Çıkmazın İçindeyiz
-
Tahribatta açılan sonucu bir yere varmayan ülkemizin karışmasında büyük rol oynayan siyasi ve dini konular üyeleri birbirine düşürmekle beraber.Sitenin teknoloji,bilişim olması gereken gündemi farklı yerlere çekilmektedir.Bununla ilgili uyarı yapılmasına rağmen halen cübbe,karaçarşaf,sarık konuları devam etmektedir.Yıllardır bunlara çözüm bulunamamış ki Tahribatta bulunsun.Atatürk ilke ve inkilapları vardır ve kurallar açıktır.Birisi türbanı savunur.Diğeri türbana karşı çıkar ve ortalık karışır.Peki sonuç? Hiçbirşey.. Sayfalarca yazılmış kulaktan dolma boş yazıların olduğu konu kilitlenir haddini aşan üyeler banlanır ve konu çöpe gider.Oralara dolduracağımız yazılara ayırdığımız vakti başka şeylere ayırsak daha faydalı olmazmı bizim için.Bu konuların sonucu yok arkadaşlar.Burada yüzlerce sayfa türban hakkında yazıda yazsak birşey değişmeyecek.Takan takar takmayan takmaz.Beni ilgilendirmez.Benim eşim,dostum,akrabam takmıyorsa hiç ilgilendirmez.Partidir,dindir şudur budur.Boş yere vakit harcıyoruz.Hangi partiyi destekliyorsan gidersin ona oyunu verirsin.Adam o fikri aklına kazımışsa sayfalarca dökümanlar hava,civadan başka birşey olmayacaktır.Kanıtta sunsan adam fikrini savunmak için mutlaka bir çıkış yolu bulacaktır.Şu ana kadar açtığımız siyasi,dini konularla kaç kişinin fikri değişmiş? Herkes bildiğini okudu.Kapasitesi ve ahlak seviyesi düşük insanlar birbirlerine küfürler etti.Üyeler banlandı konular kapandı.Boş şeylerle uğraşmayalım.Önümüze bakalım.O adamın fikri oysa onu değiştiremezsin.Bizim amacımız teknoloji,bilişim alanında konuları tartışmak ve tartışmaya sunmak olmalıdır.Böyle akıl verir gibi konuşmak istemezdim.Herkesin önce kendine bakması gerek.Benimde bu konularda yaptığım hatalar kesinlikle var.Fakat ders alıp tekrarlamamak gerek.Saygılarımla..
-
haklısın ama bu forumda "Derin Konular" diye bi bölüm var , ister istemez tartışma çıkıyor, bunun olmaması için bu bölümün kapanması yada sınırlandırılması gerekiyo bence?
-
evet abi çok haklısın. bırakalım bu konuları. Tahribat'ta bilim, teknik, teknoloji, internet haberleri-dökümanları yazalım. yazılan hangi döküman, bir kişinin fikrini değiştirdi? hiçbiri. haklısın. inş daha böyle konular açılmaz. eski tahribata döneriz inş. Müridlerimiz Tahribat Wall, Video, Müzik vs gibi görsel ve güzel çalışmalar yapsın, Internet Teknoloji haberlrei yazılsın çizilsin. va tabiiki sayfalarca döküman c/p edilmesin. c/p edip de sırf mesj yazmak için aktiflik etmeyelim.
Aksi Halde;
Tarikat Ziker Af Eylemez,
Kadın-Erkek Fark Eylemez -
abü bilim teknikte kalmadı diyeyim :D bilimi tekniği emesen heykırlamak olarak sanan kişilerde var :D herşeyden olmalı tahribatta bence ya o kalksın şu olsun demek yanlış bence.. zaten kısıtlama getirildi.. olan konuları ısıtıp ısıtp döndürcez sanırım.. az önce bende bi mesaj atmıştım çünkü öyle bi konuya :$
-
amk daha dün geyik olsun diea bi kaç video attık :D ortalık karıştı çatışma çıktı :P
-
hitbaytar bunu yazdı:
-----------------------------
haklısın ama bu forumda "Derin Konular" diye bi bölüm var , ister istemez tartışma çıkıyor, bunun olmaması için bu bölümün kapanması yada sınırlandırılması gerekiyo bence?
Hoca bölüme sınırlama getirildi.Fakat hala sonucu kavgadan başka birşey olmayacak konular tartışılmaya devam ediyor.Siyaset bölümüne karşı değilim.Fakat konuların seçilirken dikkat edilmesi gerek.Konular daha çok genel olarak hitap etmeli.Yani tartışmanın ilerisinde kavga çıkartabilecek potansiyelde olmayan ve gelecekte sonuç alabileceğimiz konular.Türban ve din konuları kişiye özel konulardır.Bizim veya başkalarının tartışması hiçbirşeyi değiştirmiyor.Zıt fikirler düşünen üyelerin arasını açıyor.
pesimistzombie bunu yazdı:
abü bilim teknikte kalmadı diyeyim :D bilimi tekniği emesen heykırlamak olarak sanan kişilerde var :D herşeyden olmalı tahribatta bence ya o kalksın şu olsun demek yanlış bence.. zaten kısıtlama getirildi.. olan konuları ısıtıp ısıtp döndürcez sanırım.. az önce bende bi mesaj atmıştım çünkü öyle bi konuya :$
Abi msn konusunda sorun yok.Tahribat msn hack saçmalıklarının en az olduğu forumlardan birisi.Diğer konuya gelirsek.Evet kısıtlama getirildi.Fakat hala gereksiz tartışmalar devam ediyor.
-
Bide hacilar formu sadece su anasayfada gorunen aktif konulardan takip etmeyelim. forum.asp diye bir bolumu var bu sitenin orada bolumlerimiz var bolumlerimizde konularimiz var :) ...Ciddi bir sorun bu.Mum oldugu surece Forumasp ye bakalim...Forum anasayfadaki konulardan ibaret degil :)
Firex'te guzel ozetlemis biz 100 sayfalik bir konu uzerinde tartisinca meclisten yasa cikarmazlar.Ha konusuna gore guzel guzel tartisiriz ama bu cizgiyi yakalyamiyoruz...hemen hakaret !
-
ComputerWolf bunu yazdı:
-----------------------------Bide hacilar formu sadece su anasayfada gorunen aktif konulardan takip etmeyelim. forum.asp diye bir bolumu var bu sitenin orada bolumlerimiz var bolumlerimizde konularimiz var :) ...Ciddi bir sorun bu.Mum oldugu surece Forumasp ye bakalim...Forum anasayfadaki konulardan ibaret degil :)
Firex'te guzel ozetlemis biz 100 sayfalik bir konu uzerinde tartisinca meclisten yasa cikarmazlar.Ha konusuna gore guzel guzel tartisiriz ama bu cizgiyi yakalyamiyoruz...hemen hakaret !
iLk Üye oLduğum ZamanLarda SürekLi Anasayfada KaLırdım, Aktif KonuLar Hazırdan Vardır Çünkü (: Tabi Sonradan Foruma Girmenin Daha iyi Bir Fikir oLduğunu AnLadım -
Gündem Yasaklari
Sitemizin esas amacının teknoloji ve güvenlik olduğunu unutarak, siteye sadece siyasi konular açmak için üye olan arkadaşlarımız üyelikleri iptal edilecektir ve açtıkları konular silinecektir...msj yazarken böle bi yazı sol tarafta dönüyor firex haklı tbtde evelden arkadaşlık dostluk var idi son zamanlar tbtye ne oldu ise oldu herkes bir anda sogumaya başladı tbtden kimi din yuzunden kimi siyaset yuzunden tbtnin bu gidişi hayra alamet deil dini siyasi konular bir tarafa bilişim ve teknoloji konusunda birbirimize yardımcı olmalıyız
-
FireX bunu yazdı:
Tahribatta açılan sonucu bir yere varmayan ülkemizin karışmasında büyük rol oynayan siyasi ve dini konular üyeleri birbirine düşürmekle beraber.Sitenin teknoloji,bilişim olması gereken gündemi farklı yerlere çekilmektedir.Bununla ilgili uyarı yapılmasına rağmen halen cübbe,karaçarşaf,sarık konuları devam etmektedir.Yıllardır bunlara çözüm bulunamamış ki Tahribatta bulunsun.Atatürk ilke ve inkilapları vardır ve kurallar açıktır.Birisi türbanı savunur.Diğeri türbana karşı çıkar ve ortalık karışır.Peki sonuç? Hiçbirşey.. Sayfalarca yazılmış kulaktan dolma boş yazıların olduğu konu kilitlenir haddini aşan üyeler banlanır ve konu çöpe gider.Oralara dolduracağımız yazılara ayırdığımız vakti başka şeylere ayırsak daha faydalı olmazmı bizim için.Bu konuların sonucu yok arkadaşlar.Burada yüzlerce sayfa türban hakkında yazıda yazsak birşey değişmeyecek.Takan takar takmayan takmaz.Beni ilgilendirmez.Benim eşim,dostum,akrabam takmıyorsa hiç ilgilendirmez.Partidir,dindir şudur budur.Boş yere vakit harcıyoruz.Hangi partiyi destekliyorsan gidersin ona oyunu verirsin.Adam o fikri aklına kazımışsa sayfalarca dökümanlar hava,civadan başka birşey olmayacaktır.Kanıtta sunsan adam fikrini savunmak için mutlaka bir çıkış yolu bulacaktır.Şu ana kadar açtığımız siyasi,dini konularla kaç kişinin fikri değişmiş? Herkes bildiğini okudu.Kapasitesi ve ahlak seviyesi düşük insanlar birbirlerine küfürler etti.Üyeler banlandı konular kapandı.Boş şeylerle uğraşmayalım.Önümüze bakalım.O adamın fikri oysa onu değiştiremezsin.Bizim amacımız teknoloji,bilişim alanında konuları tartışmak ve tartışmaya sunmak olmalıdır.Böyle akıl verir gibi konuşmak istemezdim.Herkesin önce kendine bakması gerek.Benimde bu konularda yaptığım hatalar kesinlikle var.Fakat ders alıp tekrarlamamak gerek.Saygılarımla..
-----------------------------Derin Konular tartışmak için varolan bir bölüm. Tartışmalar bugün bir yere varmaz, yarın bir yere varmaz ama öbür gün bu başlıkları okuyup kendine ders çıkaracak birileri biryerlere varır.
Sitenin gündeminde tabii ki bu ülkede olup bitenlere de yer olacaktır. Gündem konusunda bilgisiz kalmak, olan bitenden bihaber olmak bir insanın en asli görevlerinden biridir. Zira olup biten herşey bugün olmazsa yarın bizim hayatımızı da etkileyecektir. Bu da sanırım boş yere olmadığına dair bir gerekçe olarak gösterilebilir.
Ayrıca tartışmak hayatın vazgeçilmez bir parçasıdır. Neden insanları bundan mahrum edelim ki?
Sen yazıların suya yazıldığını düşünme, ayrıca bu sitenin amacı sadece bilişim olsaydı bu bölüm de olmazdı.
Akıl verir gibi konuşman hoş olmamış.
Bu bölümü açanların bu konuda düşünmek için senden çok daha fazla süreleri oldu. Ama sonuçta kapatmadılar.
Umarım anlatabilmişimdir meramımı.
Saygılar bizden...
-
Criminal bunu yazdı:
-----------------------------Derin Konular tartışmak için varolan bir bölüm. Tartışmalar bugün bir yere varmaz, yarın bir yere varmaz ama öbür gün bu başlıkları okuyup kendine ders çıkaracak birileri biryerlere varır.
Sitenin gündeminde tabii ki bu ülkede olup bitenlere de yer olacaktır. Gündem konusunda bilgisiz kalmak, olan bitenden bihaber olmak bir insanın en asli görevlerinden biridir. Zira olup biten herşey bugün olmazsa yarın bizim hayatımızı da etkileyecektir. Bu da sanırım boş yere olmadığına dair bir gerekçe olarak gösterilebilir.
Ayrıca tartışmak hayatın vazgeçilmez bir parçasıdır. Neden insanları bundan mahrum edelim ki?
Sen yazıların suya yazıldığını düşünme, ayrıca bu sitenin amacı sadece bilişim olsaydı bu bölüm de olmazdı.
Akıl verir gibi konuşman hoş olmamış.
Bu bölümü açanların bu konuda düşünmek için senden çok daha fazla süreleri oldu. Ama sonuçta kapatmadılar.
Umarım anlatabilmişimdir meramımı.
Saygılar bizden...
Hoca benim söylemek istediğim sonucu olmayan ortalığı karıştırmaktan başka işe yaramayan konuları oradan arındırmak.Ben derin konular kapansın diye birşey demedim.Türban konusunu tartışmakla bir yere varamayız.Fakat ülkenin pkk konusunda oynadığı rol,abye yönelik yapılan şeyler.Dış ülkelerin bize bakışı,ülkeye yapılan yatırımlar vs.Bu konuları tartışmaktan zarar gelmez kimseye.Ayrıca akıl vermiş gibi olmayayım dememin sebebi mütevazılıktır.Yoksa her başlıkta şöyle olsun böyle olsun diye tabirler bulunmakta.