Cep Telefonunda *' A Basıldıktan Sonra Çıkan P Ne İşe Yarıyor
-
Arkadaşlar cep telefonun * tuşuna belirli bir zaman basınca P karakteri geliyor onun amacı nedir ne işe yarıyor,
-
pause
Mesela bir bankayı arıyorsun, numarası 4440666 olsun, müşteri temsilcisiyle görüşmek için 1'e basıyorsun normalde. Ama sen bu işlemi hep yapmak istemiyorsun, o yüzden bankanın numarasını 4440666p1 olarak kaydediyorsun, bu sayede önce 4440666 basılıyor sonra biraz bekleniyor sonra 1'e basılıyor. Eğer süre yeterince uzun değilse birden fazla p koyabiliyorsun; 4440666pppppppppp1 gibi.
-
w ne işe yarıyor? birde + var
+ kesin şu +90 dır da w ne? -
Evet bide w var, pause demişsin üstat neyi durduracak açarmısın biraz,
-
W'de wait aynı şey. Bazı telefonlarda farklı karakter kullanılıyor ama işlevi aynı. + karakteri de 00 yerine kullanılıyor. Editledim postu anlattım.
-
ince ayrıntı :D eyw hocam sağolasın
-
KrypT bunu yazdı:
-----------------------------pause
Mesela bir bankayı arıyorsun, numarası 4440666 olsun, müşteri temsilcisiyle görüşmek için 1'e basıyorsun normalde. Ama sen bu işlemi hep yapmak istemiyorsun, o yüzden bankanın numarasını 4440666p1 olarak kaydediyorsun, bu sayede önce 4440666 basılıyor sonra biraz bekleniyor sonra 1'e basılıyor. Eğer süre yeterince uzun değilse birden fazla p koyabiliyorsun; 4440666pppppppppp1 gibi.
-----------------------------İlk defa öğreniyorum ilginçmiş :)
-
KrypT bunu yazdı:
-----------------------------O zaman Pause değil de Push olmaz mı o P'nin anlamı?
-
Olmaz, çünkü sen aramaya bastığında sırayla girdiğin numarala basıyor zaten. P'yi gördüğünde bekleme yapıyor işte. (Burada basıyor falan kaba tabir biliyorum, işin erbabları bıdı bıdı etmesin şimdi).
-
KrypT bunu yazdı:
-----------------------------aydınlandım yemin ediyorum, ışığın bol olsun kardeş :D
-
harbi bende bi ışık gördüm yani. hiç bilmiyordum hep tel. elimdeyken merak eder bırakınca unuturdum :D
aslında önemli bişeymiş :D şerefsiz 444 lü numaralar 2 saat oyalıyor milleti. kısayoldan müşteri hizmetlerini kaydedeceksin :D