folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Champix İle Sigara Bırakma Deneyimi



Champix İle Sigara Bırakma Deneyimi

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    wassh
    wassh's avatar
    Kayıt Tarihi: 03/Eylül/2005
    Erkek

    Konu başlığından anlaşıldığı üzere champix marka ilacı kullanarak sigarayı bırakma konusunda deneyimlerimi burada yazarak sizlerle paylaşacagim. ileride belki bir mürid fikir edinmek isterse burada yazdıklarımı okuyarak kolaylıkla fikir sahibi olabilir diye düşünüyorum. zamanımızın çılgınlığı sigara kullanımında da yaş ortalamasının cok düştüğünü de bildigimiz icin bu konunun cok faydalı olacagını düşünüyorum. Forumda arattırdım bu ilaç hakkında daha önce yazılmış bir yazı veya konu bulamadım...

     

    Konu işleyişi ise şu şekilde olacak. Okuyanlar için biraz uzun metrajlı bir film gibi olacak ama her gün burada neler olduğunu ya da neler hissettiğimi yazıp paylaşacagım.

     

    İLACI TANIYALIM

    ilk olarak champix marka ilacı duymayanımız yoktur. (sigara icen ve bırakmak isteyenler icin soyluyorum.) fiyatı su anda eczanede 1 aylık uygulaması 189 TL civarında... bu ilacı 2 ay kullanmak gerekiyor. yani toplamda 400 TL civarında bir para harcamamız gerekiyor. İlaç cok guzel bir sekilde kullanımı daha pratik hala getirmek icin tek tek günleri gosterecek sekilde paketlenmiş. Bu şekilde olması doz alımını unutmanızı en aza indirgiyor bence. başlangıç paketinden 0,5 mg doz ve 1mg doz olarak ayarlanmıs ve az dozdan yuksek doza (asıl tedaviye) gidecek sekilde ayarlanmıs. ilk 3 gün 0,5mg tek doz sabah 4 - 5 - 6 - 7 gün 0,5mg sabah ve akşam alıyorsunuz. 2. hafta doz 1mg oluyor ve tedavinin sonuna kadar sabah ve akşam oalcak şekilde devam ediyor. tedavi sonlandırılmadan önce doktor gözetiminde bu ilacı alıyorsanız hala sigara dürtünüz bastırılmadıysa ve zorluk cekiyorsanız 3. ay da da ilacın kullanımını önerebiliyorlar. Benim cok yakın bir doktor arkadasım benim gozetmenim oldugu icin bu konuda da biraz şanslıyım. Ama "kendi dusunceme göre kesinlikle 3. ay a gerek kalmayacak"

     

    İlacı eger google amcaya sorup bir miktar arattıysanız mutlaka bir cok sitede yan etkilerini göreceksinizdir. oram böle oldu, midem bulandı, gece deli gibi ruya goruyorum vs... su an ben ilacın 4. gününe başlamış drumdayım ve bu soylenen yan etkiler bir komplo teorisinden ibaret diyebilirim. (ilacın hammaddesine olan vucut hassasiyeti dısında konusuyorum)

     

    bir sonraki mesajımda size ilk 3 günü detaylı olarak anlatacagım..

     

    saygılarımla

    (uzun zaman aradan sonra tbt ye geri döndüm sanırım)


    cin alinin mına koyam bana bişi olmasın...
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    wassh
    wassh's avatar
    Kayıt Tarihi: 03/Eylül/2005
    Erkek

    Selamlar tekrardan herkese umarım konu ilginizi çeker ve sizde sigara denen illetten kurtulma düşüncesine biraz da olsa içinizde hissederseniz diyerek başlamak istiyorum. bir önceki mesajımda ilk 3 günü anlatacagımı soylemiştim. işte ilk 3 gün

     

    1. GÜN

    İlacı kullanmaya başladığım ilk gün sabah dozunu aldım. (her gün dozları aynı saatte almak cok onemli hatırlatmak isterim). şimdi diyecegime hadi canım diyebilirsiniz ama inanının ilk gunden vucuduma giren kimyasal sanırım gorevini yapmaya basladı ve akşama dogru sigara yı yaklaşık 3 saat boyunca unuttugumu farkettim... ki normalde bu benim icin cok zor gunde 1bucuk paket bitirme kapasitesi oldugundan. ama tabiki kesinlikle demiyorum ki ilac zırt diye işe yaradı. ilk gün biraz psikolojik olarakta etkilemiş olabilir düşünüyorum... ilk gün içtiğim sigara sayım gene herzamanki gibiydi. 25 - 30 tane içtim ayakta kaldıgım sürece.

     

    2. GÜN

    ikinci gün sabah dozunu aldıgımda bir şey farketmiştim. normal günlerde yataktan cok zor kalkan ve hantal olan ben dinç bir şekilde 6 saatlik uyku sonucu uyanabilmiştim. bu benim için kesinlikle normal bir durum değildir. ben her zaman uyumayı cok sevdigimi dusunurdum, ama maksadını biraz arastırdıktan sonra google yardımı ile buldum. sigara içen kişilerin %90 bu zorlugu yasarlarmıs.uyku modu aktif, surekli bitkin dolasma vs gibi durumlar nikotin ve sigaranın icerdigi bir cok lanet seyin vucuda yaptıklarından bir kac etkisiymiş. bunu daha once hic arastırmak aklıma gelmemişti ama sanırım verdigim kararlar bunu arastırmam da yardımcı oldu. neyse gelelim konumuza 2. gün boyunca aldıgım dozdan sonra bir yan etki görmedim. tek farkettigim ise sigarayı yaktıgımda tüttüre tüttüre sonuna kadar hic icmemiştim. kültablasını akşam dökerken farkettim bunuda. sürekli sonlarda söndürmüşüm istemsiz olarak. ki normalde sigaranın sonu kıymetlidir içiciler bilir. herhangi bir zorlukla veya yan etkiyle bugun de karşılaşmadım.

     

    3. GÜN

    3. gün sabah dozunu aldıgımda vucudumda normal zamanlara göre biraz fark oldugunu hissettim. ne gibi fark derseniz, sabah uyandıgımda başucumdaki paketten bir tane cekerek gunaydın diyen ben o sabah uyandım ve sigara icme istegini icimde hic hissetmedim. bugunler bu kadar bir etki gostermesini beklemiyordum. cunku daha 0,5mg baslangıc dozu ve gunde 1 sefer ilac alıyorum. sabah gayet guzel uyandım, dinç, hic olmadıgı kadar neşeli... garipsedim bu durumu, dedim dunyanın sonumu gelio acaba ne bu halim... gun icerisinde zaman ilerledikce 2. gün farkettigim sigarayı sonuna kadar icememe durumuna biraz dikkat ettim. hakkaten sonlara geldigimde aldıgım zevk azalmıstı ve icmek istemeiyordum. (BU konuda hala soktayım ilacı daha dogru duzgun kullanmadım bile kanaatindeyim.) gun boyu sigara sayımı saydım ve toplamda 16 tane sigara ictigimi kaydettim. ( 20 saat uyanık kalma suresi ile) saat basına bile 1 sigara dusmuyor ve bu durumdan cok memnunum... birazda kendime guvenim geldi, ARTIK aklıma sigara geldiginde icmeyecegim dedigimde icmeden kolaylıkla durabiliyorum. (daha once ki bırakma calısmalarımda bu konu hic boyle olmamıstı hep bir iskence gibi gelirdi icmeden durmak...)

     

    gün be gün sizlere yazmaya devam edecegim. umarım bir gün birilerinin işine yarar ve yardımım dokunmuş olur.


    cin alinin mına koyam bana bişi olmasın...
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Biocyte
    Biocyte's avatar
    Kayıt Tarihi: 21/Temmuz/2010
    Erkek

      Tam ismini hatırlamamakla beraber bahsettiğin ilaçtan eniştemde kullandı. Nerden tanıdın dersen ay ve güneş resimleri olan bu yeni cıkan sakız kutuları gibi bir kutu idi sanırım aynısı.

      Kendisinde de etkili oldu ve sigarayı bırakmıstı ancak bir süre sonra yeniden başladı. Bu demek değildir ki herkes başlayacak. Bu mücadelende seni destekliyor ve en azından denediğin için tebrik ediyorum.

      Konuyu dikkatle takip edeceğim. Daha önce hiç denemedim ancak belki de sayende sigarayı bırakmayı deneyebilirim. Sigaradan dolayı yaşadığın şeylerin hepsini bende yaşıyorum. Güne yorgun uyanma, uyanır uyanmaz sigaraya sarılma gibi.

      Umarım bırakabilirsin hocam, kolay gelsin. ;)

  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    wassh
    wassh's avatar
    Kayıt Tarihi: 03/Eylül/2005
    Erkek

    Biocyte bunu yazdı:
    -----------------------------

      Tam ismini hatırlamamakla beraber bahsettiğin ilaçtan eniştemde kullandı. Nerden tanıdın dersen ay ve güneş resimleri olan bu yeni cıkan sakız kutuları gibi bir kutu idi sanırım aynısı.

      Kendisinde de etkili oldu ve sigarayı bırakmıstı ancak bir süre sonra yeniden başladı. Bu demek değildir ki herkes başlayacak. Bu mücadelende seni destekliyor ve en azından denediğin için tebrik ediyorum.

      Konuyu dikkatle takip edeceğim. Daha önce hiç denemedim ancak belki de sayende sigarayı bırakmayı deneyebilirim. Sigaradan dolayı yaşadığın şeylerin hepsini bende yaşıyorum. Güne yorgun uyanma, uyanır uyanmaz sigaraya sarılma gibi.

      Umarım bırakabilirsin hocam, kolay gelsin. ;)


    -----------------------------

     

    tşk ederim hocam.. umarım sende denersin. evet kutu bahsettiğin gibi bir kutu ama bu tür ilaçların hemen hemen hepsinde aynı dizayn söz konusu.. hatta doğum kontrol haplarında bile bu dizayn mevcut :) bu benim bahsettigim ilac Pfizer firması tarafından üretilmiş bir ilaç... Dahan once benimde tanıdıgım insanlar oldu bu tür ilaçlar ile sigara bırakan ve tekrar baslayan. bildigim kadar ile bu tür ilacların icerisinde bir cogunda nikotin mevcut. (yanlısta biliyor olabilirim) ama bu champix de nikotin yok. yani vucudun nikotin ihtiyacını giderip yalancı bir sigara bırakma saglamıyormus okudugum ve doktor arkadasımın bana anlattıklarına gore. %80 başarı oranı varmış... kayıt dışı kullanıcıların verileri hariç bu sanırım... ama etkin maddesi ne ise beyinde bir uyuşukluk yaratmadan seni degisik bir insan yapıyor.

     

    her sey tabiki ilac demek degil. irade + tedavi + sabır + mantık dörtlüsü sanırım başarıya ulaştırır insanı.

    * ben 12 senelik iciciyim. 12 senede sigaraya verdigim para ile bir ev ve araba alabiliyordum ama gitti (bu mantık)

    * ilacı duzenli kullanıorum )bu tedavim olacak)

    * artık kendime guvenim daha cok oldugu icin 3. gun sonunda daha sabırlı davranabiliyorum.

    * sabır da bana irade yi getiriyor.

     

    4. gün sabahı sigarayı daha tam bırakmadım ama kendimi cok daha iyi hissediyorum.


    cin alinin mına koyam bana bişi olmasın...
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kajmerpac
    kajmerpac's avatar
    Kayıt Tarihi: 03/Kasım/2008
    Erkek

    bende günde 1 paket sigara içiyordum belki sizin kadar tiryaki olmayabilirim ama 4 yıldır içiyordum cuma gecesi bıraktım bugun 4. günü oruç tuttugumdan gündüzleri aramıyorum ama akşam iftardan sonra müthiş canım çekiyor şu ana kadar hiç içmedim ev arkadaşım yanımda içmeme rağmen umarım içmem bi daha 

    hocam sende ins bırakırsn tamamen 

  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Roronoa
    Kreyzi
    Kreyzi's avatar
    Kayıt Tarihi: 27/Mayıs/2007
    Erkek

    ilacı isteyen varsa 190 lira üst fiyatı 160 liraya hallederim 30 tl cebinizde kalır :W


    Eğer hayatım bir film olsaydı, ya uyuyakalır ya da yarısında çıkardım.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    wassh
    wassh's avatar
    Kayıt Tarihi: 03/Eylül/2005
    Erkek

    evet bir cok arkadaşın da dedigi gibi ramazan gercekten cok buyuk bir fırsat sigara bırakmak icin. insan kendinde daha bir fazla güc buluyor, iradesi daha cok oluyor bugunlerde.

     

    gelelim 4. gün nasıl gecti neler oldu...

     

    4. GÜN

    bir cok sitede okdugum bir yan etki ile karsılastım bugün. GERCEK GİBİ RÜYALAR. evet inanılmazdı. cok guzel bir deneyimdi. ben bunu yan etki olarak adlandırmıyorum. sigara icen insanların vucutları ve beyinleri dogru calısmadıgı icin cok az sayıda ruya görürlermiş hep. ya da ruya gorup sabah uyandıklarında hatırlamazlarmıs. ama bugun gordugum ruya sonrasında adeta sok olmustum. sanki gerceken o anı yasıyordum. AYRICA bugun iki doz aldıgım (sabah ve aksam 0,5mg) ilk gundu. su ana kadar sadece 3 tane sigara ictim. daha gece uzun neler olur bilemiyorum ama bu sayı su an bana mucize gibi geliyor. YAN ETKİ denebilir mi bilmiyorum ama sigara aklıma geldigimde midem de kramplar baslıyor, hafif bi bulantı olusuyor. (sigara aklımad yokken gayet normalim hic birseyim yok) sanki bana vucut artık icme su laneti der gibi tepki veriyor. sigara icmeden gecirdigim saatlerde kriz adına hic bir belirti yok. önceden olsa elim ayagım titrerdi, 1 saat sigarasız kaldıgımda 10 km yuruyup merkez e inip marketten sigara aldıgımı hatırlıyorum. o gunler simdi bana biraz salakça geliyor. bugün bir sey daha farkettim ilacı kullandıktan sonra yarım saat kadar gectiginde bir bas agrısı baslıyor, ve yarım saat kadar devam edip geciyor. sanırım doz arttıgında bu problem ile biraz daha yuzyuze gelicem gibi hissediyorum. 

     

    sigara bırakma gün olarak ilacı almaya basladıgım gün belirledigim 8. gün bu cumartesi. ilaca baslarken bugünü sizden belirlemenizi istiyor. cumartesi gününe kadar sigara icebilirmiyim bilmiyorum ama su anda kendime baya guvenim var cumartesi günü kararını vermiş oldugum bu olay icin ilk adımı atabilecegime. 


    cin alinin mına koyam bana bişi olmasın...
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Necati
    Necati's avatar
    Kayıt Tarihi: 26/Kasım/2009
    Erkek

    hocam google de biraz ilaci arastirdim cok pis yan etkieri varmis.

    şişkinlik ya da kabızlık, hipertansiyon , tat alma bozukluğu, bulantı, uykusuzluk, depresyon ve hatta intihar davranışı.

    hocam 1998 - 2010 yillari arasi bu ilaci kullanan 295 kisi intihar etmis.

    nebicim ilacdir bu ?

    kullanmamani tavsiye ederim.


  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    erdiburak
    erdiburak's avatar
    Kayıt Tarihi: 09/Ocak/2010
    Erkek

    Şahsi kanaatim ilaçlık vslik bir durum degil iradelik bir durum oruç tutarken gram canım cekmiyor aksam yemekten sonra içiyorum. normal bir günde ise içmiyorum dedigimde ise aklımdan cıkmıyor. bence tamamiyle irade. inşallah bırakırsın diyorum.


    | GTP | TBT | Desinatör | icrypex.net | Turknet = XMP85HC93OKM
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    wassh
    wassh's avatar
    Kayıt Tarihi: 03/Eylül/2005
    Erkek

    erdiburak bunu yazdı:
    -----------------------------

    Şahsi kanaatim ilaçlık vslik bir durum degil iradelik bir durum oruç tutarken gram canım cekmiyor aksam yemekten sonra içiyorum. normal bir günde ise içmiyorum dedigimde ise aklımdan cıkmıyor. bence tamamiyle irade. inşallah bırakırsın diyorum.


    -----------------------------

     

    evet irade ile ilgili tamamen. ama 12 sene ardından iraden sigaraya cok rahat yenik duebiliyor... daha onceki tüm bırakma girişimlerimin de husran ile sonuclanması da bunda etkili tabiki...


    cin alinin mına koyam bana bişi olmasın...
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tekken'deki Eddy
    Prometheus
    Prometheus's avatar
    Kayıt Tarihi: 25/Aralık/2002
    Homo

    ben bu ilaçla denedim. çok iğrendiriyor sigaradan. sigara içerken sanki çürük bişeyler yediriyorlar. ama bırakamadım. gene içtim gene içtim. gram içme isteğimi bırakmadı gene içtim.


    ________ inspired by love and guided by knowledge _______
Toplam Hit: 6370 Toplam Mesaj: 38