CEO Olmak İçin ?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    yawuz
    yawuz's avatar
    Erkek

yazılanlara ek olaarak üniversite tavsiyesi istersen Boğaziçi sana o vizyonu aşılar.

tahribat.com a can feda
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Allura
    Allura's avatar
    Erkek

yawuz bunu yazdı:
    -----------------------------

yazılanlara ek olaarak üniversite tavsiyesi istersen Boğaziçi sana o vizyonu aşılar.

yada yurtdısında bir üniversiteden 3 dil ile mezun olup türkiyeye gelipte şansını deneyebilir tabi

"
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ramses
    ramses's avatar
    Erkek

soyle ki bildigim kadarı ile bahsediyim;
    bitirdigin bolumun cok onemi yok tabi atılmayı dusundugun sektorle alakalı olması avantaj saglar. linansı bitirince girersin bolumune uygun bi sirkete alttan calısmaya baslarsın. baktın kaptın işi iyi gidiyo yukseliyosun bi mba yaparsın saglamından bi uni de. sonra yuksek mertebeler icin o sektorde onun acılmıs olur. mba de yetmez tabi sonra her sirketin kendı ıcınde de belirli mertebelere yukselmeden once yaptıgı sınavlar elemeler olur onları da gecersın bi bakmıssın ceo olmussun. tabi bunların hepsi  uni den mezun olduktan sonra en az 10-15 yıllık bi surec...
    eger paran yoksa sirketın yoksa yani bu sekilde olabilirsin

Bugun cok farkli olacak...
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    csr288
    csr288's avatar
    Erkek

buyuk şirketlerın ceo larına bak hayat hikayelerini oku ( steve jobs ) mesela yani belli bir meslek değildir ceo luk makine muhendısıde olabilir uluslar arası ilişkiler bitiren bir kişide olay kişide yönetme kabiliyeti vs. tabi bu donemde ekonomıden ıyı anlması gerekıyor . bu olaylar arasında en cok takım çalışması , yönetimsel bakış ve sosyallliğin cok onemlıdır tabi dili soylemıyorum en az 2 dıl :)

Bu site bağımlılık yapıyor şimdi fark ettim tarih 1 haziran 2011 saat 00:02
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ayro
    Ayro's avatar
    Erkek

kendi şirketini kur, adını duyur, işini geliştir.Başka yere gideceksen bile ceo olarak gidersin.ben imparatorluğu yönetirim şeklinde bir imajın ve yeteneğin olmalı.

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tekken'deki Eddy
    Prometheus
    Prometheus's avatar
    Erkek

hocam bi okulu bölümü yok. esasında işletme bölümü yönetici yetiştirmek için açılan bir bölümdür ve yurt dışında çok itibarlıdır ama türkiyede değil. yine de illa bi bölümden bu yola çıkcam dersen işletme en ideali. ancak asla garanti değil hele türkiyede.

bir süre biryerlerde çalışıp yönetim becerilerini kanıtlaman gerekir. ardından yavaş yavaş yöneticilik teklifleri gelir veya bulunduğun şirket açık vir vizyona sahipse orada yükselirsin.

________ inspired by love and guided by knowledge _______
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ephesus
    Ephesus's avatar
    Erkek

Endüstri Mühendisliği okuyanlar yapabiliyor başka kim yapıyodur bilmem

Avukat/Hukukçu
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cagatay09
    cagatay09's avatar
    Erkek

ayni zamanda CEO lar ülkelerinin istihbahrat birimlerininde en güclü neferi oluyor:)   üniversite , diploma vs. cok etki etmez. genelde yapmis oldugu eski yatirimlara, calismis oldugu sektörde hangi birimlerde ne kadar basarili olduguna. ve daha önceki projelerinin ne kadar olumlu sonuclandigina. hangi kitlerele hitap edebildigine, aynı zamanda gelecek icin stratejik adımlarının ne kadar basarili olduguna bakarlar. anliycan dostum cok yönlü bir 10 numaralik ortasaha oyuncusu olman lazım maestro gibi:)

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    u235
    u235's avatar
    Erkek
    Ceo Meslek Yüksek Okulu
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    badass
    badass's avatar
    Erkek

sniperscope bunu yazdı:

CEO = Chief of Executive Officer kelimelerinin bas harfinden olusur.

Coooooook buyuk bir sirket olmadigi surece CEO lar genelde is yeri sahibidir. Is yerinde istediklerini yapmakta ozgurdurler. Istedikleri kurali getirip, istedikleri kurali kaldirabilirler. Coooooook buyuk sirketlerde CEO lar genellikle Yonetim Kurulu uyeleri tarafindan ya sirket icinden veya sirket disindan biri secilir. CEO olan kisinin her turlu yetkiye sahip oldugunu az once belirttim oyleki CEO Yonetim Kurulunun oneyi ile sirketin sahibini bile kovabilir. Orn: Apple-Steve Jobs

en dogrusunu aciklamis. Sen gidip su an kendine xxx sireki acip kendinede CEO sifati verip ceoyum diye gezine bilirsin. Yani onemli olan ceo olmak degil. 

ceo yaninda bircok daha officerlar var: cfo, coo, cto

ceo bir siketin butun aktivitilerine bakan yonetici. Board of directors ceo you secer. adi ustunde chief excutive officer.

Toplam Hit: 6461 Toplam Mesaj: 24