Cd-Romsuz Notebook Formatlama Sorunu

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ayhun
    ayhun's avatar
    Erkek
    elimde bir netbook var ancak sizlerinde bildiği gibi bu arkadasın cd-rom surucusu bulunmamaktadır.Sunu ormak istiyorum bu bilgisayarı nasıl formatlayabilirim? boot ekranına baktım sadece hdd ve lan baglantısını destekliyor agda baska bilgisayarım mevcut kurulumu bilen arkadas varsa anlatabilirmi simdiden tesekkurler

delimiyim ben?
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ayhun
    ayhun's avatar
    Erkek
    kusura bakmayın backspace yaparken yanlıslıkla enter a bastım admin arkadalar baslıgı duzeltebilirmi

delimiyim ben?
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Jilet_Boris
    Jilet_Boris's avatar
    Erkek
    usb den yapabilirsin ama usb nin önbellek şeysini falan ayarlaman lazım
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ayhun
    ayhun's avatar
    Erkek
    iide babo usb yi boot edemiyorum biosdan sadece lan ve hdd var

delimiyim ben?
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    yanpir
    yanpir's avatar
    Erkek
    Döküman vardı araştırırsan forumda bulursun hocam. Flash diskle format atma olayı.

imza yok parmak bassam :)
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Z-CHAN
    Z-CHAN's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek
    Meraklıysan USB ile PC'ye Linux kurmak çok kolay.

.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ayhun
    ayhun's avatar
    Erkek
    simdi usb ile windows kurulumu diosnuzda benim anlatamadgım yada anlamadıgım bi nota var bu biosu varya bilgisayarın orada boot olarak sadece ethernet kartı var bu sekilde usb den kurabiliomuyum???

delimiyim ben?
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Blitz
    Blitz's avatar
    Erkek
    hocam windows acıkke agdaki dier bilgisayarların cdromunu kuulanabiliyodun fekat os suz nolur biliyorum :S teknik servise gondermen tavsiyemdir. cunku netbooklar cok gurcalamaya gelmeyen malzemeler... ( usb den boot olmayan biosun aq bu arada :D )

validen
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    fifsonic
    fifsonic's avatar
    Erkek
    İllede atıcam diyorsan hardiskini söküp başka bir pc de atmayı dene kabul edermisin böyle bir öneriyi

sinir bozucuyum... inatçıyım... anti ciddiyim... kopuğum... kıskancım.. sevimliyim... duygusalım... üff...deli doluyum... çabuk sinirlenirim a$ığım... sahipleniciym... acımasızım... gizemliyim... Ben Bir FENERBAHÇELİYİM (:
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Heima
    Heima's avatar
    Erkek

USB bellekle kurabilirsin quick boot seçeneğinde harici bellek görüyor kurulum yapabiliyorsun.. Tabi flash disk boot özelliği varsa ve sistemi boot olarak yazdıysan flasha.. Yada External DVD RW alabilirsin.. Sadece kurulum amaçlı değil en azından çantanda taşıyacağın bi dvdrw sahip olmuş olursun.. 

Edit : Sadece linux değil windows un her sürümünü de usb bellekten kurması çok kolay.. 

Edit2 : Döküman aramaya hiç gerek yok.. Flash diske yazılacak iso dosyasını ultra iso programı ile kalıbı belleğe yaz diyerek yazabilior.. Linux windows ıvır zıvır hangi sistem olursa olsun.. 

11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    legion_of_doom
    legion_of_doom's avatar
    Erkek

Bu işi yapman için döküman tarzı birşey paylaşıyorum. Daha önce arkadaşın eee pcsine yapmıştım ve sorunsuz bir şekilde hallettim.. Asus için gösteriliyor burda ama pek fark yok, çünkü marka-modelle ilgili bi işlem yapmıyorsun.. tüm işi flashdisk yapıyor zaten..

http://www.notebook.gen.tr/asus-netbook-f59/asus-eee-pc-linux-4g-ye-usb-bellekten-win-xp-kurmak-t3444.html

Biraz bilmek tehlikelidir. Ya derinliklerden iç ya da bilgeliğin tadını tatmaya kalkma! Çünkü sığ sular beyni zehirler, bol sular insanı temizler....-------------------pompey--------
Toplam Hit: 2955 Toplam Mesaj: 20