CERN Bir Haberleşme Cihazımıdır ?
-
XanTos,a ek olarak, araştırın bakalım ilk uçak kaç metre uçmuş. ilk bilgisayarın işlemci hızı kaçmış, değerlere bakarak bilimsel bir olayın gerçek olup olmadığına karar vermenizi komik buluyorum. @Prometheus, böyle bir cevabı beklediğim en son kişilerden birisisin hocam, hiç mi bilim tarihi bilgin yok.
-
mustaphachan bunu yazdı
bi bitmediniz mk, bi bitmediniz..
Yahu Hocam Neden Bitsinki.... Tahribatı Böyle yaşamayı Seviyoruz... Her şeyi paylaşıyoruz.
Ayrıca Güldürdün beni yahu. :))
-
mustaphachan bunu yazdı
bi bitmediniz mk, bi bitmediniz..
görüşü olmayanlarda bi bitmediki mk.
-
AMpul bunu yazdı
XanTos,a ek olarak, araştırın bakalım ilk uçak kaç metre uçmuş. ilk bilgisayarın işlemci hızı kaçmış, değerlere bakarak bilimsel bir olayın gerçek olup olmadığına karar vermenizi komik buluyorum. @Prometheus, böyle bir cevabı beklediğim en son kişilerden birisisin hocam, hiç mi bilim tarihi bilgin yok.
adam hala özel göreliliğe karşı çıktığımızı zannediyor şaka gibi
-
genel anesteziyi bi yiyin o zaman anlarsınız geleceğe gitmenin ne olduğunu.. :)
-
wert bunu yazdıAMpul bunu yazdı
Seninle tartışıyoruz ancak senden başka herkes ordaki değerlerin, saatin geri kalma miktarı (deneyde bir kaç nanosaniye) ve bilimsel olayın da geleceğe gitmiş olmak olduğunu anladı.
Cümlelerimi çarpıtacağına adam akıllı cevabın varsa ver. Şu sebepten dolayı geleceğe gidilmiş olmaz de. Bana 1 gün gidersen gitmiş sayılırsın ancak 1 nanosaniye gidersen gitmiş sayılmazsın gibi komik cevaplarla gelme.
-
ShockMan bunu yazdı
Vallahi Cok ilginc bulgular bunlar... Buna Benzer bir film daha vardı filmin adını unuttum.. Ele gecen Bir Teknik Resim İnceleniyor Uzaylılardan Ele Gectiği icin cok zor cozmuslerdi. onun gösterdiği makine yapıldı ve kadın Uzaylılar la irtibat kurmuştu. cok ilginc bir film. Evet buradakide öyle bir şey. Sanırım daha önce Düşen Ufolardan ele gecen bulgular cözüldü ve bu dev cihaz yapıldı.
Belkide Yukarda yazanlar bir ütopyadır. Ancak O Zamanki insanların 2012 Aralık Ayına Neden İşaret ektiklerini En Güzel Başka Nasıl Anlatabilirizki. Gercekten bu husus Dikkatleri Cekmeye değer bir Husus.
Contact Filminden Bahsediyorsun güzel film gerçekten.
-
AMpul bunu yazdıwert bunu yazdıAMpul bunu yazdı
Seninle tartışıyoruz ancak senden başka herkes ordaki değerlerin, saatin geri kalma miktarı (deneyde bir kaç nanosaniye) ve bilimsel olayın da geleceğe gitmiş olmak olduğunu anladı.
Cümlelerimi çarpıtacağına adam akıllı cevabın varsa ver. Şu sebepten dolayı geleceğe gidilmiş olmaz de. Bana 1 gün gidersen gitmiş sayılırsın ancak 1 nanosaniye gidersen gitmiş sayılmazsın gibi komik cevaplarla gelme.
doğada olan birşeyden bahsediyoruz
bunu ölçtüğünde geleceğe gitmiş olmazsın
o dediğim bir kaç nanosaniye-pikosaniye günlük hayatta hep gerçekleşiyor
(şu cümleyi anlayabilsen tartışma bitecek)
bunun yapılan deneyle alakası yok
adamlar dur bakalım harbiden böyle mi bir ölçelim diyorlar
ama sen zamanda yolculuk yaptı diyorsun
t'=t/kök(1-vkare/ckare) (denklemin ne olduğunuda biliyorsundur umarım)
bu denklemde v yerine ne koyarsan koy t' > t çıkacak
-
wert bunu yazdıAMpul bunu yazdıwert bunu yazdıAMpul bunu yazdı
doğada olan birşeyden bahsediyoruz
bunu ölçtüğünde geleceğe gitmiş olmazsın
o dediğim bir kaç nanosaniye-pikosaniye günlük hayatta hep gerçekleşiyor
(şu cümleyi anlayabilsen tartışma bitecek)
bunun yapılan deneyle alakası yok
adamlar dur bakalım harbiden böyle mi bir ölçelim diyorlar
ama sen zamanda yolculuk yaptı diyorsun
t'=t/kök(1-vkare/ckare) (denklemin ne olduğunuda biliyorsundur umarım)
bu denklemde v yerine ne koyarsan koy t' > t çıkacak
Evet gayet güzel anlattın. Pilot dünyaya indiğinde bakıyor ki dünyanın saati kendi saatinden bir kaç nanosaniye ilerde. Yani bir kaç nanosaniye geleceğe gitmiş. Benim anlatmaya çalıştığım olayda şu. Eğer yeterince hızlı bir araç yapılabilirse, zaman yolcusu araca biner, ne kadar uzağa gitmek istiyorsa o kadar uzun süre kalır. İndiğinde geleceğe gelmiş olur.
Üstelik bu senaryo tamamen fizik yasalarıyla uyumlu, sadece teknolojik yetersizliklerden dolayı istenilen kadar uzağa gitmek mümkün değil, ayrıca hiç bir zaman paradoksu içermiyor.
Mesela bilim kurgusal geçmişe gittiğinde, anneni ya da babanı öldürürsen geçmişteki sana ne olur? Ya da geleceğe yine bilim kurgusal olarak gidersen , gelecekteki senle karşılaştığında ne olur?
Oysa gerçek zaman yolculuğunda bu paradoksların hiç birisi yok. Bir rokete atlıyorsun, 1 gün boyunca ışık hızına mümkün olan en yakın hızda hareket ediyorsun, bu esnada dünyada aylar yıllar geçiyor, sen dünyada değilsin hala bir araçtasın, ancak senin için zaman daha yavaş aktığı için sence de bir sorun yok, henüz saatler geçti.
Bir gün tamamlanınca dünyaya iniyorsun, o dünyada senden bir tane daha olma ihtimali yok, çünkü yıllar önce bir araça binip yokolmuştu, ancak, dünya tamamen değişmiş, dünya da mesela 10 yıl geçmiş. Yani 10 yıl - 1 gün geleceğe gitmiş oldu zaman yolcusu.
Zaman yolculuğu yapıldı demem sana fazla iddaalı gelmiş olabilir ancak, atomik saatlerle, bilinçli olarak ve bilimsel olarak ölçülerek yapılmış ilk deneydir bu ve pilot gerçekten bir kaç nanosaniye geleceğe gitmiştir.
-
her saniye geleceğe yolculuk yapıyoruz zaten :/
http://www.youtube.com/watch?v=2KoAd5VdtME