folder Tahribat.com Forumları
linefolder Donanım & Driver
linefolder Cpu Çarpanı Sürekli Değişiyor

Cpu Çarpanı Sürekli Değişiyor

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Macidor
    Macidor's avatar
    Erkek

Evet arkadaşlar başlıkta da söylediğim gibi işlemcimin çarpanı saniyeler içinde sürekli değişiyor. İşlemcim AMD Fx 6300, anakartım Gigabyte 780t-d3l, Easy Tune 6 dan cpu durumuna bakıyorum ve çarpan kendi kendine 14x ile 41x arası sürekli artıp azalıyor ve bunu pc boştayken yapıyor. Ayrıca işlemciye overclock falan yapmadım ve işlemcinin overclock yapılmamış halinde işlemci çarpanı normalde 17.5x ve işlemci saat hızı 3500 MHz ama bu dalgalanmalardan dolayı söylediğim gibi işlemci çarpanı 41x e saat hızı da 4400 MHz e (yaklaşık) çıkıyor ki bu benim istemediğim bir şey, çünkü soğutucum falan yok stok fan kullanıyorum. Bir bilgisi olan varsa yardımcı olabilirse sevinirim. Şimdiden teşekkürler.

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    O Şimdi Astek
    deja-vu
    deja-vu's avatar
    Erkek
    Fogger bunu yazdı

Evet arkadaşlar başlıkta da söylediğim gibi işlemcimin çarpanı saniyeler içinde sürekli değişiyor. İşlemcim AMD Fx 6300, anakartım Gigabyte 780t-d3l, Easy Tune 6 dan cpu durumuna bakıyorum ve çarpan kendi kendine 14x ile 41x arası sürekli artıp azalıyor ve bunu pc boştayken yapıyor. Ayrıca işlemciye overclock falan yapmadım ve işlemcinin overclock yapılmamış halinde işlemci çarpanı normalde 17.5x ve işlemci saat hızı 3500 MHz ama bu dalgalanmalardan dolayı söylediğim gibi işlemci çarpanı 41x e saat hızı da 4400 MHz e (yaklaşık) çıkıyor ki bu benim istemediğim bir şey, çünkü soğutucum falan yok stok fan kullanıyorum. Bir bilgisi olan varsa yardımcı olabilirse sevinirim. Şimdiden teşekkürler.

Sence sürekli yüksek çarpanda  çalışsa daha çok elektrik tükenmez mi? 

Normal birşey sürekli max hızda çalıştırmanin anlamı yok zaten yük altında olmadığında standby moduna geçer 800mhz e kadar iniyor benimki 

Almanya Fatihi
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    interfector
    interfector's avatar
    Homo

Normal olması lazım bu durumun. İşlemcin, işletim sisteminin istediği duruma göre çarpanı artırıp azaltarak düşük enerji tüketimi sağlıyor. Oyun yada benzeri bir uygulama açtığında sürekli sabit kaldığını görebilirsin. Ayrıca amd nin overdrive adında kendi uygulaması var bu durumu kontrol edebileceğin. Kontrollerini sağlayabilirsin oradan.

Aldanma insanların samimiyetine, menfaatleri için gelirler vecde, vaad etmeseydi allah cenneti, ona bile etmezlerdi secde..
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Macidor
    Macidor's avatar
    Erkek

Sanırım anlatamamışım. Ben zaten pc boştayken çarpanın 41x lere kadar çıkmasından şikayetçiyim. Sürekli max hızda çalışması gibi bi isteğim yok yani. Olması gereken ben overclock yapmamışken max 17.5x çarpana kadar çıkması gerekmezmi. Yani pc boştayken 14x lere falan düşsün bu benim için sıkıntı değil zaten. Söylemek istediğim pc boştayken ve oc yapmamama rağmen işlemci çarpanı neden 41x lere işlemci saat hızı 4400MHz civarlarına çıkıyor. oc yapılmamış halinde bu işlemcinin max saat hızı 3500MHz, işlemci çarpanı da 17.5x

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MeggeM
    MeggeM's avatar
    Erkek

bios ta "Turbo Boost" bul hocam kapat sorun çözülecektir

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    VEXTA
    VEXTA's avatar
    Erkek

Biostan turbo yu kapatabilirsin.lakin bu sefer pc in daha fazla isincak.cunku sabit yuksekte caliscak. Ayrica sen pc bosta iken dedin olay bambaska. Sen uygulama acana kadar anlik hiz yukseliyor. İslemci bakiyor senin ne yapicagina ha diyor adan film izlicek  dusuruyor hizi. Baktin oyun oynucan yuksek  hizda birakiyor. Ayrica isinma olayina gelince. Fan hizini ve islemci carpanini pc ayarliyor. 

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Macidor
    Macidor's avatar
    Erkek

Beyler benim anlamadığım işlemci çarpanının ben oc yapmamama rağmen 41x e çıkması normal mi. Çünkü söylediğim gibi bu işlemcinin çarpanı oc yapılmamış halinde max 17.5x ki ben de oc yapmadım. 

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    O Şimdi Astek
    deja-vu
    deja-vu's avatar
    Erkek
    Fogger bunu yazdı

Beyler benim anlamadığım işlemci çarpanının ben oc yapmamama rağmen 41x e çıkması normal mi. Çünkü söylediğim gibi bu işlemcinin çarpanı oc yapılmamış halinde max 17.5x ki ben de oc yapmadım. 

Turbo boost var turbo boost. 

kendinden OC diyoruz biz ona :D

Almanya Fatihi
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    VEXTA
    VEXTA's avatar
    Erkek
    Fogger bunu yazdı

hocam  4.4 ghz ye çıkmaz   6300 ler 4.1 ghz ye kadar çıkar

AMD FX-6300 Vishera 6 3.5GHz 4.1GHz

41x değildir o .  turbo ile  2,05x ile  4.1 ghz ye çıkar 6300 ler

VEXTA tarafından 29/Mar/16 11:38 tarihinde düzenlenmiştir
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Macidor
    Macidor's avatar
    Erkek
    deja-vu bunu yazdı
    Fogger bunu yazdı

Turbo boost var turbo boost. 

kendinden OC diyoruz biz ona :D

Tamam hocam kızma kapadım biostan sıkıntı yok gibi şu an :D

11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Macidor
    Macidor's avatar
    Erkek
    VEXTA bunu yazdı
    Fogger bunu yazdı

hocam  4.4 ghz ye çıkmaz   6300 ler 4.1 ghz ye kadar çıkar

AMD FX-6300 Vishera 6 3.5GHz 4.1GHz

41x dediğin zaten 4.1 ghz dir.  4.4 değil yane

valla easy tune 6 da gördüğümü söylüyorum bi ara 10kMHz bile yazdı dedim senin utility gibi ben sildim sonra

Toplam Hit: 1922 Toplam Mesaj: 13
tag gir dediler girdik. bizim zamanimizda yoktu