Çinko Folyo - Bant Bulamıyorum
-
Hocalar Merhaba,
Doktora tezimde kullanmak üzere 0.05-0.1 mm kalınlık aralığında saf çinko folyo - bant bulmuştum. Aliexpress, Amazon, Temu vb. yurtdışından gönderiliyordu. Ocak-Şubat gibi alırım dedim favoriye attım. Sonrasında almak için açıp baktığımda çin sitelerindekilerin listeden kaldırılmış (yada Türkiye'ye gizlenmiş) olduğunu ve Amazondakilerde de stokların tükenmiş olduğunu gördüm. Kısacası o kalınlık mertebelerinde çinko folyo yada bant bulamıyorum.
Özel bir savunma sanayi şirketinde yapısal tasarım yöneticisi olarak çalışıyorum, sektörün içinde sayılırım, kendi çalıştığımız tedarikçilere falan da sordurdum. Onlar da daha önce hiç bu kadar incesi ile çalışmamışlar.
İşin özü, sizce nerden bulabilirim? Türkiye'ye gönderilmeme sebepleri ne olabilir? Yardımcı olabilecek mürid varsa çok sevinirim.
Örnek Linkler:
https://www.amazon.com.tr/%C3%87inko-Folyo-Y%C3%BCksek-Safl%C4%B1kta-0-01mmX110mmx1000mm/dp/B0F1YCKPK3 -
Dryrock bunu yazdı....Türkiye'ye gönderilmeme sebepleri ne olabilir? Yardımcı olabilecek mürid varsa çok sevinirim.

https://www.tahribat.com/forum/yurt-disindan-gumruksuz-alisveris-donemi-bitti-30-260806
-
torpedo_XL bunu yazdıDryrock bunu yazdı....Türkiye'ye gönderilmeme sebepleri ne olabilir? Yardımcı olabilecek mürid varsa çok sevinirim.

https://www.tahribat.com/forum/yurt-disindan-gumruksuz-alisveris-donemi-bitti-30-260806
Hocam zorbalama 😅
bundan haberim var gümrüğü neyse verip alabiliyor muyum yada yerli piyasada var mı onun peşindeyim 😅
-
-
Bence yeni konu acip daha genal kapsayıcı bir sekilde yurt disindan gelen muridlere belli bir ucret karsiliginda ürün getirtmek lazim.
Yurt disinda yaşıyorum ama yakin zamanda turkiyeye gitmeyecem
-
hocam buradan bak sonra katalog numarasıyla Türkiye'deki distribütörlere mail atıp fiyat teklifi alabilirsin özellikle mail'de projeden karşılanmayamayacak kendi cebimden direk ödeyeceğim dersen uygunu oluyor doktora projende kullanacağı için böyle ne olduğu belli bir yerden alman makale yayınlanırken de yalan söylemene gerektirmeden yazmanı sağlar
-
Ekerci bunu yazdı
Bence yeni konu acip daha genal kapsayıcı bir sekilde yurt disindan gelen muridlere belli bir ucret karsiliginda ürün getirtmek lazim.
Yurt disinda yaşıyorum ama yakin zamanda turkiyeye gitmeyecem
Şu da olmuyor mu acaba ?
Sen Ahmetsin ve Polonyada yaşıyorsun,
İzmirde de evin var, Polonyadan İzmir'e kargo göndermek istiyorsun, kendin kendine gönderiyorsun.
İstanbulda Hasan var, Seninle iletişime geçiyor, sana parayı yolluyor, sen Çinden ürünü alıp Polonyaya getirtiyorsun,Sonra yine set ürünü İstanbuldaki Hasan'a kargoluyorsun, musmutlu hayatımıza devam ediyoruz, Kargo cart curt illaki çok tutar ama aksiyon ve macera arayanlar için birebir :D
-
-
erebos bunu yazdı
hocam buradan bak sonra katalog numarasıyla Türkiye'deki distribütörlere mail atıp fiyat teklifi alabilirsin özellikle mail'de projeden karşılanmayamayacak kendi cebimden direk ödeyeceğim dersen uygunu oluyor doktora projende kullanacağı için böyle ne olduğu belli bir yerden alman makale yayınlanırken de yalan söylemene gerektirmeden yazmanı sağlar
Hocam aliexpresste 10-15 usd burda 200 usd den başlıyor boyları.
-
Dryrock bunu yazdıerebos bunu yazdı
Hocam aliexpresste 10-15 usd burda 200 usd den başlıyor boyları.
hocam bunlar referans kalitesinde çünkü, yani 50 micron diyorsa 51 olmaz, catalog nosu bellidir 170 ülkede sen o cat no yu yazdığında başka bi ürünle karışmaz. standart yani referans ürünler. bir de türkiedeki sigma distrübütörleirnden fiyat teklifi iste sen orda görününden ucuz olabiliyor, okulda bap felan geçtiyse bap dan da aldırabilirsin
-
herhangi bir Xmm kalınlıktaki çinko külçeyi 2 merdane arasından tekrar tekrar geçiri istediğin ölçülere düşüremez misin ?
Altın için yapıyorlar, gümüş için yapıyorlar, çinko da yumuşak bir metal onun için de olur bence,
Eğer sürekli sürekli lazım olan birşeyse bence birkaç yüz dolara böyle bir makine al, kendin çinkoyu istediğin ölçüye getir kullan.
https://www.amazon.com.tr/Mini-%C5%9Eekillendirici-Halka-Germe-Aleti/dp/B08RCBK3FQ
Bugün 0.5mm lazım olur, yarın 0.65lazım olur. Her seferinde uğraşma diye demek istedim ama tek seferlik bir ihtiyaçsa orası ayrı :D