Cpu Over Temperture Error Hatası
-
Arkadaşlar oyun oynadığım yerde pc kapandı, tekrar açınca ilk açılışta bu hatayı verdi, ilk kez böyle bir hata aldım, kasam iyidir, ayrıca işlemcimin fanıda iyidir, ve şu an fan, içindeki diğer soğutucu fanlarda temiz ve aktif olarak çalışıyor. Sizce bu soruna neden olan başka bir şey olabilirmi ayrıca sürekli olarak pc açık 7/24 neden böyle oldu anlam veremedim,
-
Hocam bildiğin işlemci aşırı ısınmış ondan dolayı kapanmış pc. Speedfan gibi bir programla işlemci sıcaklıklarını kontrol et. Hatta oyunu aç biraz oynadıktan sonra alt+tab yapıp kontrol et aşırı ısınma varsa ya fanlarda ya da termal macunda bir problem var demektir.
-
Soğutucunun tam oturduğuna emin misin ? çıkmış olabilir mi ? bir de termal macun bir süre sonra işlevini yitiriyor değiştirilmesi lazım belli aralıklarla belki bir sebebiyette bu olabilir.
-
abi, blackbox aidata everest gibi programla bi baksana cpu sıcaklığına.
biosu kurcaladın mı ?
-
Biostan baktığımda sıcaklık 98 dereceydi, dvd yazıcı takınca windows 8 açılmadı siyah ekranda kaldı bende biosu deafult yaptım, sorunsuzca açıldı pc ardından ardından oyunu kurdum otnadığım yerde gitti, geri pc yi açtım biostan fan hızını turbo yaptım. Bu konuyu açtım pc yi kaoadım ondan başkada bir şey yapmadım,
edit: telden yazıyorum yazım hataları için kusura bakmayın,
Robinson_Crusoe tarafından 24/Mar/13 16:49 tarihinde düzenlenmiştir -
Robinson_Crusoe bunu yazdı
Biostan baktığımda sıcaklık 98 dereceydi, dvd yazıcı takınca windows 8 açılmadı siyah ekranda kaldı bende biosu deafult yaptım, sorunsuzca açıldı pc ardından ardından oyunu kurdum otnadığım yerde gitti, geri pc yi açtım biostan fan hızını turbo yaptım. Bu konuyu açtım pc yi kaoadım ondan başkada bir şey yapmadım,
edit: telden yazıyorum yazım hataları için kusura bakmayın,
cpu- fan'da bi ibnelik var.
cıkarıp bi kontrol etsene.. işlemci sıvısı ne durumda ?
-
Akşam acar kasayı kontrol ederim, ayrıca bios tan değiştirmem gereken bir yer varmı acaba,
-
Robinson_Crusoe bunu yazdı
Akşam acar kasayı kontrol ederim, ayrıca bios tan değiştirmem gereken bir yer varmı acaba,
Yok hocam biostaki ayarlar defaultta kalsın, eğer fan veya termal macunda bir sıkıntı olmuşsa fanı turboya alman fazla enerji harcamasından başka bir işe yaramaz
-
torpedo_XL bunu yazdıRobinson_Crusoe bunu yazdı
Yok hocam biostaki ayarlar defaultta kalsın, eğer fan veya termal macunda bir sıkıntı olmuşsa fanı turboya alman fazla enerji harcamasından başka bir işe yaramaz
Çok büyük ihtimal termal macunda sorun vardır, kasayı kuralı 3-4 yıl oldu o zamandan bu zamana kadar herhangi bi sorun vermemişti bence macun kurumuştur,
-
Robinson_Crusoe bunu yazdıtorpedo_XL bunu yazdıRobinson_Crusoe bunu yazdı
Çok büyük ihtimal termal macunda sorun vardır, kasayı kuralı 3-4 yıl oldu o zamandan bu zamana kadar herhangi bi sorun vermemişti bence macun kurumuştur,
macun bi ihtimalde, islemcinin bi anda böyle yapması iyiye alamet değil :R
-
Hadi ya, çortlamışmıdır sence işlemci, yanılmıyorsam i5 di ama tam modeli ne hatırlamıyorum şimdi, ilk çıktığında almıştım,