CNC'den Anlayanlar Bir Bakabilir Mi?
-
Hocalar merhaba,
CNC programcılığı veya tezgahı hakkında en ufak bir bilgim yok, bunu en baştan belirteyim, isteğimi ona göre saçma bulmayın :)
Şimdi olay şu ki;
Ben stencil kalıpları ile uğraşıyorum hobi olarak. Bugüne kadar bir duvar boyundan, A3, A4'e kadar bütün boyutlarda çalışmalar yaptım neredeyse. Bu çalışmaları asetatı keserek veya direkt kağıtı keserek yaptım.
Şuan bir kalıp yapmak istiyorum fakat diğerlerinden farklı olarak bir demir veya sacın üzerine yapmak istiyorum. Yani bana bir ömür yetsin diye. Diğerleri 1-2 sprayi gördüğünde dağılıyor genelde.
http://i.hizliresim.com/3D0kr2.png Kalıbını yapmak istediğim imza bu.
Bunu bir kaç kişiye sorduğumda CNC'de programını yazarsan CNC tezgahında kesilebilir dediler.
Bu istediğim imza CNC'de kesilir mi, kesilirse programını yazmak zor mu, zor değilse yapar mısınız, zorsa ücreti ne olur? :)
CNC'ye gerek yok, bunu şuradan da yapabilirsin tarzı önerileriniz de varsa onları da alabilirim.
-
Cnc ye gerek yok al eline mini hobi seti matkap sende yaparsın :)
Bunun için cnc tezgahı kullanmak cem yılmaz ın bıyık takma makinesine benzer :)
-
Tayga bunu yazdı
Pekala bana matkap seti önerebilecek bir insan evladı var mı :ı
Şimdi sipariş ederim saçma sapan oyuncak bişey gelir falan. Para yanmasın. Siz önerin :ı
-
herhangi bir tabelacıya gidip plexiglassdan yaptırtabilirsin bunu. cnc vb tezgahlar gereksiz bunun için. kendin yapmaya çalışma bence eğri büğrü olur elini filan kesersin. illa uğraşır yaparım diyorsan dremel seti alacaksın markası modeli önemli değil iş görsün yeter. yalnız koyduğun örnek de çok silik kenarları filan belli değil vector olarak yüksek çözünürlükte düzgünce çizdir onu.
-
Th3Ultra bunu yazdıTayga bunu yazdı
Pekala bana matkap seti önerebilecek bir insan evladı var mı :ı
Şimdi sipariş ederim saçma sapan oyuncak bişey gelir falan. Para yanmasın. Siz önerin :ı
http://www.hepsiburada.com/einhell-th-mg-135-e-mini-taslama-seti-p-HREIN4419169
Bu işini görür .
-
pesimistzombie bunu yazdı
herhangi bir tabelacıya gidip plexiglassdan yaptırtabilirsin bunu. cnc vb tezgahlar gereksiz bunun için. kendin yapmaya çalışma bence eğri büğrü olur elini filan kesersin. illa uğraşır yaparım diyorsan dremel seti alacaksın markası modeli önemli değil iş görsün yeter. yalnız koyduğun örnek de çok silik kenarları filan belli değil vector olarak yüksek çözünürlükte düzgünce çizdir onu.
Metal kesiyo mu hocam o tezgah saçtan yapıcam demiş arkadaş bence lazer , oksijen veya yükseliği fazla bi parça tercih edecekse tel erezyon tezgahı olan biyerde işini halledebilir (temiz olsun çapaksız çıksın dersen lazer kesim tezgahı olan bi yere git sanayide)
-
lazer kesim yapan metalciler var. Onlara uğra ver dosyayı kessin. Ancak DXF (autocad) halinde isteyebilirler.
En boy ne olacak?
Senin için çalışmayı yaptım ama çözünürlük çok kötü ancak bu kadar düzeltebildim.
Örnek
-
piiiranha9242 bunu yazdıpesimistzombie bunu yazdı
Metal kesiyo mu hocam o tezgah saçtan yapıcam demiş arkadaş bence lazer , oksijen veya yükseliği fazla bi parça tercih edecekse tel erezyon tezgahı olan biyerde işini halledebilir (temiz olsun çapaksız çıksın dersen lazer kesim tezgahı olan bi yere git sanayide)
metal kesiyor evet ama metaline göre değişir. ben bilgisayar kasası kesmek için almıştım kesmişti sıkıntısız.
-
Cevap veriyorum.
1. Lazer sac kesen yerlerde yaptırabilirsin. İnternette lazer kesim diye aratırsan bir dünya firma çıkar.
2. Pleksiglass tan yine lazer keimle yaptırabilirsin.
Metal kesimciler senden autocad formatında ister .dxf veya .dwg pleksiglass lazer kesim yapanlar da corel draw formatında istiyorlar diye biliyorum yine de sormak lazım.
Evladiyelik olsun dersen 304 kalite 1 veya 2 veya 3 mm lik sacdan kestir gitsin.
Olayı hiç CNC ye taşıma fazla maliyetli olur senin için.
JOE tarafından 03/Tem/15 16:30 tarihinde düzenlenmiştir -
Hocalar Corel DRAW falan isteyen yerler varsa her türlü vektörünü çizip götürürüm ben bunun.
Ben CNC'den anlamadığım için hani yalnızca çevreden duyduğum bilgilerle olabilir mi acaba demiştim.
Ben bunun vektörünü o zaman buraya koyayım, .cdr, .svg ve .pdf versiyonlarını.
Siz bana sanayiye gittiğimde ilgili yerlerin benden isteyebileceği başka formatlara çevirirseniz çok güzel olur. Öyle çok kalın bir şey olmayacak. Hocamın dediği gibi bir kasa kapağı olabilir.
Bunu şimdi netleştirelim :)
Kasa kapağına ilgili kalıbı çıkartmak için lazer kesimine mi gitmeliyim?
Bunlar da vektörel halleri, kestiğim yerler kesimden sonra kopmaması için köprüler.
-
kalınlık kaç mm olsun?