anlamda veterinerler önce parazit tedavisi sonra aşılama yapıyor. bunun nedeni ise bazen iç parazitler aşının çalışmamasına neden olabiliyormuş...
sabret hacı daha önce kanlı ishalden gelen bir hasta 9 gün sonra tedaviye cevap verdi şimdi taş gibi :D ümidini yitirme...
-
pitbulum kanlı ishalden ölmüştü fakat tamamen biraderin gergadanlığındandı bizim oalyımız.Nasıl bir duygu olduğunu çok iyi bilirim 3-4 günü alatırsa düzelir demişti veteriner 3.günün sabahında onu bedeni kaskatı bulmak...Umarım yaşamaya devam eder fakat yerinde olduğum zamanda son günlerinde hep yanında olmuştum.Görünmeyen bir bağ olduğuna inanıyor insan özellikle hayvan dostları o zamanlar o bağı resmen görebiliyorsun seni anladığını hissedebiliyorsun kim bilir belkide öyle olamsını istediğimdendi ama ne bileyim hissetmiştim işte ve yapabileceğim tek şeyi yapıp onu zor günlerinde hiç yalnız bırakmadım.Bir ruhun yalnız hissederken ölmesi kadar acı ve ızdırap verici bir cehennem düşünemiyorum !