Cheat Engine Nasıl Çalışır?
-
-
Başka bir browserda dene bence. Firefox iyidir.
Fazla anlamam ama şöyle bişi buldum :
http://forum.cheatengine.org/viewtopic.php?p=5517107&sid=0d937497688fbe7e6e57650c3dae43ad
-
Frefox da dene , ben onda kullaniyorum :-)
2 tane cikar allttakinde flash plugin.gibi biseydi sanirim pc kapali suanda ama daha basit yaparsin :-)
Ben jelly splash ve candycrash ta kullaniyorum
-
Genelde en sondaki hocam.Ama bulmakta zorlanıyorsan Chrome'u tamamen kapat.Tek sekmede rush'u aç.Tek bir tane kalır o zaman.
-
chome her sekme için bir işlemcik create ediyor.. hatta pluginler için de buna dahil olması lazım. arkadaşların dediği gibi farklı browserda bunu deneyebilirsin.. bazen chrome un bu durumu can yakıcı olabiliyor, cheat engine ile işim yok tabii..
bildiğim kadarıyla iki şekilde müdahale edebiliyorsun.
1. bellekteki verilere ulaşarak
2. networktaki paketleri yakalayıp işleyip uygun şekilde göndererek..
resimde paylaştığın muhtemelen network paketlerini sniffliyor,oyunun yapısını v.s. bilmiyorum sadece resme bakarak yorumladım
-
Hocam kullandığın programı bilmiyorum ama genel olarak şöyle çalışıyorlar
1) mesela doom oynuyosun, altta adamın kafasının yanında %80 gücü var yazıyor, 80 aratıyosun, biraz dayak yiyorsun 55 oldu, sonra find next yapıp 55 i aratıyosun, biraz daha dayak yiyorsun 30 oldu, 30 aratıyosun. Sonra sana diyoki aha bu adamın canı şu adreste tutuluyormuş (bunun boyutuna max değere göre karar veriosun mesela bu değer byte olmalı 255 e kadar bişeydir maximum)
2) sonra bunu istediğin değerle değiştiriosun, istersen freeze yapiosun sürekli adresi güncelliyor
3) ama mesela streetfighter oynuosun, adamın canını göremiosun sadece bi progressbar var, o zaman da yine dayak yiyorsun, decreased yada increased özelliği olmalı onları kullanarak birkaç denemede yine adresi buluyosun.
-
HolyOne bunu yazdı
1) mesela doom oynuyosun, altta adamın kafasının yanında %80 gücü var yazıyor, 80 aratıyosun, biraz dayak yiyorsun 55 oldu, sonra find next yapıp 55 i aratıyosun, biraz daha dayak yiyorsun 30 oldu, 30 aratıyosun. Sonra sana diyoki aha bu adamın canı şu adreste tutuluyormuş (bunun boyutuna max değere göre karar veriosun mesela bu değer byte olmalı 255 e kadar bişeydir maximum)
2) sonra bunu istediğin değerle değiştiriosun, istersen freeze yapiosun sürekli adresi güncelliyor
3) ama mesela streetfighter oynuosun, adamın canını göremiosun sadece bi progressbar var, o zaman da yine dayak yiyorsun, decreased yada increased özelliği olmalı onları kullanarak birkaç denemede yine adresi buluyosun.
hocam peki arkaplanda bunu nasıl yapıyor? mesela biz 80 yazdığımızda bellekteki tüm adresleri tek tek kontrol edip içerisinde 80 olan değerleri mi listeliyor? daha sonra 55 yazdığımızda bu sefer 80 olarak listelediği adresleri kontrol edip içerisinden 55 olanları mı listeliyor? ben hep böyle çalıştığını tahmin ettim ama yazacak olsam nasıl yazarım bilmiyorum. ciddi anlamda uğraşan var ise öğrenmek isterim.
-
Zamanında çekmiştim bi'kaç video Game Hacking başlığı altında bulabilirsin, bilgi maksadıyla dursun burda. Büyük ihtimal zaten mantığını biliyorsundur ama browser aracılığıyla oynanan oyunlarda -ki hele hele büyük firmaların oyunlarında- hile pek yemiyor. Pek araştırmışlığım da yok açıkçası.
-
Hocam o ekranda windows list dersen işlem yapmak istediğin şeyi görebilirsin.
Bide çalışma prensibi olarak bellekteki tüm adresleri tek tek kontrol etmiyor senin orada seçtiğin tiplerdeki (binay ,byte, float, string, double vs..) değerleri seçtiğin process in bellekte tuttuğu yerlerde aratıyor.Sonra gene program içinde ilk girdiğin değeri önce listeliyor sonra seçtiğin ayara göre (exact value, bigger than, smaller than vs..) next search dediğinde o ilk seçtiğin değerlerle karşılaştırıyor ve sonuçları listliyor.
Örnek olarak sen mesela bir para değerin 1 olsun ilk olarak onu arattırdığında o process in bellek içinde tuttuğu tüm 1 değerlerini listeliyor. Sonra sen oyun içinde paranı 2 yaptın diyelim, programda exact value seçip 2 olarak girer ve next step yaparsan ilk bulduğu değerler arasında 2 olanları listeler. Sen burda kendi istediğin "para" değişkeni hangisi bulmak için o tüm 1 değrlerini yavaş yavaş eleyerek kendi istediğin değeri buluyorsun.
-
herlocksholmes bunu yazdıHolyOne bunu yazdı
hocam peki arkaplanda bunu nasıl yapıyor? mesela biz 80 yazdığımızda bellekteki tüm adresleri tek tek kontrol edip içerisinde 80 olan değerleri mi listeliyor? daha sonra 55 yazdığımızda bu sefer 80 olarak listelediği adresleri kontrol edip içerisinden 55 olanları mı listeliyor? ben hep böyle çalıştığını tahmin ettim ama yazacak olsam nasıl yazarım bilmiyorum. ciddi anlamda uğraşan var ise öğrenmek isterim.
holy nin dedği gibib aynı
senin dediğin olaya gelincede dinlemeye göre hocam 80 arattın hepsnin sıraladı değer 55 düştü kodşar arasında en yakın 55 ile ilgili değere e neresi düştüyse oraya iniyor zaten çoğunlukla aynı değerde başka çalışan bir kod yoksa sabitliyorsun bu yani -
Böyle bişey yazmak istiosan şu apileri hatim edicen hocam
Process listesini almak için
EnumWindows, GetWindowThreadProcessId,Memorylere yazıp okumak için
GetProcessHeap,ReadProcessMemory,WriteProcessMemory
http://msdn.microsoft.com/en-us/library/windows/desktop/ms681674%28v=vs.85%29.aspx
http://msdn.microsoft.com/en-us/library/windows/desktop/ms680553%28v=vs.85%29.aspx
Üstüne pointer bilgin de olmalı tabi
Ayrıntılı bilgiyi tugberk hocam daha iyi verir aslında atladığım bişey varsa