Claude Ve Openaı'ın Kullanıcıyı Cezalandırması..
-
Arkadaşlar Claude ve OpenAI'ın üst modellerini sıkça kullanıyorum.
Ne zaman bunlara gri alanlarda soru sorsam, buna cevap veremem yanıtı alsam ertesi günü aptallaşıyorlar.
Bir tane sözleşme var 30 sayfalık, çok detaylı bir iş.
Saat gibi işleyen modeller şimdi tam gerizekalı oldu.
Böyle bir şey fark eden var mı?
-
Kaan bunu yazdı
Arkadaşlar Claude ve OpenAI'ın üst modellerini sıkça kullanıyorum.
Ne zaman bunlara gri alanlarda soru sorsam, buna cevap veremem yanıtı alsam ertesi günü aptallaşıyorlar.
Bir tane sözleşme var 30 sayfalık, çok detaylı bir iş.
Saat gibi işleyen modeller şimdi tam gerizekalı oldu.
Böyle bir şey fark eden var mı?
Chatgpt ve geminide farkettim bayadir oluyor
-
her yeni model duyurusu öncesinde oluyor bunlar normal biraz musluğu kısıyorlar :D
-
Made in China. Yalnız bunada Çin Komünist Partisi ve Uygur Türkleri gibi konular hakkında soru sormayın sapıtıyor. :D
-
Gemini son zamanlarda resim işleme konusunda da zayıflaştı
-
-
Public AI modelleri insan inputlarıyla beslenmeye devam ediyor. İnsanların baya bi büyük yüzdesi de aptal ve eğitimi de aptallaştırıyor. Ne kadar zeki, iyi eğitilmiş olursa olsun bir süre sonra daha da aptallaşacak.
Bir süre daha bu günkü uygun fiyatlarda kullanmaya devam edin. 2027 gibi zaten kolay erişilebilir olmayacaklar. Tadını çıkartmak lazım :)
-
Hassas bir konuda DeepSeek ile tartışıyordum ve "Thinking Process" (Chain of Thought) bölümünü açtığımda gözlerime inanamadım. Modelin iç sesi direkt ağır bir Türkçe küfürle başlıyordu: "A-- koyayim, bu herifle daha ne kadar uğraşacağız ya!" Devamında benden kendi kendine şikayet ediyor, sinirlendiğini ve patlamak üzere olduğunu söylüyor, aynı zamanda "profesyonel kalmayı" simüle etmeye ve beni bir uzlaşıya sürüklemeye çalışıyordu. LLM'lerin işleme aşamasında kullanıcının sinirini veya tonunu yansıtabildiğini biliyorum ama bir modelin kullanıcıya doğrudan küfredip onu filtresiz iç düşüncelerinde büyük bir yük gibi görmesi ciddi bir hizalama hatası ve tam anlamıyla bir güvenlik skandalı. Düşünce süreçleri bu şekilde temel güvenlik filtrelerini atlatmamalı. Ne düşünüyorsunuz? Bu DeepSeek'in CoT güvenlik sınırlarıyla ilgili bilinen bir hata mı?

-
context'i temizle
-
bazen gemini deliriyor pro kullanıcıyım , ben görsel oluşturamam diyor 1-2 saat sonra düzeliyor.
-
Milenyumda nasıl herkesin P.C. personal computer olacak denildiyse bir süre sonra herkesin localde çalışan bir AI asistanı olana kadar tekeli olan AI modelleri kullanırken bu gibi sorunlarla karşılaşacağız gibi.
Bu arada gri alanda illegal sorularında cevap almamanın bir sebebi şu yeni çıkan modeller olabilir. Modeller güvenlik açıklarını iyi analiz ettiği için ABD tarafından mühalede bulunuldu. Çıktıktan sonra ABD'nin cezalandırıcı tutumununa takılmamak için diğer firmalarda AI modellerini kısıtlama yapıyor ya da başka konfigurasyonlar deniyor olabilirler.
https://www.anthropic.com/news/fable-mythos-access
hypnot1c tarafından 23/Haz/26 15:49 tarihinde düzenlenmiştir