Cevşen Güvenlik Sistemi 1.0 (İmana Gelen Firewall)
-
Turuncu Bunu Yazıdı
çocuklarım olmadan asla diyorsan aliye, çocuğum için veririm diyorsan binbir gece... Araç itilir, Para bozulur, Ateş verilir, Wc kullandırılır, Boş kutu bulunur, Çözümler üretilir, Okeye 4. olunur, Adres tarif edilir, Cep telefonu şarz edilir, Her türlü dert dinlenir, Akıl fikir alınır verilir, internet kullandırılır,Kahveden adam çağrılır,İleti ve emanet alınır verilir, Dedikodu platformu oluşturulur, Maç ve siyasi yorumlar yapılır, Elektrik süpürgesi kullandırılır, Bedava elektrik ve telefon bulunur, Kahveden adam çağrılır, Dükkanı koridor olarak kullanabilirsiniz, Mayalık ücretsiz yoğurt bulunur
kesin c-w yapmıştır bu programı :F ahahha
-
HolyDemon bunu yazdı:
-----------------------------kesin c-w yapmıştır bu programı :F ahahha
-----------------------------wc de öle yetenekli adamlar var mı
-
WebCrow bunu yazdı:
-----------------------------
HolyDemon bunu yazdı:
-----------------------------anüooooo ne dion sen wc de paintle çöp adam çizen var yaaa ilk duyduğumda bende hayretler içinde kalmıştım
-
Eyw Firex ;)
-
SilenC3 bunu yazdı:
WebCrow bunu yazdı:
HolyDemon bunu yazdı:
-----------------------------anüooooo ne dion sen wc de paintle çöp adam çizen var yaaa ilk duyduğumda bende hayretler içinde kalmıştım
yuhaaaaaaöldürsen inanmam
-
Namaz , Niyaz saatleri tüm portlarıda kapatıyor:)
-
decameron ve benzeri fikirdeki arkadaşlar hepinizin içimde değeri ayrı ayrı güzeldir ve eminim ki tarafınızdan da iki üç gram sevilen biriyim. son günlerde dozu artan fikir savaşlarını dikkatle izliyorum. kapanma olayını abartmaydı, cüppeydi carttı curttu tartışılır fakat bir kısım fikirlenirinize de katılıyorum. şunu inkar edemem ki islamî bir eğitimden geçmiş olmama rağmen ben ve çevremde ki islamcı kesim dahi bu tür aşırılığı kabullenmiyoruz.
ha bu işin ideolojik yanı fakat islamcılık bir ideoloji, bir fikir değildir oda ayrı bir konu. bu gün burada sırf islamî içerikli bir firewall yapılmış diye alay edilmesi şahsım adına konuşuyorum; yalnış birşey. tahribat'ta ki çok sevdiğim mürid kardeşlerimden biri kalkıpta küfürlü geyikli mizahi bir dil kullanıp yazsaydı böyle bir yazılımı çok güle eğlene denerdik. ama bu insanlar inançları çerçevesinde birşeyler yapmaya çalışmış ve beğeniye sunmuş. ha yazılımın kalitesi tartışılır ama hadis-i şerif'leri, din ilmine dayalı bilgileri sunması ne gibi bir zarar teşkil edebilir aklım almıyor. diyebilirsiniz ki bunu yapan adam şeriatçıdır aşırı islamcıdır yobazdır.. ama buna karar veremezsiniz. çünki programda bu tür hiçbir içerik sezmedim. sırf bu mesajı yazmak içinde inceledim. bu yapılanın ne kemalizm ile, ne aydınlıkla, ne eğitimli olmakla, ne de yurttaşlıkla alakalıdır. burada fikrimi haklı bir şekilde ve soğuk kanlılıkla çürütebilecek varsa buyursun.
ama tekrarlıyorum bu hiçbirşekilde bir akımı ya da ideolojiyi destekleme mesajı değildir, bu sadece burada yapılanın yukarıda bahsettiğim ülkem değerleriyle alakalısız oluşudur. ona göre tepkilerinizi bekliyorum. farklı topicler açmaya da gerek yok :) hepimiz ayrı birer dünyayız...
-
"Türünün ilk örneği olarak içinde dualar da bulundurur ve aktif korumanın yanında manevi bir koruma da içerir. Kuran-ı Kerim türkçe meali, cevşen meali, 40 hadis içerir."
Hoca bu nedir? Saçmalık değilmi.Buradaki dualarmı koruyacak saldırılara karşı.Akıl var mantık var.Adam dalga geçer gibi iş yaparsa bizde onun yaptığı programla dalga geçeriz.Burda dini mevzularla dalga geçtiğimiz yok.Yapılan iş saçma.Mesela cwde adam program vermiş.Her pc açılıp kapandığında bismillahirrahmanirrahim diye ses çalıyormuş.Böyle dinle dalga geçer gibi aptal aptal şeylermi olur.Din dersi verecekse ayrı program yapsın.Yok duayla korurmuş falan.İnternetten dua okuma falan ben böyle şeyleri çok saçma buluyorum. -
dikkatini çekerim firex bu yazınla bir insanın çok sade inancına dil uzatıyorsun. biz aşırılıktan bahsediyoruz, aşırılığı sistemimize karşı buluyoruz. kimse sana bu programı kullan diye zorlamıyor. bu foruma getiren sensin. adam kendi çapında kendi inandığı doğruya göre manevi bir koruma hissediyor kendinde. üstelik bu manevi koruma adı altında maddi bir kazançda elde etmiyor. tekrarlıyorum onun manevi düşüncelerine dil uzamatamazsın bizim sistemimize dokunmadıkça ve aşırılaşmadıkça. bu o adama haksızlıktır.