CPU Normalde 2.8 Ken 2.11 Olarak Görev Görüyor Ndni Nedır
-
başlıktada belirtigim gibi 2.8 lik bir işlemcim var ama bilgisayarım özeliklerimden baktıgımda 2.11 olarak görünüyor veya herhang ibr overclock programı ile baktıgımda 2.11 olarak gözükyor çözümünü bayadır araştırdım da bulamadım bir bilgisi olan yardımcı olursa sevinirim arkadaşlar şimdiden teşekürler eyv
-
bios update
-
beyler konuyu lütfen başka yere çekmeyın 110 olmaz 11000 da olmaz tamam eyw olay o degil olay 2.8 ken 2.1 olarak çlışıyor olması cahil degilim pc bilgim var ama bu olayla ilk defa karşılaştım ve çözümü nedır acaba bilen varsa paylaşabilirmı diye bir konu açtım de konu bam başka bir yere giti tartışma oldu yok 2.11 ve 2.1 aynı şey biliyoruz aynı şey oldugunu :S lan cosmic oglum sag tarafına ben senin :D lan ne adamsın ya şş araştır az şunu :D
-
islemcin 2.8 degilde 2.1 olabilir mi ?
-
işlemci marka model ne?
amd lerde işemci boştayken soğumayı sağlamak için frekansını düşüren bi sistem var
onun harici anakart'ın o hızı desteklemiyo olabilir belki
-
cpu markası intel 2.8 den 2.1 e düştü :S
-
Olayı çözdüm eger aynı problem yaşayan olursa pm den ulaşın bana yardımcı olurum
-
emuxa bunu yazdı:
-----------------------------
Olayı çözdüm eger aynı problem yaşayan olursa pm den ulaşın bana yardımcı olurum
-----------------------------nasıl çözdğünü burayada yazarsan iyi olur aynı sorunu yaşayanlar forumdan bakarak bulabilir
-
Power Management ile ilgili olduğunu düşünüyorum. Yeni nesil işlemcilerde güç tüketimini ve ısınmayı azaltmak için sistemin ihtiyacına göre frekansı dinamik olarak ayarlayan teknolojiler var. Yani 240mhz*10 tane multiplier varsa sistemin durumuna göre 8 tane çalışıyor 240*8 e düşüyor frekans.
-
Sscheme bunu yazdı:
-----------------------------
Power Management ile ilgili olduğunu düşünüyorum. Yeni nesil işlemcilerde güç tüketimini ve ısınmayı azaltmak için sistemin ihtiyacına göre frekansı dinamik olarak ayarlayan teknolojiler var. Yani 240mhz*10 tane multiplier varsa sistemin durumuna göre 8 tane çalışıyor 240*8 e düşüyor frekans.
-----------------------------aynen hocam. çarpanlarla ilgili.
-
aynından bende de var
görünüşe göre intelin speedstep teknolojisi olan bir işlemciye sahipsin, işlemci boşta kaldığında hızını düşürüyor yüklenildiğinde artırıyor otomatikman, hem ısınmayı azaltmak hem de enerji tasarrufu yapmak amaçlı ama benim işlemci bazen yük halindeyken de düşük hızda kalıyor
biostan ayarını kapatmak gerek ama bazı bioslarda o ayar yok
eğer nasıl çözdüğünü burada paylaşırsan güzel olur.pm de attım :)