Corel Draw Hakkinda Bilmek İstedikleriniz Soru Ve Sorunlariniz
-
boya paletindeki renklere tiklayinca
sag tusla tiklarsan cizgileri sol tusla tiklarsan icini boyarsin.Birde sekil derken uclarinin birbirine birlesik olmasina dikkat et.Cunku eger birlesik degilse acik bir nesnenin icini boyayamassin cunkuici yok.Ayrintili sorarsan ayrintili anlatiym kolay gelsin kardes
-
Bunun eğitim CDsi falan var mı st_anger hoca?
Onun dışında kaynak, kaynak site felan var mı? Mesela Adobe, illustrator için Türkçe kullanım kitabı sunuyo.
İngilizce olsa da farketmez ama Türkçe ilk tercih tabi.
Bir de illustrator mu corel mi yoksa farketmez mi?
Ps uyumluluğu bakımından sanki illustrator gibi geliyo, bir de arayüzü daha tanıdık daha sıcak sanki.
-
valla kardes ben illustratore geciyorum artik yavas yavas evde egzersizlere basladim. coreli eskiden beri kullaniyorum ve son 5 versiyonunda pek bi fark yok.Bazi islerde corel biraz onde goturuyo.Ama cag illustratoru isaret ediyo gibi.Yinede tasarimcinin kendisine kalmis.Bu ne dusundugunle ilgili.egitim cd si corelin var ben bastan sona izledim ama ne yalan soyliym hicbisey anlamadim bi arkadasada kopyalaip verdim oda anlamamis.Bol Bol kurcalayacan usta.alican eline bi afisi mesela adam ne yapmis mm diycen yaziyi kabartmis bide alt tarafa golge vermis.Cozebildiklerini cozucen cozemediklerinide benden yardim isteyebilirsin
-
Abi sorma daha yeni başlıyorum ama resimlere bakamaz oldum,
aklıma giriyo bunu nasıl yapmış acaba hangi programla yaptığını kestirebilir miyim felan diye kafayı yiyorum. Heveslenmez olaydım :-)
Sen öyle diyosan ben de corele hiç girmiyim daha yolun başındayken o zaman ya, ne diyosun?
-
abi soyleki zaten ps biliyosan illustratorde rahat edersin.Turkiyede bircok reklamci corel kullaniyor.Buyuk ebatta gayet kullanilisli oluyo.Simdi iste ikisininde kendine gore avantajlari var.Corel rahat hersey onunde.Bi gir cik derim.Yani bil.En azindan bi is gorusmesine gittigin zaman corel bilgim var diyebilirsin.Illustratorde cok hos cizgiler cok hos sekiller cikabiliyo hatta elinde olmadan :D simdi ben evde 1 aydir illustratore abaniyorum.Ogrenmek icin Calistigim isyeri corel kullaniyor.Ancak birsonraki isyerim corel kullanmiyor olabilir.Birde zaten bu benim artik hayatim bu isten para kazaniyorum bunu ogrenmeliyim.Simdi sana arada freehand derler.Iyidir guzeldir ne mutlu tavsiye verene ancak adobe frihendi satin aldi ve yeni surumunu artik cikarmayacagini herkesin illustratore gecmesini tavsiye etti.Ve adobe 1 numara.Ps zaten olmazsa olmaz fotosop mutlaka bilmelisin en azindan isini gorecek kadar bilmelisin.Ancak bu isten para kazanacaksan vektor tabanli bi program sart
-
st_anger_turk bunu yazdı:
-----------------------------boya paletindeki renklere tiklayinca
sag tusla tiklarsan cizgileri sol tusla tiklarsan icini boyarsin.Birde sekil derken uclarinin birbirine birlesik olmasina dikkat et.Cunku eger birlesik degilse acik bir nesnenin icini boyayamassin cunkuici yok.Ayrintili sorarsan ayrintili anlatiym kolay gelsin kardes
-----------------------------Resmi boyayabiliyorum ama istedigim bölümleri degil tamamini kafasina göre sol tikladigim tek renge göre boyuyor.. istedigim bölümü nasil renklendirecem?
http://img230.imageshack.us/my.php?image=logoyf4.jpg
http://img230.imageshack.us/my.php?image=logo2kl3.jpg
-
kardes boyamak istedigin yerleri bastan cizmelisin daha sonra ayni renkleri combine yap derim boylece tek bir sekil olur.Mesela atiyorum kac renkli olucak 2 renkli siyah ve kirmizi.Bunun icin siyah olmasini istedigin yerleri once cizip siyah verirsin sonra kirmizi olmasini istedigin yerleri cizip sekil verirsin.Su andaki cizdigin sekilde bu yok yani bir zemin bikac sekille beraber.yani kalemi eline alinca bir sekil yapip birakman lazimdi iki sekil yapip buna renk verirsen iki sekilde ayni olur.o yuzden renk verecegin yerleri cizmelisin daha sonrada diyelimki kirmizilari combine yaparsin boylece tum logo 2 sekil olmus olur sadece.Yok cok karisik anlamadim diyorsan bana yolla cdr seklini ben sana yapip gonderiym.Ama nereleri hangi renk istediginide yaz
-
hmm demek istedigini anladim. biraz ugrasayim.. 5 mayis a kadar zamanim var bu proje icn yapamazsam seslenirim sana :) çok sagol yardımın için..
-
Bende geçen 1000 lerce eps dosyası indirdimde.Bunları thumbnail (küçük resim) olarak gösterecek program var mı.İrfanview i tavsiye ettilerde windowstaki gibi küçük resim olarak gösterebilecek bi yöntem varmı sorayım dedim.
-
var kardes xnview mi xwniev mi ne ona benzer bi programdi psd dosyalari cdr dosyalari cok rahat onizlemeli gorebiliyosun.