Cd-Romsuz Notebook Formatlama Sorunu
-
elimde bir netbook var ancak sizlerinde bildiği gibi bu arkadasın cd-rom surucusu bulunmamaktadır.Sunu ormak istiyorum bu bilgisayarı nasıl formatlayabilirim? boot ekranına baktım sadece hdd ve lan baglantısını destekliyor agda baska bilgisayarım mevcut kurulumu bilen arkadas varsa anlatabilirmi simdiden tesekkurler
-
kusura bakmayın backspace yaparken yanlıslıkla enter a bastım admin arkadalar baslıgı duzeltebilirmi
-
usb den yapabilirsin ama usb nin önbellek şeysini falan ayarlaman lazım
-
iide babo usb yi boot edemiyorum biosdan sadece lan ve hdd var
-
Döküman vardı araştırırsan forumda bulursun hocam. Flash diskle format atma olayı.
-
Meraklıysan USB ile PC'ye Linux kurmak çok kolay.
-
simdi usb ile windows kurulumu diosnuzda benim anlatamadgım yada anlamadıgım bi nota var bu biosu varya bilgisayarın orada boot olarak sadece ethernet kartı var bu sekilde usb den kurabiliomuyum???
-
hocam windows acıkke agdaki dier bilgisayarların cdromunu kuulanabiliyodun fekat os suz nolur biliyorum :S teknik servise gondermen tavsiyemdir. cunku netbooklar cok gurcalamaya gelmeyen malzemeler... ( usb den boot olmayan biosun aq bu arada :D )
-
İllede atıcam diyorsan hardiskini söküp başka bir pc de atmayı dene kabul edermisin böyle bir öneriyi
-
USB bellekle kurabilirsin quick boot seçeneğinde harici bellek görüyor kurulum yapabiliyorsun.. Tabi flash disk boot özelliği varsa ve sistemi boot olarak yazdıysan flasha.. Yada External DVD RW alabilirsin.. Sadece kurulum amaçlı değil en azından çantanda taşıyacağın bi dvdrw sahip olmuş olursun..
Edit : Sadece linux değil windows un her sürümünü de usb bellekten kurması çok kolay..
Edit2 : Döküman aramaya hiç gerek yok.. Flash diske yazılacak iso dosyasını ultra iso programı ile kalıbı belleğe yaz diyerek yazabilior.. Linux windows ıvır zıvır hangi sistem olursa olsun..
-
Bu işi yapman için döküman tarzı birşey paylaşıyorum. Daha önce arkadaşın eee pcsine yapmıştım ve sorunsuz bir şekilde hallettim.. Asus için gösteriliyor burda ama pek fark yok, çünkü marka-modelle ilgili bi işlem yapmıyorsun.. tüm işi flashdisk yapıyor zaten..