folder Tahribat.com Forumları
linefolder Oyunlar
linefolder Cheat Engine Nasıl Çalışır?

Cheat Engine Nasıl Çalışır?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RotKerim
    RotKerim's avatar
    Erkek

Kingdom Rush da deneyeyim dedim de, youtube videosunda anlattığı gibi olmuyor, Select a process to open'a tıkladıgım zaman bir sürü chrome var hangisini sececeğimi bilemedim. yardımcı olabilir misiniz?

Fuck Mobb Deep Fuck Biggie Fuck Bad Boy as a staff record label and as a mother fuckin crew. En büyük hayalimi sordu geçenlerde birisi Midtown metrosundan inip Broadwayde bir kaç tur attıktan sonra Union Square Park karşındaki Starbucksda bir kahve içmek.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    baracuda81
    baracuda81's avatar
    Erkek

Başka bir browserda dene bence. Firefox iyidir.

Fazla anlamam ama şöyle bişi buldum :

http://forum.cheatengine.org/viewtopic.php?p=5517107&sid=0d937497688fbe7e6e57650c3dae43ad

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    JiggSaw
    JiggSaw's avatar
    Erkek

Frefox da dene , ben onda kullaniyorum :-)

2 tane cikar allttakinde flash plugin.gibi biseydi sanirim pc kapali suanda ama daha basit yaparsin :-)

Ben jelly splash ve candycrash ta kullaniyorum

İmza YOK !!!
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    CyberAngel
    CyberAngel's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Genelde en sondaki hocam.Ama bulmakta zorlanıyorsan Chrome'u tamamen kapat.Tek sekmede rush'u aç.Tek bir tane kalır o zaman.

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unbalanced
    unbalanced's avatar
    Erkek

chome her sekme için bir işlemcik create ediyor.. hatta pluginler için de buna dahil olması lazım. arkadaşların dediği gibi farklı browserda bunu deneyebilirsin.. bazen chrome un bu durumu can yakıcı olabiliyor, cheat engine ile işim yok tabii..

bildiğim kadarıyla iki şekilde müdahale edebiliyorsun.

1. bellekteki verilere ulaşarak

2. networktaki paketleri yakalayıp işleyip uygun şekilde göndererek..

resimde paylaştığın muhtemelen network paketlerini sniffliyor,oyunun yapısını v.s. bilmiyorum sadece resme bakarak yorumladım

Ülkesini Seven Her Türk Vatandasi, Ülkesinin Sessiz Istilasi'na karsi durmak zorunda.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tarikat Şeyhi
    HolyOne
    HolyOne's avatar
    Erkek

Hocam kullandığın programı bilmiyorum ama genel olarak şöyle çalışıyorlar

1) mesela doom oynuyosun, altta adamın kafasının yanında %80 gücü var yazıyor, 80 aratıyosun, biraz dayak yiyorsun 55 oldu, sonra find next yapıp 55 i aratıyosun, biraz daha dayak yiyorsun 30 oldu, 30 aratıyosun. Sonra sana diyoki aha bu adamın canı şu adreste tutuluyormuş (bunun boyutuna max değere göre karar veriosun mesela bu değer byte olmalı 255 e kadar bişeydir maximum)

2) sonra bunu istediğin değerle değiştiriosun, istersen freeze yapiosun sürekli adresi güncelliyor

3) ama mesela streetfighter oynuosun, adamın canını göremiosun sadece bi progressbar var, o zaman da yine dayak yiyorsun, decreased yada increased özelliği olmalı onları kullanarak birkaç denemede yine adresi buluyosun.

Nush ile uslanmayanı etmeli tekdir, Tekdir ile uslanmayanın hakkı kötektir!
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    herlocksholmes
    herlocksholmes's avatar
    Erkek
    HolyOne bunu yazdı

1) mesela doom oynuyosun, altta adamın kafasının yanında %80 gücü var yazıyor, 80 aratıyosun, biraz dayak yiyorsun 55 oldu, sonra find next yapıp 55 i aratıyosun, biraz daha dayak yiyorsun 30 oldu, 30 aratıyosun. Sonra sana diyoki aha bu adamın canı şu adreste tutuluyormuş (bunun boyutuna max değere göre karar veriosun mesela bu değer byte olmalı 255 e kadar bişeydir maximum)

2) sonra bunu istediğin değerle değiştiriosun, istersen freeze yapiosun sürekli adresi güncelliyor

3) ama mesela streetfighter oynuosun, adamın canını göremiosun sadece bi progressbar var, o zaman da yine dayak yiyorsun, decreased yada increased özelliği olmalı onları kullanarak birkaç denemede yine adresi buluyosun.

hocam peki arkaplanda bunu nasıl yapıyor? mesela biz 80 yazdığımızda bellekteki tüm adresleri tek tek kontrol edip içerisinde 80 olan değerleri mi listeliyor? daha sonra 55 yazdığımızda bu sefer 80 olarak listelediği adresleri kontrol edip içerisinden 55 olanları mı listeliyor? ben hep böyle çalıştığını tahmin ettim ama yazacak olsam nasıl yazarım bilmiyorum. ciddi anlamda uğraşan var ise öğrenmek isterim.

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Caliber
    Caliber's avatar
    Erkek

Zamanında çekmiştim bi'kaç video Game Hacking başlığı altında bulabilirsin, bilgi maksadıyla dursun burda. Büyük ihtimal zaten mantığını biliyorsundur ama browser aracılığıyla oynanan oyunlarda -ki hele hele büyük firmaların oyunlarında- hile pek yemiyor. Pek araştırmışlığım da yok açıkçası.

http://www.trgct.com/tutorials/

Tedbirsiz abdest bozmaya oturan, domala domala ta_ arar.
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Zork.
    torpedo_XL
    torpedo_XL's avatar
    Erkek

Hocam o ekranda windows list dersen işlem yapmak istediğin şeyi görebilirsin.

Bide çalışma prensibi olarak bellekteki tüm adresleri tek tek kontrol etmiyor senin orada seçtiğin tiplerdeki (binay ,byte, float, string, double vs..) değerleri seçtiğin process in bellekte tuttuğu yerlerde aratıyor.

Sonra gene program içinde  ilk girdiğin değeri önce listeliyor sonra seçtiğin ayara göre (exact value, bigger than, smaller than vs..) next search dediğinde o ilk seçtiğin değerlerle karşılaştırıyor ve sonuçları listliyor.

Örnek olarak sen mesela bir para değerin 1 olsun ilk olarak onu arattırdığında o process in bellek içinde tuttuğu tüm 1 değerlerini listeliyor. Sonra sen oyun içinde paranı 2 yaptın diyelim, programda exact value seçip 2 olarak girer ve next step yaparsan ilk bulduğu değerler arasında 2 olanları listeler. Sen burda kendi istediğin "para" değişkeni hangisi bulmak için o tüm 1 değrlerini yavaş yavaş eleyerek kendi istediğin değeri buluyorsun.

Bilge insanlar konuşurlar çünkü söyleyecek bir şeyleri vardır. Aptal insanlar konuşurlar çünkü bir şey söylemek zorundadırlar. Demokrasi, bir eğitim işidir. Eğitimsiz kitlelerle demokrasiye geçilirse oligarşi olur. Devam edilirse demagoglar türer. Demagoglardan da diktatörler çıkar. --Platon, Devlet                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                         
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Muhalif Yorumcu
    SeRDaR
    SeRDaR's avatar
    Erkek
    herlocksholmes bunu yazdı
    HolyOne bunu yazdı

hocam peki arkaplanda bunu nasıl yapıyor? mesela biz 80 yazdığımızda bellekteki tüm adresleri tek tek kontrol edip içerisinde 80 olan değerleri mi listeliyor? daha sonra 55 yazdığımızda bu sefer 80 olarak listelediği adresleri kontrol edip içerisinden 55 olanları mı listeliyor? ben hep böyle çalıştığını tahmin ettim ama yazacak olsam nasıl yazarım bilmiyorum. ciddi anlamda uğraşan var ise öğrenmek isterim.

holy nin dedği gibib aynı 

senin dediğin olaya gelincede dinlemeye göre hocam 80 arattın hepsnin sıraladı değer 55  düştü kodşar arasında en yakın 55 ile ilgili değere e neresi düştüyse oraya iniyor zaten çoğunlukla aynı değerde başka çalışan bir kod yoksa sabitliyorsun bu yani

Önemsediğin Kadar Önemsenirsin. Önemsendiğin Kadar Önemsensersin.
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tarikat Şeyhi
    HolyOne
    HolyOne's avatar
    Erkek

Böyle bişey yazmak istiosan şu apileri hatim edicen hocam

Process listesini almak için

EnumWindows, GetWindowThreadProcessId, 

Memorylere yazıp okumak için

GetProcessHeap,ReadProcessMemory,WriteProcessMemory

http://msdn.microsoft.com/en-us/library/windows/desktop/ms681674%28v=vs.85%29.aspx

http://msdn.microsoft.com/en-us/library/windows/desktop/ms680553%28v=vs.85%29.aspx

Üstüne pointer bilgin de olmalı tabi

Ayrıntılı bilgiyi tugberk hocam daha iyi verir aslında atladığım bişey varsa

Nush ile uslanmayanı etmeli tekdir, Tekdir ile uslanmayanın hakkı kötektir!
Toplam Hit: 2527 Toplam Mesaj: 14