Cd Siz Wireless Modeme Şifre Koymak ?
-
selam
wireless bağlantı sahibi, arkadaşım var. modem kurulu değil ev telefonu kullanmıyor.
modemin cd si yok (kaybolmuş değil. cd siz çalışıyor) lydsis mi neymiş markasıda tak çalıştır gibi bişey. dolayısıyla varsayılan ağ geçidinden modeme bağlantı kurulamıyor.
ağ şifresiz göründüğünden başkalarıda bağlanabiliyor. modeme bağlanmadan ağ a şifre koyulabilirmi? veya nasıl engellenebilir ?
-
Anlamadım :|
dhcp ip dağıtmıyorsa standart ip aralığındaki bir ipden ip verip 192.168.1.1 e bağlanılıp ayarlanabilir ama ne dediğinden bişi cıkartamadım...
-
modeme cd ilemi şifre konuyor :S
-
aynen dediğin çok karışık ama modeme şifre koyma olayını modemin ipsinden modeme girerek koyabilirsin. 192.168.1.1
-
192.168.2.1 falan da olabilir, 1.2 olabilir, çeşitli kombinasyonları dene, zaten normalde cd ile şifre konulmaz bu şekilde konulur.
şifre de admin olabilir root olabilir 0000 olabilir 1234 olabilir..
ağa şifre koymak mümkün olmuyorsa mac filtreleme yapabilirsiniz -
cd ile değil işte modem kurulmuyor dedim ya tak çalıştır tarzı.
192.168.1.1 2.1 2.2 hepsini denedim sayfa görüntülenemiyor. kablosuz ağ bağlantısına çift tıkladığımda varsayılan ağ geçidini explorere yazdığımda da yapılandırma ayarlarına bağlanamıyorum. ip adresini explorere yazdığımda this site teamviewer bilmemne yazısı ekrana geliyor (tw den çıktığımda arkadaş kendi denediğindede aynı hata) :S
rene hocam ip dağıtıyor orda sorun yok. birde el ile ip girmeyi deniyeceğim. kişi belçikada olduğundan teamviewer ile halletmeye çalışıyorum
-
modemin marka ve modelini yaz istersen belki modemin arayüzüne girmek için gerek ip kullanıcı adı ve parolayı bulabiliriz
-
çalıstıra cmd yaz ipconfig yaz bakalım ne cıkacak ?
-
şimdi telenet in duvara bağladığı modem tarzı bir alet ile modeme kablo çekilmiş modem açık olduğunda otomatik bağlanıyor.
sanırım o kablo Line kablosu. türkiyede 3 girişli prize bağlanan kablo.
Telenet in verdiği modem tek port. ve sadece adsl girişi var. kablolu bağlantı kullanamıyorsun yani.
verdikleri modemin markası linksys wap54 g
ßaşka bir modem kullanılmıyor. adsl girişine Line kablosunun ucu uymuyor. varmı bir bilginiz ?
192.168.1.1 e ulaşılmıyor. internet bağlı olduğu halde.
-
192.168 bilmem ne kaçla uğraşma direk internet ipsi ile modeme girmeyi dene
-
cosmic bunu yazdı:
-----------------------------
192.168 bilmem ne kaçla uğraşma direk internet ipsi ile modeme girmeyi dene
-----------------------------sayfa görüntülenemiyor.