CPU %100 Sorunu ( Lütfen Yardım )
-
Merhaba müridler;
Bilgisayarımda hiçbir program kullanmıyor olmama rağmen, cpu%100 olarak çalışıyor ( nod32 dışında )
Sorunu birtürlü çözemedim. Görev yöneticisini açıp baktığımda sadece chorome.exe'nin bellek kullanımı 170.000 kb'larda.Format attığımda 1 - 2 ay gibi hiçbir problem yaşamıyorum canavar gibi çalışıyor bilgisayar lakin 1 - 2 ay sonunda cpu kafayı yiyor.
Bilgisayar özellikleri:
Windows XP Service Pack 3
Celeron(R) CPU 2.80GHz
1.00 GB RAM
Sizce sorun ne olabilir ?
Dip not ( Alakası varmıdır bilmiyorum ama Nod32'nin serial'i doldukdan sonra yaşıyorum bu problemi ama yinede virüs programının kullanım süresi bitmişken bile bilgisayarı virüsden koruduğunu söyleyebilirim )
-
1 sene kadar önce bende aynı sorundan müzdariptim. İşlemcimin termal macununu tazeledim düzeldi. Büyük ihtimalle seninde çözümün bu.
-
işlemlerden bellek kullanımı anormal yüksek olan program varmı bir bak hocam
-
ben aylarca çözüm yolu denedim bişey bulamadım. masaüstüyse macunu değiştir. laptopsa avg kur o baya temizliyo. yararı dokunur.
-
joe_black bunu yazdı:
-----------------------------ben aylarca çözüm yolu denedim bişey bulamadım. masaüstüyse macunu değiştir. laptopsa avg kur o baya temizliyo. yararı dokunur.
-----------------------------bundan sonra bu tarz konularda bu adam ne derse dinle:)
çok yararı dokunmuştur bana.
bu arda o sorun bendede var amcun alasım var:)
-
Hocam muhtemelen nod32 dendir eskiden aynı durumda benim başıma gelmişti.Bilgisyarda zaralı sandıgı yazılımı bişey yapamıyor öyle sıkıntılar cıkarıyor.Şimdi avastı kurdum 2 senedir kullanıyorum memnunum.Torrent kullanıyorsan avastı tavsiye ederim indirirken bile avastın kalkanı pc ye daha dosya inmeden kontrol ediyor gerekiyorsa bağlantıyı kesiyor...
-
Görev yöneticisinde işlemlere bak orada %100 kullanan program görünmesi gerek. Görünmüyorsa macunu değiştirmeyi dene.
-
DarkSkull bunu yazdı:
-----------------------------Görev yöneticisinde işlemlere bak orada %100 kullanan program görünmesi gerek. Görünmüyorsa macunu değiştirmeyi dene.
-----------------------------
-
patates bunu yazdı:
-----------------------------joe_black bunu yazdı:
-----------------------------ben aylarca çözüm yolu denedim bişey bulamadım. masaüstüyse macunu değiştir. laptopsa avg kur o baya temizliyo. yararı dokunur.
-----------------------------bundan sonra bu tarz konularda bu adam ne derse dinle:)
çok yararı dokunmuştur bana.
bu arda o sorun bendede var macun alasım var:)
-----------------------------:)) eyw
valla hoca çok çektim bu derdi. her yoolu denedim(garanti bozulmasın diye donanımsal yol hariç her yolu)
en son çareyi avg sundu. tavsiyem bi avg kur dene. nod32yi falan kaldır.
-
joe_black bunu yazdı:
-----------------------------:)) eyw
valla hoca çok çektim bu derdi. her yoolu denedim(garanti bozulmasın diye donanımsal yol hariç her yolu)
en son çareyi avg sundu. tavsiyem bi avg kur dene. nod32yi falan kaldır.
-----------------------------ahaha :D
kafayı yemiştim..
esedi kaldır, başlat çalıştır msconfig yap başlangıçta çalışan bi programlara göz at bakim.
-
Amd-x bunu yazdı:
-----------------------------ahaha :D
kafayı yemiştim..
esedi kaldır, başlat çalıştır msconfig yap başlangıçta çalışan bi programlara göz at bakim.
-----------------------------bu adam ne diyosa da iki kere yap :D ya da tw ver bakalım.
Edit: la adam yazmış bi daha girmemiş konuya :|