Com.Tr İle Comu Kapattırmak Mümkünmü
-
Selamun aleyküm beyler bir yerde duymuştum doğruluğunu teyit etmek için soruyorum misal asd.com.tr tescilleyip alan adını alsam asd.com'uda kapattırıp alabiliyomuyuz?
-
bildiğim kadarıyla kapatamazsın yada isim tescilde ne var ne yok kapatman lazım
-
kapatamazsın ama haklarını ihlal ediyorsa dava açabilirsin ancak öyle kapanır.
-
şöyle biliyorum,
örneğim asd.com.tr sende ve asd isminde şirketin var ve asd.com.tr içinde senin şirketin hizmet verdiği site var, eğer asd.com birisinde ve boş tutuluyorsa ve satışı içinde büyük meblalar istiyorsa sen dava açıp haksız kazanç var benim şirket ismimi kullanıyor ve bu ismi 20 tl ye alıp benden örn. 30.000 tl istiyor gibisinden. davayı kazanma durumun var, emsallerinin olduğunu sööylüyordu bir müh. arkadaş. bu şekilde bir domain almayıda planlıyor kendisi.
-
acemi-webci bunu yazdı
şöyle biliyorum,
örneğim asd.com.tr sende ve asd isminde şirketin var ve asd.com.tr içinde senin şirketin hizmet verdiği site var, eğer asd.com birisinde ve boş tutuluyorsa ve satışı içinde büyük meblalar istiyorsa sen dava açıp haksız kazanç var benim şirket ismimi kullanıyor ve bu ismi 20 tl ye alıp benden örn. 30.000 tl istiyor gibisinden. davayı kazanma durumun var, emsallerinin olduğunu sööylüyordu bir müh. arkadaş. bu şekilde bir domain almayıda planlıyor kendisi.
çok saçma aynı şirket isminden yüzlerce olabilir ki kim karışır
misal türkiyede facebook.com.tr diye bir firma var amerikada facebook.com diye bir firma nasıl olcak bu iş?
dava açamazsın ki böyle bir durumda -
DaveReed bunu yazdıacemi-webci bunu yazdı
şöyle biliyorum,
çok saçma aynı şirket isminden yüzlerce olabilir ki kim karışır
misal türkiyede facebook.com.tr diye bir firma var amerikada facebook.com diye bir firma nasıl olcak bu iş?
dava açamazsın ki böyle bir durumdadoğrudur.
-
Sizin ürün ya da hizmetlerinizle ilgili bir yanlış yapıyorlar ya da sizin firmanızı karalıyorlar ise her koşulda ceza alabilirler. Bunun için tr alan adına sahip olmak gerekli değil.
-
senin taklitini yapmıyosa, yani senin tescilli ürününü taklit edipte piyasada tutunmaya çalışmıyorsa kapatamazsın.
-
Marka tecil yaparsan büyük ihtimal kapattırırsn
-
http://domainnamesales.com'de satılan boş bir site asd.com (misal)
asd bana özel bir şey değil genel birşey ancak tescil şirketi o ürün bana aitmiş gibi verebiliyor. Bu şartlarda kapatabilirmiyim?
-
Alan adı davalarına WIPO bakıyor .com marka tescilinden önce kayıt edilmiş ise kapattıramazsın ama marka tescilinden önce açılan .com senin markana zarar verecek yayın yapıyorsa veya ihtilaflı bir durum söz konusu ise mağdur WIPO Tahkim ve Arabuluculuk Merkezine başvurur. Süreç sonunda .com u alabilirsin veya kapattırabilirsin. Ama senin marka tescilinden önce kaydedilmiş ve seninle alakasız yayın yapan bir .com (.biz, .net her ne ise) alan adına kesinlikle hiçbir işlem yaptıramazsın.
kut tarafından 17/Şub/13 15:30 tarihinde düzenlenmiştir