Com.Tr İle Comu Kapattırmak Mümkünmü

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    S0KR4T3S
    S0KR4T3S's avatar
    Erkek

Selamun aleyküm beyler bir yerde duymuştum doğruluğunu teyit etmek için soruyorum misal asd.com.tr tescilleyip alan adını alsam asd.com'uda kapattırıp alabiliyomuyuz?

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    masTR
    masTR's avatar
    Erkek

bildiğim kadarıyla kapatamazsın yada isim tescilde ne var ne yok kapatman lazım 

hsyn.ackgz > skype
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    turkz
    turkz's avatar
    Erkek

kapatamazsın ama haklarını ihlal ediyorsa dava açabilirsin ancak öyle kapanır.

Dünyayı iyiler kurtaracak.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    acemi-webci
    acemi-webci's avatar
    Erkek

şöyle biliyorum,

örneğim asd.com.tr sende ve asd isminde şirketin var ve asd.com.tr içinde senin şirketin hizmet verdiği site var, eğer asd.com birisinde ve boş tutuluyorsa ve satışı içinde büyük meblalar istiyorsa sen dava açıp haksız kazanç var benim şirket ismimi kullanıyor ve bu ismi 20 tl ye alıp benden örn. 30.000 tl istiyor gibisinden. davayı kazanma durumun var, emsallerinin olduğunu sööylüyordu bir müh. arkadaş. bu şekilde bir domain almayıda planlıyor kendisi.

...
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    AllahinOglu
    AllahinOglu's avatar
    Erkek
    acemi-webci bunu yazdı

şöyle biliyorum,

örneğim asd.com.tr sende ve asd isminde şirketin var ve asd.com.tr içinde senin şirketin hizmet verdiği site var, eğer asd.com birisinde ve boş tutuluyorsa ve satışı içinde büyük meblalar istiyorsa sen dava açıp haksız kazanç var benim şirket ismimi kullanıyor ve bu ismi 20 tl ye alıp benden örn. 30.000 tl istiyor gibisinden. davayı kazanma durumun var, emsallerinin olduğunu sööylüyordu bir müh. arkadaş. bu şekilde bir domain almayıda planlıyor kendisi.

çok saçma aynı şirket isminden yüzlerce olabilir ki kim karışır

misal türkiyede facebook.com.tr diye bir firma var amerikada facebook.com diye bir firma nasıl olcak bu iş?

dava açamazsın ki böyle bir durumda

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    acemi-webci
    acemi-webci's avatar
    Erkek
    DaveReed bunu yazdı
    acemi-webci bunu yazdı

şöyle biliyorum,

çok saçma aynı şirket isminden yüzlerce olabilir ki kim karışır

misal türkiyede facebook.com.tr diye bir firma var amerikada facebook.com diye bir firma nasıl olcak bu iş?

dava açamazsın ki böyle bir durumda

doğrudur.

...
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    YeniHarman
    YeniHarman's avatar
    Erkek

Sizin ürün ya da hizmetlerinizle ilgili bir yanlış yapıyorlar ya da sizin firmanızı karalıyorlar ise her koşulda ceza alabilirler. Bunun için tr alan adına sahip olmak gerekli değil.

Olaylara karışmayın!
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    CEO
    CEO's avatar
    Erkek

senin taklitini yapmıyosa, yani senin tescilli ürününü taklit edipte piyasada tutunmaya çalışmıyorsa kapatamazsın.

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tarikat Şeyhi
    HolyOne
    HolyOne's avatar
    Erkek

Marka tecil yaparsan büyük ihtimal kapattırırsn

Nush ile uslanmayanı etmeli tekdir, Tekdir ile uslanmayanın hakkı kötektir!
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    S0KR4T3S
    S0KR4T3S's avatar
    Erkek

http://domainnamesales.com'de satılan boş bir site asd.com (misal)

asd bana özel bir şey değil genel birşey ancak tescil şirketi o ürün bana aitmiş gibi verebiliyor. Bu şartlarda kapatabilirmiyim? 

11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kut
    kut's avatar
    Erkek

Alan adı davalarına WIPO bakıyor .com marka tescilinden önce kayıt edilmiş ise kapattıramazsın ama marka tescilinden önce açılan .com senin markana zarar verecek yayın yapıyorsa veya ihtilaflı bir durum söz konusu ise mağdur WIPO Tahkim ve Arabuluculuk Merkezine başvurur. Süreç sonunda .com u alabilirsin veya kapattırabilirsin. Ama senin marka tescilinden önce kaydedilmiş ve seninle alakasız yayın yapan bir .com (.biz, .net her ne ise) alan adına kesinlikle hiçbir işlem yaptıramazsın.

kut tarafından 17/Şub/13 15:30 tarihinde düzenlenmiştir
Toplam Hit: 2000 Toplam Mesaj: 17