Ceza - Suspus - 2015

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    literatur
    literatur's avatar
    Erkek

Yeni albüm çıkmış. Albumle aynı ismi taşıyan parçaya da baya iddialı klip çekmiş. Snippet ve klibi izledim. Parçalar ekseriyetle politik mesaj içeriyor. Muzikal altyapı olarak bakacak olursak sağlam bir çalışma olmuş.

Albümü almadım almayı da düşünmüyorum ama var mı dinleyen eden? Görüşlerinizi merak ettim.

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    PanxeR
    PanxeR's avatar
    Erkek

yıllar öncesinin tadını alamıyorum rapte.

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    literatur
    literatur's avatar
    Erkek
    PanxeR bunu yazdı

Yaş ilerledikçe öyle olur hocam. Ayrıca piyasa çok berbat hale gelmiş. Ben senelerdir dinlemiyorum. Bir bakınca norm mudur form mudur apır sapır adamlarla dolmuş. Sagopa gibi bir adam Abdurrahman Önul - Cansever karışımı bir şey olmuş. Karaçalı, Da Poet, Saian gibi adamlar da aç kalınca çoluk çocuk işine dönüyor haliyle. Ama Ceza baya sağlam iş çıkarmış müzikal anlamda,

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    pesimistzombie
    pesimistzombie's avatar
    Erkek
    PanxeR bunu yazdı

http://www.youtube.com/watch?v=TmZNuNPHljA

------

Cezaya gelince, şeker yalayıp, çay içmeye devam ettikçe dinlememekte ısrarcıyım. Tıpkı sagopayı din satmaya devam ettiği sürece dinlemeyeceğim gibi.

:|
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Sherlock.
    r10aldinho
    r10aldinho's avatar
    Erkek

Klip çok iyi. Iki gunde youtube da suan 810 bin izlenmiş.

Albümdeki diğer şarkıları dinlemedim bilmiyorum. 

Mode Xl nin kimse karışmasın klibini de cok sevmiştim. 

Bu gibi ornekler artar umarım

İlk batışını ben gördüm güneşin, Gün dönümüne sen yetiştin, Kaptanı benim bu geminin, En son ben çıkarım, Panik etmeyin ___________________________________________________________ iletisim: www.tahribat.com@gmail.com
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    fatX
    fatX's avatar
    Erkek
    literatur bunu yazdı
    PanxeR bunu yazdı

Yaş ilerledikçe öyle olur hocam. Ayrıca piyasa çok berbat hale gelmiş. Ben senelerdir dinlemiyorum. Bir bakınca norm mudur form mudur apır sapır adamlarla dolmuş. Sagopa gibi bir adam Abdurrahman Önul - Cansever karışımı bir şey olmuş. Karaçalı, Da Poet, Saian gibi adamlar da aç kalınca çoluk çocuk işine dönüyor haliyle. Ama Ceza baya sağlam iş çıkarmış müzikal anlamda,

Türkiye'de rap müzik dinleyici kitlesinin ergen dolu olma sebebi de bu heralde. Yaş ilerleyen sıkılıp bırakıyor.

Denk gelirse dinleme moduna geçiyor benim gibi. Karachali, Saian gibi bi nebze underground ruhunu koruyan adamları dinliyor arasıra. Ya da hiç dinlemiyor. 

Mesela bu albümün çıktığını bu konu sayesinde öğrenmiş oldum. 10 sene önce olsa aylar öncesinden beklemeye başlar çıktığı gün alırdım albümü.

O zamanlar misyonerler gibi Türkçe rapi yaymaya çalışıyoduk. Hem Ceza hem Sago dinlerdik, güzeldi. Bu ibnelerin kavga edip ayrılması bok etti bence. Çoluk çocuğa malzeme çıkardılar ben cezacıyım ben sagocuyum bilmemne. Halbuki daha dur bismillah yolun başındasın niye Tupac & Biggie tribine giriyon? 

Herneyse şarkı ve klip güzel yine de snippet'ına bakim bi ciddili bişeye benziyor.

Altan naptın oğlum :|
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    marad10a
    marad10a's avatar
    Erkek

Güzel olmuş

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    gokcan
    gokcan's avatar
    Erkek

28 yasindayim 15 yildir rap dinliyorum ve hic sklmadim. Ama kalkipta Ceza, Sagopa dinlemiyorum. Sozlukten kelime bakip rap yazmaya basladiklari zaman bittiler. Ama muzikal alt yapida cigir atladilar. Benim icin varsa Eypio patron sansar aga b, kupa a, hayki ve bas tacim MT ve Mode XL. Albumude dinledim eskisi gibi devamli dinleyebilecegin tarzda rap yapmiyorlar. Sagopayla ayrildilar bu is bence bitti.

Kimse kim oldugunu bilmez ama Mode XL ekibinden ve yasinin yaptigi islere bakin kendisi dunya capinda bir adamdir. Modexl ilk vevo sahibi grup olup albumleri Sony den cikiyor. Yani kalite yuklseldi ama kimi dinlediginiz onemli.

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Retro
    by_Tet
    by_Tet's avatar
    Erkek
    gokcan bunu yazdı

28 yasindayim 15 yildir rap dinliyorum ve hic sklmadim. Ama kalkipta Ceza, Sagopa dinlemiyorum. Sozlukten kelime bakip rap yazmaya basladiklari zaman bittiler. Ama muzikal alt yapida cigir atladilar. Benim icin varsa Eypio patron sansar aga b, kupa a, hayki ve bas tacim MT ve Mode XL. Albumude dinledim eskisi gibi devamli dinleyebilecegin tarzda rap yapmiyorlar. Sagopayla ayrildilar bu is bence bitti.

Kimse kim oldugunu bilmez ama Mode XL ekibinden ve yasinin yaptigi islere bakin kendisi dunya capinda bir adamdir. Modexl ilk vevo sahibi grup olup albumleri Sony den cikiyor. Yani kalite yuklseldi ama kimi dinlediginiz onemli.

Pit10 kanka diss trackteki rapin sana yakışmamış

Mode Xl in rapi gibi berbat olmuş biz alışmadık

Biri seni sustursun; ritim kaçıyo

Bi daha lütfen albüm yapmayın lan özgürlüğü batıyo..

Tabiki saian tabiki rap. Öyle ritmi bası sona getirip mikrofona kuscakmış gibi okumayla rap olmuyor hocam..

iyibu! yeniden..
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    NoToLeRaNcE
    NoToLeRaNcE's avatar
    Erkek

Kalite yukseldikçe underground bitti en kotusu o oldu. Kaliteli isler cikiyo evet goze kulaga daha bi hos altyapilar var ama bu sefer de goz onunde bulundukca bunlar olaydan ayrilmaya basliyolar. Popçularla feat. atmak tada kral muzikten ödül almak gibi.

Ulan 15 sene evvel Nefret:Anahtar albumunu, Ceza'nın solo albumu Med Ceziri kasetten kasate teybin basinda cekerken bi ruh vardı, olay sanki daha bi tatlitydi. Dinliyodun da sözlerde kendini arayıp bulmaya calisiyodun.

Suan ki yapimlar :/ kötü. He muzikler cigir acti o zamanlar free beat'e atilirken suan kendi studyolarinda mukemmel isler yapiyolar. Ama sozler eski tadini vermiyo.

Asosyal hayatta yaşanan, Yasal bir masalım ..
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cenk88
    cenk88's avatar
    Erkek

Klip güzel olmuş. Şuanda ülkemiz de varolan durumu özetliyor. 

Trafikte olan kavgalar, Suriye'liler, özgürlük arayan genç arkadaşın sonu vs. 

Albümü indirmek isteyenler için link yazıyorum.

https://userscloud.com/oya7c58ef1y0

cenk88 tarafından 29/May/15 10:03 tarihinde düzenlenmiştir
Toplam Hit: 1973 Toplam Mesaj: 13