Cpu Çarpanı Sürekli Değişiyor
-
Evet arkadaşlar başlıkta da söylediğim gibi işlemcimin çarpanı saniyeler içinde sürekli değişiyor. İşlemcim AMD Fx 6300, anakartım Gigabyte 780t-d3l, Easy Tune 6 dan cpu durumuna bakıyorum ve çarpan kendi kendine 14x ile 41x arası sürekli artıp azalıyor ve bunu pc boştayken yapıyor. Ayrıca işlemciye overclock falan yapmadım ve işlemcinin overclock yapılmamış halinde işlemci çarpanı normalde 17.5x ve işlemci saat hızı 3500 MHz ama bu dalgalanmalardan dolayı söylediğim gibi işlemci çarpanı 41x e saat hızı da 4400 MHz e (yaklaşık) çıkıyor ki bu benim istemediğim bir şey, çünkü soğutucum falan yok stok fan kullanıyorum. Bir bilgisi olan varsa yardımcı olabilirse sevinirim. Şimdiden teşekkürler.
-
Fogger bunu yazdı
Evet arkadaşlar başlıkta da söylediğim gibi işlemcimin çarpanı saniyeler içinde sürekli değişiyor. İşlemcim AMD Fx 6300, anakartım Gigabyte 780t-d3l, Easy Tune 6 dan cpu durumuna bakıyorum ve çarpan kendi kendine 14x ile 41x arası sürekli artıp azalıyor ve bunu pc boştayken yapıyor. Ayrıca işlemciye overclock falan yapmadım ve işlemcinin overclock yapılmamış halinde işlemci çarpanı normalde 17.5x ve işlemci saat hızı 3500 MHz ama bu dalgalanmalardan dolayı söylediğim gibi işlemci çarpanı 41x e saat hızı da 4400 MHz e (yaklaşık) çıkıyor ki bu benim istemediğim bir şey, çünkü soğutucum falan yok stok fan kullanıyorum. Bir bilgisi olan varsa yardımcı olabilirse sevinirim. Şimdiden teşekkürler.
Sence sürekli yüksek çarpanda çalışsa daha çok elektrik tükenmez mi?
Normal birşey sürekli max hızda çalıştırmanin anlamı yok zaten yük altında olmadığında standby moduna geçer 800mhz e kadar iniyor benimki
-
Normal olması lazım bu durumun. İşlemcin, işletim sisteminin istediği duruma göre çarpanı artırıp azaltarak düşük enerji tüketimi sağlıyor. Oyun yada benzeri bir uygulama açtığında sürekli sabit kaldığını görebilirsin. Ayrıca amd nin overdrive adında kendi uygulaması var bu durumu kontrol edebileceğin. Kontrollerini sağlayabilirsin oradan.
-
Sanırım anlatamamışım. Ben zaten pc boştayken çarpanın 41x lere kadar çıkmasından şikayetçiyim. Sürekli max hızda çalışması gibi bi isteğim yok yani. Olması gereken ben overclock yapmamışken max 17.5x çarpana kadar çıkması gerekmezmi. Yani pc boştayken 14x lere falan düşsün bu benim için sıkıntı değil zaten. Söylemek istediğim pc boştayken ve oc yapmamama rağmen işlemci çarpanı neden 41x lere işlemci saat hızı 4400MHz civarlarına çıkıyor. oc yapılmamış halinde bu işlemcinin max saat hızı 3500MHz, işlemci çarpanı da 17.5x
-
bios ta "Turbo Boost" bul hocam kapat sorun çözülecektir
-
Biostan turbo yu kapatabilirsin.lakin bu sefer pc in daha fazla isincak.cunku sabit yuksekte caliscak. Ayrica sen pc bosta iken dedin olay bambaska. Sen uygulama acana kadar anlik hiz yukseliyor. İslemci bakiyor senin ne yapicagina ha diyor adan film izlicek dusuruyor hizi. Baktin oyun oynucan yuksek hizda birakiyor. Ayrica isinma olayina gelince. Fan hizini ve islemci carpanini pc ayarliyor.
-
Beyler benim anlamadığım işlemci çarpanının ben oc yapmamama rağmen 41x e çıkması normal mi. Çünkü söylediğim gibi bu işlemcinin çarpanı oc yapılmamış halinde max 17.5x ki ben de oc yapmadım.
-
Fogger bunu yazdı
Beyler benim anlamadığım işlemci çarpanının ben oc yapmamama rağmen 41x e çıkması normal mi. Çünkü söylediğim gibi bu işlemcinin çarpanı oc yapılmamış halinde max 17.5x ki ben de oc yapmadım.
Turbo boost var turbo boost.
kendinden OC diyoruz biz ona :D
-
Fogger bunu yazdı
hocam 4.4 ghz ye çıkmaz 6300 ler 4.1 ghz ye kadar çıkar
AMD FX-6300 Vishera 6 3.5GHz 4.1GHz 41x değildir o . turbo ile 2,05x ile 4.1 ghz ye çıkar 6300 ler
VEXTA tarafından 29/Mar/16 11:38 tarihinde düzenlenmiştir -
deja-vu bunu yazdıFogger bunu yazdı
Turbo boost var turbo boost.
kendinden OC diyoruz biz ona :D
Tamam hocam kızma kapadım biostan sıkıntı yok gibi şu an :D
-
VEXTA bunu yazdıFogger bunu yazdı
hocam 4.4 ghz ye çıkmaz 6300 ler 4.1 ghz ye kadar çıkar
AMD FX-6300 Vishera 6 3.5GHz 4.1GHz 41x dediğin zaten 4.1 ghz dir. 4.4 değil yane
valla easy tune 6 da gördüğümü söylüyorum bi ara 10kMHz bile yazdı dedim senin utility gibi ben sildim sonra