Chrome OS"U Denemek İsteyenlere...
-
PanxeR bunu yazdı:
-----------------------------
hiç güzel deil :/
-----------------------------çalıştırdın mı ki ? ben virtulbox ile kurdum bi giriş ekranı geldi gmail bilgilerimi yazdım. internetle bağlantı kurulamadı dedi.
-
Gmail hesabınız hacklenmesin de :)
-
abi google arge çalıştı.Bilgi bulutu denedi.Google chrome browser çıkarttığında chrome os için denemeymiş öğrendik.Şimdi bunu deniyor.Netbooklara fazla bile !! Eminim masaüstüler vs.. için bu görşleri dikkata alır.Benim canımı sıkan iki olay var;
1- İnternet yoksa napacağız ?
2- ben bilgi bulutu istemiyorsam ne olacak ??Bunlar sakat.Öte yandan blogumda yazdığım yazıyı yapıştırıyorum ;
-----
Chrome os kullanmadım şimdi chrome os indiriyorum fakat videolardan ve okudumlarımdan yola çıkarak görüşlerimi aktarmak istiyorum;
İnsanlar köklü yeniliklere hemen alışamaz.İlk başta karşı çıkar fakat sonra sevmeye başlar.Bu her zaman böyle olmuştur.Chrome os netbooklar için çıkartıldı.Oldukça farklı.Fakat başarılı.
Biz yıllardır masaüstünü, klasörleri gördük.Oradan çift tıklayarak dosyalarımıza, programlarımıza ulaşırdık.İşte bizim alışkanlığımız buydu.Fakat google bunları değiştirdi.Yılların alışkanlığını değiştirdi.
"Bilgi işlem bulutu" geleceğin teknolojisi ve google bunu kullanmış.Sun microsystems ve windows gibi başlıca firmalar bu konuda adımlar atıyordu.Bilgi işlem bulutu nedir ? burada ve burada gerekli olan bilgileri bulabilirsiniz.Biz konumuza dönelim.
Google ürünlerinin hepsinde bir farklılık vardır.Mutlaka birşeyleri geliştirmişler, katkı sağlamışlardır.İşte google bunu yapmış.Tabi ki bir iki problem var.Mesela internete bağlı değilken ne olacak ? Yada chrome os ne zaman diğer linux dağıtımları ve windows-mac os a kafa tutan bir işletim sistemi olacak ?
Fakat google chrome os rekabet için değil arge için yapılmıştır.Tabi ki kullanıcıların fikirlerini göz önünde bulundurup bir kaç aya kadar masaüstüler için çıkartacaklar.Bir çok kişi şimdiden hayal kırıklığı yaşadım diyor.Fakat ben yaşamadım. -
zumsuk bunu yazdı:
abi google arge çalıştı.Bilgi bulutu denedi.Google chrome browser çıkarttığında chrome os için denemeymiş öğrendik.Şimdi bunu deniyor.Netbooklara fazla bile !! Eminim masaüstüler vs.. için bu görşleri dikkata alır.Benim canımı sıkan iki olay var;
1- İnternet yoksa napacağız ?
2- ben bilgi bulutu istemiyorsam ne olacak ??
hocam zaten google bunu sırf internet için üretmiş. hani olur ya; tüm günü sadece web browserda geçenler.. sırf onlar için yaptığı belli. -
gugıl
interneti olanı olmayanı, cloud isteyeni istemeyeni, yaşlı, hamile, dul, yetim ve emekliyi...
düşünmek zorunda mı?
fark da burada bnce
MS kime ne lazımsa en kolay neyse onu düşünüp herkese satmaya çalışıyor
gugıl ve birkaç şirket daha ise yapıyor, gerçekten yapıyor. gugılın başarısının ardında piyasayı idare etmek değil piyasayı yönlendirmek var.
işte bunun için bugünün tekeli değil geleceğin lideri oluyor.
-
Prometheus bunu yazdı:
gugıl
interneti olanı olmayanı, cloud isteyeni istemeyeni, yaşlı, hamile, dul, yetim ve emekliyi...
düşünmek zorunda mı?
fark da burada bnce
MS kime ne lazımsa en kolay neyse onu düşünüp herkese satmaya çalışıyor
gugıl ve birkaç şirket daha ise yapıyor, gerçekten yapıyor. gugılın başarısının ardında piyasayı idare etmek değil piyasayı yönlendirmek var.
işte bunun için bugünün tekeli değil geleceğin lideri oluyor.
-----------------------------o da doğru
-
5 yıl sonra belki...
-
JohnD bunu yazdı:
5 yıl sonra belki...
-----------------------------maybe one day..
-
dipnot:virtualboxta ubuntuyu seçiyorsunuz..
-
Evet ubuntu ile oluyor.Linux la zaten kafadengi google.ama iş kendi işletim sistemi denemesi.Google ın işi internet ise öncelik interneti kontrol edecek ve alakalı olacak olan sistemler olmalıdır.gelecekte de internet olacak ve iş sadece browser yazmakla bitmeyecek.benim güçlü kanaatim internetle kullanıcıyı kontrol edebileceği sistemleri piyasaya sürüyor ve geleceğin ürünlerini.Microsoft 1995 te yazdıklarını çoğalta dursun ben Google ın yaptıklarının ölü doğmayacağına eminim.en azından şimdiye kadar yaptıklarına bakarsak.Bu arada dünyanın en güçlü insanları listesinde 2. sıraya koymuş Forbes Google sahiplerini.Bill Gates ten 2-3 sıra öndeler.