Çanak Yönü Ayarlama
-
NoToLeRaNcE bunu yazdıkabadayi09 bunu yazdı
hacım böyle bi satfinder olmadan çok zor ben kendim bu işi yaptığım halde cihazsız tv karşısında 1 saatte zor ayarladığımı biliyorum
bi arkadaş demiş ya 1 cm kaysa olmaz diye hakkı var Bu arada çanağı %90-92 sinyalle ayarlamaya başlarken daha arka monttaki 13 somunları sıkarken bile sinyal 85-86 ya kadar düşme oluyor sonra civataları sıka sıka yine tekrar sinyali buluyorsun ince ayarla elle amatör biri için çok ama çok zor cihazsız...
Bu cihazin tam olarak islevi ney hocam ? Ne amac icin kullanilabilir baska ?
hacım bildiğin çanak ayarlamak için kullanılıyor ayrıca merkezi sitemlerde eve gelen kablodan dısec bulabiliyorsun çok kolay pratik kullanışlı bi cihazdır
http://www.antenci.net/SatFinder-2-Plus-Dijital-Uydu-Bulucu,PR-8.html
-
zigor bunu yazdı
4-5 ay önce üstte fotoğraftaki cihazlar uyducu geldi, ayarını yaptı, parasını aldı gitti. İki ay geçti, şimdi yine arada rüzgar estiğinde, yağmur yağdığında sinyal gidiyor, kanallar kesiliyor.
Sadece bu kesilme olayı yüzünden babam sinirlenip uydu-anten-kablo komple değiştirmişti, yine aynı sorun. Bunu tam olarak sabitlemenin bir yolu var mı ? Antenin ayar vidaları sonuna kadar sıkılı, anten de sağlam yeni anten. Ama biraz rüzgarda yağmurda görüntü gidiyor. Ben tv izlemesemde arada eve gittiğimde denk geliyorum, sinir bozucu birşey.
sorunu tam anlıyamamakla birlikte yorumlamak istedim eğer yağmurlu havalarda sağanak yağmur yağarkenki sinayl yok ve puzzle şeklindeki yayın kopmalarını bahsediyorsan önüne geçemezsin hocam bunun
yok çanak çok rüzgar alıyor her yağmur ve rüzgarlı havadan sonra sorun yaşıyorum çanak sapıyor diyorsan senin çözümünde rüzgar geçiren delikli çanaklardır hocam
http://www.antenci.net/BAFF-95CM-Delikli-Canak-Anten,PR-2690.html
kabadayi09 tarafından 10/May/14 22:12 tarihinde düzenlenmiştir -
sinyal yakalayıcı olmadan kanal bulman çok çok zor bir iş...
-
kabadayi09 bunu yazdı
hacım böyle bi satfinder olmadan çok zor ben kendim bu işi yaptığım halde cihazsız tv karşısında 1 saatte zor ayarladığımı biliyorum
bi arkadaş demiş ya 1 cm kaysa olmaz diye hakkı var Bu arada çanağı %90-92 sinyalle ayarlamaya başlarken daha arka monttaki 13 somunları sıkarken bile sinyal 85-86 ya kadar düşme oluyor sonra civataları sıka sıka yine tekrar sinyali buluyorsun ince ayarla elle amatör biri için çok ama çok zor cihazsız...
bu cihaza o paryı vereceğine gitsin 500s dm cihaz yada hd li istiyorsa dm clon vu gibi ucuzundan hd li cihaz alsın
laptopu alıp çatıya çıksın programı açsın ağdan sinyali birebir görsün
sonuçta uydu cihazı ihtiyaç ama çanak ayarlama satfinder ihtiyaç değil
-
hocam 25-30tl ye uydu bulucular var tv yi falan götürme şansın yoksa onu öneririm.50tl lik iş değil o kaptırma sakın paranı al uydu bulucunu sürekli kullanırsın
-
jawsap67 bunu yazdı
hocam 25-30tl ye uydu bulucular var tv yi falan götürme şansın yoksa onu öneririm.50tl lik iş değil o kaptırma sakın paranı al uydu bulucunu sürekli kullanırsın
o dediğiniz ibreli hocam pek sağlıklı olmuyor
sinyal seviyesi ile kalitesini bir ayarlamak gerek
en ucuzu dm 500s cihaz 50 lira 40 lira bir laptop eşten dostanda olur
kanal listeyi atıp kendi ağına cihazı bağlayıp şu resimdeki programı kullanarak uyduyu çok rahat ayarlayabilir
buda linki
http://www.krkadoni.com/log/index.php/enigma-signal-meter-krkadoni-edition/
-
endenius bunu yazdıkabadayi09 bunu yazdı
bu cihaza o paryı vereceğine gitsin 500s dm cihaz yada hd li istiyorsa dm clon vu gibi ucuzundan hd li cihaz alsın
laptopu alıp çatıya çıksın programı açsın ağdan sinyali birebir görsün
sonuçta uydu cihazı ihtiyaç ama çanak ayarlama satfinder ihtiyaç değil
hangi amatör kişi dm 500 s ve laptopla sinyal yakalamasını bilir onu da geçtim adama sor bakem vu ne diye one der
iyisi mi versin 25-30 lira işin ehline yaptırsın :)
-
@kabadayı
bu delikli çanaklarda sinyal kaybı olmuyor mu?
yada biraz daha buyuk canak gerektirir mi 90 üstü
RitmFarbRacourci tarafından 11/May/14 17:46 tarihinde düzenlenmiştir -
Ben tv yi catiya cikartip ayarlamıştım. Yandaki evin canagina gore yönünü ayarlayip ince ayarinida tv deki sinyal gostergesine bakarak yapmıştım
-
hocam ucuz cihaz almak istiyorsan vede ayarın kralını yapmak istiyorsan
150 tl gibi paraki bulabileceğin en ucuzudur ws6906 ebay da arat.70 usd civarı
ben almıştım uzun zamandırda kullanırım.