folder Tahribat.com Forumları
linefolder Bilişim Güvenliği
linefolder Çanakkaleli Genç "Google Summer Of Code" Organizasyonunda...

Çanakkaleli Genç "Google Summer Of Code" Organizasyonunda...

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    yasin_55
    yasin_55's avatar
    Erkek

21 yaşındaki Pınar Yanardağ, yazılım konusunda kendini geliştiren ender öğrencilerden biri.

Yazılımda yeni güvenlik kodları geliştirerek kendini ispatlamak isteyen kişilerin başvurduğu uluslararası proje olan "Google summer of code" organizasyonuna gönderdiği ilk projede kabul edilmesine çok sevindiğini kaydeden Yanardağ, proje için üç yıldır yaz tatillerinde aralıksız çalıştığını söyledi. Türkiye'den projeye yüzlerce kişinin katıldığını sadece 6 Türk'ün projesinin seçildiğini bunlardan 4 tanesinin Türkiye'de üniversite öğrencisi, diğer 2'sinin de Amerika'da yüksek lisans yapan kişiler olduğunu hatırlatan Pınar Yanardağ, bu organizasyona katılış serüvenini ise şöyle anlattı:

"Google, her yıl özgür yazılım üreten firmalar ile yazılım konusunda anlaşmalar yapıyor. Şirketler de projeleri Google iletiyor. Google'da bir veri tabanına bunları kaydederek, dünyaya duyuruyor ve öğrenciler istedikleri ve ilgilendikleri alanlarda bu projelere başvuruyorlar. Benim de şifreleme ile ilgili çalışmalarım vardı. Yarışmayı internet ortamında duyunca ben de başvurdum. Öğrenciler yaptıkları projelere ve başvurularına göre tercih ediliyorlar. Başvurumda önceki yaptığım projeleri de örnek gösterdim. Ben de 'Google summer of code'a bu şekilde kabul edildim."

Google tarafından kabul edilen projesinin e-posta şifreleme aracı olduğunu ifade eden Yanardağ, yaptığı projenin Linux altında çalışan bir e-posta aracının şifrelemenin ara yüzünü yazmak olduğunu vurguladı. Bunu chost denilen bir program ile entegreli olarak çalıştıracağını bu sayede kullanıcıların şifreleme ve anahtar seçimi gibi daha çok seçeneklere sahip olarak e-posta trafiğini kullanabileceklerini ifade eden Yanardağ, "Projenin uygulama süresi 3 ayla sınırlı. Kabul edildiğiniz kuruluş size danışmanlar veriyor. Siz proje adımlarına bu danışmanlarla birlikte karar veriyorsunuz. Her hafta yaptığınız raporlarda neler yaptığınızı danışmanlara bildiriyorsunuz. 3 ay sonunda projenizi başarıyla bitirdiğiniz taktirde, bir para ödülü de var. Projede benim için ne para ödülü ne de kabul edilmek önemli değil. Proje sayesinde hem camiaya kendinizi tanıtıyorsunuz, hem de bu konunun uzmanlarıyla tanışma fırsatı buluyorsunuz. Mesela kodlamaya başlayalı bir hafta oldu. Bu konu ile ilgili birçok uzman kişi ile tanışma fırsatı buldum" dedi.

*haber sitesinden alıntıdır.

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Fistandantilus
    Fistandantilus's avatar
    Erkek
    hemde bayanmış vay bea..

Fakat söyleyin kardeşlerim; insanlığın bir ereği eksikse, eksik değil midir- bizzat kendisi de?
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    blue_dream
    blue_dream's avatar
    Erkek
    sevindim :) bizde calısıp sole bişeler yapsak... :)
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    8mm
    8mm's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek

Ne olduğunu anlayabilmiş değilim. Nerde entel proje var onlar kabul ediliyor ya

Bizim 500 dolara mal olan akıllı ev projemiz de arada kaynar.

Kimse sana özgürlük veremez. Kimse sana eşitlik veya adalet veya başka birşey veremez. Eğer adamsan, sen alırsın. 8mm@tahribat.com
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Musket
    Musket's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek

Rene falan da varken bunun geyıgı donmustu... ( Geçen yaz )

Googlesummerofcode da o kadar da zor projeler yok aslında..

Cogu kolay projeler...

Network snifferlar, wireless network kontrolleri vs...

Ama herşey bir yana, Pınar Yanardağ, harbi takdir ve takip ettiğim insanlardandır..

Ruby ve Ruby Gems hakkında Turkiye genelınde en bilgili insandır...

Ruby dilini merak edip araştırırsanız, Pınar Yanardağ'ın bu konudaki bilgisini anlayabilirsiniz...

Bunun yanında, iyi de dokuman yazıyor... 

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    yasin_55
    yasin_55's avatar
    Erkek
    hmm kızın sicili zaten bozukmuş baksana rubyler falan ...
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    gafman
    gafman's avatar
    Erkek
    ne güzel millet gelin proje yapalım :(
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Musket
    Musket's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek

Ben bizim sitedeki xtlan hakkında bir sure:

"Lan Pınar Yanardağ bu kız lan heralde" 

şeklinde dusunmustum aslında...

Bir sure sonra geçti ama :P 

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    JPriest
    JPriest's avatar
    Erkek

Lan bu kız bizim bölümde okuyor:D

Bir ona bakın bir de bana a.q. Kız yazın google'da çalışacak biz yine gezip tozucaz:D

Bu arada Öss'ye girecek arkadaşlardan bilgisayar müh düşünen varsa ve aynı zamanda linux'a ilgi duyuyorsanız ya da genel olarak açık kaynak koda, Çanakkale'ye gelmenizi tavsiye ederim.

Sen hiç kaval çaldın mı?
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    8mm
    8mm's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek
    Musket bunu yazdı:
    -----------------------------

Ben bizim sitedeki xtlan hakkında bir sure:

"Lan Pınar Yanardağ bu kız lan heralde" 

şeklinde dusunmustum aslında...

Bir sure sonra geçti ama :P 

-----------------------------
    Yok o değil tutmayan özellikler çoğunlukta.

Kimse sana özgürlük veremez. Kimse sana eşitlik veya adalet veya başka birşey veremez. Eğer adamsan, sen alırsın. 8mm@tahribat.com
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Musket
    Musket's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek

Dedim ya zaten geçti cok kısa surede : )

Yaşadıkları şehir bilem tutmuyo zaten... 

Toplam Hit: 18007 Toplam Mesaj: 22