Canon EOS 60D İçin Lens Önerisi?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    LynXMaSTeR
    LynXMaSTeR's avatar
    Erkek

Merhaba,

uzun araştırmalar ve karşılaştırmalar sonucunda bütçeye de uygun olması bakımından Canon EOS 60D fotoğraf makinesini almaya karar verdim. Ürünü 18-135mm kit lensi ile birlikte almayı düşünorum. Bu lensi tak gez olarak kullanacağımdan aralığının geniş olması sebebiyle seçtim.

Bunun yanında,

Canon 50mm f/1.8 (portre çekimleri için düşünüyorum)

Tamron 17-50mm f/2.8 XR Di II LD Aspherical (manzara çekimleri için düşünüyorum)

Tokina 11-16mm f/2.8 AT-X Pro DX (kısa mesafede, dar alanlarda çekim yapmak için düşünüyorum)

bu lensleri de almayı planlıyorum. Acaba bu şekilde bir set ileri amatör birine uygun mudur? Şu lens bence gereksiz ya da şunun yerine bunu al daha iyi gibisinden tavsiyelerinizi bekliyorum?

goo.gl/qBNZmW
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    enes
    enes's avatar
    Erkek

Hocam Merhabalar,

Öncelikle Bütçem 60D ye Yetiyor Diyorsun Ama Seçtiğin Lenslerin Toplam Fiyatları 2-3 Tane 60D Body Parası Ediyor Diyebilirim :)

Ve Soruna Gelirsek;

Tamron 17-50mm f/2.8 XR Di II LD Aspherical  ile  Tokina 11-16mm f/2.8 AT-X Pro DX 

Tekrar Düşün Derim Bunlardan Tokina 11-16 yı Alıp Geniş Açıda Çekebilirsin.

Telezoom Tarzı Portler Seversen Tamrona Vericeğin Parayı 70-200 F4 Çakabilirsin.

Yada İki Lens Yerine Sana Canon 17-40 Veyahut 16-35 F2.8 Öneririm.

Ben 17-40 Kullanıyorum Aşırı Derecede Memnunum.

Saygılar.

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    BosphorusPasha
    BosphorusPasha's avatar
    Erkek

bu set amatörün bi iki gömlek üstüne uygun bi settir. 

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    LynXMaSTeR
    LynXMaSTeR's avatar
    Erkek

teşekkür ederim cevap için.

hocam bütçe derken alacağım lensleri de hesaba kattım :)

tamron 17-50 nin keskinlik açısından çok iyi olduğunu söylüyorlar. 11-16 yı da dediğim gibi daha yakın çekimler için düşünüyorum. ama dediğin gibi sadece tokina da mantıklı olabilir.

ancak tamron 800 TL iken senin dediğin 70-200 F4 ise 1800 TL. arada baya fark var :)

goo.gl/qBNZmW
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    enes
    enes's avatar
    Erkek
    LynXMaSTeR bunu yazdı

tamron 17-50 nin keskinlik açısından çok iyi olduğunu söylüyorlar. 11-16 yı da dediğim gibi daha yakın çekimler için düşünüyorum. ama dediğin gibi sadece tokina da mantıklı olabilir.

ancak tamron 800 TL iken senin dediğin 70-200 F4 ise 1800 TL. arada baya fark var :)

Bugüne Kadar Sadece İlk ve İkinci Kameramı Sıfır Alıp Geri Kalan Bütün Parçalarımı Hep İkinci El Aldım.

Lenslere Bakıp Temiz Olduğunu Anlayabiliyorsan Eğer, Sıfırına Para Vermemeni Kesinlikle Öneririm. Ben 70-200 F4 Ü İkinci El Aldım 1.250 Tl Şuan Fiyatlar Dahada Düştü Bin Tl Yada 1.100 ' e Bile Bulma İhtimalin Var.

Kaldıki Geçenlerde Mürid Arkadaşla Muhabbet Ederken Video İzledik

Makine Neyse Makineye Özgü Lens Takarsan Daha İyi Sonuç Alabilirsin Örn ( Canon Kamera Canon Lens )

Saygılar.

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    LynXMaSTeR
    LynXMaSTeR's avatar
    Erkek
    enes bunu yazdı
    LynXMaSTeR bunu yazdı

Bugüne Kadar Sadece İlk ve İkinci Kameramı Sıfır Alıp Geri Kalan Bütün Parçalarımı Hep İkinci El Aldım.

Lenslere Bakıp Temiz Olduğunu Anlayabiliyorsan Eğer, Sıfırına Para Vermemeni Kesinlikle Öneririm. Ben 70-200 F4 Ü İkinci El Aldım 1.250 Tl Şuan Fiyatlar Dahada Düştü Bin Tl Yada 1.100 ' e Bile Bulma İhtimalin Var.

Kaldıki Geçenlerde Mürid Arkadaşla Muhabbet Ederken Video İzledik

Makine Neyse Makineye Özgü Lens Takarsan Daha İyi Sonuç Alabilirsin Örn ( Canon Kamera Canon Lens )

Saygılar.

hocam bende genelde sıfır alma taraftarıyım. çünkü ne kadar iyi anlarım desen de bi taraftan bi pürüz çıkabiliyor ve uğraşmak istemiyorum açıkçası. ha iyisi de denk gelebilir o ayrı mevzu. Canon kameraya Canon lens demişsin, bence de öylesi daha makbul ancak özellikle Tamron 17-50 nin eşdeğer aralıktaki diğer markalara göre daha iyi yorumlar aldığını gördüm.

Bu arada sendeki ekipman nelerden oluşuyor?

goo.gl/qBNZmW
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    enes
    enes's avatar
    Erkek

Evet Tamronun Yorumlarını Bende Okudum Gerçekten Mükkemmel Ama 17-40 İle Çekilen Fotoğraflar Ve Elde Edilen Verilere Bakarsan Oda Seni Tatmin Edecektir :) Hatta Tamron dan Daha Fazla Edecektir :) 

Sıfır Ekipman Aldıkdan Sora Elden Çıkarırken Çok Kaybın Oluyor. Bence İkinci Ellere Yönel Derim :)

Bendeki Ekipmanlar;

Canon 7D ,   50mm 1.8  , 17-40 F4  , 70-200 F4

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    LynXMaSTeR
    LynXMaSTeR's avatar
    Erkek

hocam 17-40 F4 yerine 17-55 F2.8 daha iyi değil midir? Hem aralık olarak bi tık fazla hem de yüksek diyafram değeri var?

goo.gl/qBNZmW
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Iruretta
    Iruretta's avatar
    Erkek

Uzun süre 60d kullandım. Tamron 17 - 50 + paran varsa yanınada Canon 24-105 

FF e geçerken tamronu satarsın 24 105 ile yola devam edersin

http://yanduvar.blogspot.com/
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    LynXMaSTeR
    LynXMaSTeR's avatar
    Erkek

hocam 24-105 çok para yav, onu şimdilik düşünmüyorum :)

goo.gl/qBNZmW
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    BosphorusPasha
    BosphorusPasha's avatar
    Erkek

hocam sen kaar evrmişsin de ne çekecegine karar verdinmi de objektif arıyosun? ne çekcen sen? manzara profil doğa ne yani akşam mı çekcen gündüzmü?

Toplam Hit: 6006 Toplam Mesaj: 18