folder Tahribat.com Forumları
linefolder Yazılımlar / Diğer Programlar
linefolder Chrome,Firefox Ve Opera Karşılaştırması

Chrome,Firefox Ve Opera Karşılaştırması

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    PanxeR
    PanxeR's avatar
    Erkek

insidae bunu yazdı:
    -----------------------------

angels_demos bunu yazdı:

chrome beni benden almış olan tarayıcıdır. hızlı esnek hafif. tek problem bilgilerini google'a yolluyor olması 

bir eklentisi sayesinde bilgileri yollamayı engelleyebiliyorsun geçenlerde bir sitede o eklentiyi görmüştüm görürsem paylasırım burada.

yada chromium kullanın ^^   

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    gazez
    gazez's avatar
    Erkek
    kardeş ölene kadar operaa çok hızlı
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    EnableTurk
    EnableTurk's avatar
    Erkek

Chrome forever 

yolun açık ve aydınlık olsun ferdi baba.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    pesimistzombie
    pesimistzombie's avatar
    Erkek
    Googledaki firefox reklamları olmasaydı bu kadar firefox kullanıcısı olur muydu acaba merak ediyorum. Chrome çıkmadan önce hangi siteye girsem firefox indirin şeklinde google reklamları dolu oluyordu. Opera hep dışlandı. Microsoft, Google her türlü zorluğu çıkardı Opera için. Bir çok uyum sorunu yaşandı. Firefoxcu tasarımcılar da dünyayı firefoxdan ibaret gördükleri için Operaya gereken özeni göstermediler. Operanın tek suçu sanırım standartlar dışına çıkmamasıydı. Gerçi problem olmuyordu 1 tık ayarla operayı firefox gibi tanıtıp her türlü sitede sorunsuz gezebiliyorduk :) .. Tüm bunlara rağmen hala Operayı kötüleyenler var. Sizin sevdiğiniz cici tilki kurnazlık edip beğenmediğiniz operadan arak yapmasını iyi biliyor ama :D .. Opera forever.

:|
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    hackworm
    hackworm's avatar
    Erkek

insidae bunu yazdı:

angels_demos bunu yazdı:

chrome beni benden almış olan tarayıcıdır. hızlı esnek hafif. tek problem bilgilerini google'a yolluyor olması 

bir eklentisi sayesinde bilgileri yollamayı engelleyebiliyorsun geçenlerde bir sitede o eklentiyi görmüştüm görürsem paylasırım burada.

https://chrome.google.com/webstore/detail/fllaojicojecljbmefodhfapmkghcbnh bundan mı bahsediyorsun?

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    XCoder
    XCoder's avatar
    Erkek
    RevengeX bunu yazdı:

XCoder bunu yazdı:
    RevengeX bunu yazdı:

98 yılından beri pc kullanırım ve yeni ne çıkarsa kurar uzun süre denerim.

Opera bugune kadar üzerinde emek harcanan en sikimdirik tarayıcıdır.

Doğru düzgün eklenti desteği bile yok,açılışı ve sayfa yüklenmesi diğer tarayıcılara göre çoook çok yavaştır insanı çileden çıkarır.

Chrome ise hem sayfa yüklenmesi hemde açılış süresiyle tüm tarayıcıların eline verir eklenti desteğide çok hızlı gelişmekte ama yinede tam olarak firefox eklentilerinin tam karşılığını ya da yakınını bulmak zor. Kötünün iyisidir Chrome ve sık sık çökmeler yaşanır.

Safariyi ise diğer tarayıcılar kadar çok kullanma fırsatım olmadı,chrome ve firefox'u geçemesede operayı her türlü ezer,açılış hızı ve sayfa yüklenmesi operadan iyidir.

Gelelim kaptana :) Firefoxu senelerdir kullanırım önceden eklenti desteği yoktu doğru düzgün,sayfa ve açılış hızı yerlerdeydi ama şu an 5.0 sürümüyle piyasanın aqymuş durumda.

Yüzbinlerce eklentisi,açılış hızı,sayfa yüklenme hızı ve güvenliği böyle bir tarayıcıya rağmen mükemmel,çok eklenti kurulursa açılışı biraz yavaşlamakta ama;

Yavaş bir açılış ve hızlı bir sayfa yüklenmesi mi, yoksa hızlı bir açılış yavaş sayfa yüklenmesini mi tercih edersiniz ?

Bence ilk seçenek :)

Tarayıcı savaşlarında şu an 1. Firefox'tur. Kullanın kullandırtın :)

hahhahaha ...

WTF?!

Dostum hem genele hemde konunun geneline bakarsan firefox her türlü operanın eline vermiş durumda.

Tarayıcı çekişmesi-kavgası-sikertmesi vs. taraftarı değilim,söylediklerime karşın söyleyebilecek bi cevabın olmadığından mı yoksa cool görünmek için mi "hahahah" yazdın tam anlamadım,firefox bana para ödemiyor ya da göt vermiyor hangi tarayıcı genelde neden seviliyor-sevilmiyor konudan zaten belli,avatarından da opera fanatiği olduğun belli.

O yüzden tavrından dolayı tartışmayacağım birisin kolay gelsin :)

yok hocam yanlış anlamışsın beni :) bana şu altta yazdığım cümlelerin komik geldi sadece ondan güldüm, gerçekte güldüğümü ifade edebilmek için de böyle yazmak durumunda kaldım..

Opera bugune kadar üzerinde emek harcanan en sikimdirik tarayıcıdır.

Doğru düzgün eklenti desteği bile yok,açılışı ve sayfa yüklenmesi diğer tarayıcılara göre çoook çok yavaştır insanı çileden çıkarır.

bana da Opera para ödemiyor veya senin dediğin gibi "göt vermiyor", daha sonraki mesajda PanxeR izah etmiş tekrar zaten durumu, ama "sikimdirik" olduğunu neye dayanarak söyledin onu anlamadım...

evet Opera'nın avatarımda bulunmasının sebebi, hem kimsenin bu avatarı kullanmayışı hem de tarayıcıyı sevmemdir. Ayrıca Firefox'un reklamları her yerde dolu doluydu zamanında, biz şurada 2 gönüllü reklam yapmışız çok mu :) Maksat millet baksın denesin öğrensin, tek kanaldan ilerlemesin..

The ability to destroy a planet is insignificant next to the power of the force.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    insidae
    insidae's avatar
    Erkek

hackworm bunu yazdı:

insidae bunu yazdı:

angels_demos bunu yazdı:

https://chrome.google.com/webstore/detail/fllaojicojecljbmefodhfapmkghcbnh bundan mı bahsediyorsun?

evet o eklentiydi bu eklenti ile bilgi yollamasını engelleyebiliyorsun sanırım kurmadım ama sadece okumustum gerekli acıklamada da yazıyor zaten engellendiği.

Bir güldün yar sen, hep elime batan.Seni dalından kopardım, kandoldu avuçlarım..
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ltcelik
    ltcelik's avatar
    Erkek

Opera forever...

Din Kitaplarını Okuyup Anlayana Ateist, Okuyup Anlamayanlara "dindar" denir... Nikola TESLA.. ben mi? Ne okurum ne anlarım... Kendi kendime de uyuz oluyorum ama olamıyorum.. "Ama efsaneyi çıkarıp atarsan ve yaptıkları eylemlere bakarsan... ..Jedi'ların mirası başarısızlıktır. İkiyüzlülüktür, kibirdir."
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Battista
    Battista's avatar
    Erkek

CKullanım kolaylığı var ve bence hızı da iyi.Kısacası Chrome diyorum ...

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    hackworm
    hackworm's avatar
    Erkek

insidae bunu yazdı:

hackworm bunu yazdı:

insidae bunu yazdı:

angels_demos bunu yazdı:

evet o eklentiydi bu eklenti ile bilgi yollamasını engelleyebiliyorsun sanırım kurmadım ama sadece okumustum gerekli acıklamada da yazıyor zaten engellendiği.

bu eklenti sadece google analystic'e veri gönderimini engelliyor. istein dışında zaten google senden bilgi toplamıyor

Toplam Hit: 11165 Toplam Mesaj: 83