Csdos Gerçek Türk İşletim Sistemi
-
http://www.csdos.org/
gerçek Türk işletim sistemi pardus gibi sahte değil maalesef desteksizlikler sonucunda durma noktasına gelmiş sanırım.
http://www.csdos.org/images.php
Şu resme baksanıza çok isterdim öyle bir yerde olmayı c bileceğim işletim sistemleri falan yardım edicem bir ton bilgili adam yardım edecekler ben katkıda buluncam vs.. :(
Buyrun bu yazıyı okuyun Türk işletim sistemi neymiş adam anlatıyır;
------------------------
Bugün Cumhuriyet gazetesinde Orhan Bursali'nin Pardus hakkindaki yazisi için ona kisa bir açiklama gönderdim. E-postam asagidadir:
Sayin Bursali;
Pardus ile ilgili bugünkü yaziniz hakkinda bazi açiklamalar yapma geregini hissettim... Öncelikle, Pardus'un neden israrla sanki bir isletim sistemiymis gibi duyurulmaya çalistigini anlamakta zorluk çektigimi belirtmek isterim. Pardus bir isletim sistemi degildir. Bir Linux dagitimidir. Dolayisiyla Pardus'un ulusal bir isletim sistemi olmasi da mümkün degildir. Isletim sistemleri oldukça karmasik bir teknolojiye sahip olan yazilimlardir. Maalesef ülkemizde bizim Dernegimiz disinda ciddi anlamda isletim sistemi yazimiyla ilgilenen bir ticari ya da kamusal kurulus yoktur. Orhan Bey, konuyu söyle açiklarsam sizin için daha anlasilir olabilir: Siz diyelim Peugeot marka bir araba satin aldiniz ve bu arabanin içindeki çesitli göstergeleri Türkçe olacak biçimde degistirdiniz. Arabaya kendi olanaklarinizla yeni bir boya çektiniz. Aynalarini da söküp kendi ürettiklerinizle degistirdiniz. Simdi ulusal bir araba yaptiginizi iddia edersiniz muhtemelen size güleceklerdir. Zaten arabanin üzerindeki Peugeot armasi da halen orada durmaktadir. Bir araba yaptiginizi ne zaman öne sürersiniz?.. Sizin katkinizin çok daha önemli boyutlarda olmasi gerekir. Bazi parçalari kendiniz üretmeseniz bile onlari ciddi bir mühendislik çalismasiyla birlestirmeniz gerekir. Pardus bir isletim sistemi degildir. Isletim sisteminin ismi Linux ya da GNU/Linux'tur. Pardus bir dagitimdir ve Linux'un Pardus gibi çok sayida dagitimi vardir. Bu tür teknik konularda yanlis anlasilmalari önlemek için Dernegimizden görüs alabilirsiniz... Bir Cumhuriyet okuru olarak çalismalarinizda basarilar diliyorum...
Kaan Aslan (C ve Sistem Programcilari Dernegi Baskani)
-
C ve Sistem Programcilari Dernegi Baskani bu sen misin la :)
-
doru bi cevap abi işletim sistemi linux değilmidir zaten:S arclinux war fedora ubuntu kubuntu eubuntu onlarca linux dagıtımıwar herkes geliştiriyor doru demiş zaten Türkiyede sahip çıkmazlar normaldir ... ama bi büyük adım atsınlar proje yerine otursun bak o zaman nasıl yurt dışından teklifler geliyor...
-
pardün zumsukum sen değilmişisn. düşünceme gelince;
ilkler her zaman prim yapar. kaşığı ilk batıran kaymağı yer. ama bu hususta ki ilk olma bilinci ülkemizde biraz farklı :) -
ReaL_KurD bunu yazdı:
----------------------------- C ve Sistem Programcilari Dernegi Baskani bu sen misin la :) -----------------------------Yok yaw alıntı :D onu adamın birisi söylemiş ama doğru demiş araba örneği gibi pardusu ztaen editleyip kullanıyorlar :) pardus çevirmenlerinden bilgi ;).
İşte bir sistem daha hiç adını duymadan battı gitti aynı türkix gibi truva gibi truva batmadı ama turkix gitti.Abicim sıfırtan oturup unix oalrak açık kaynak kodlayacak adamlar yokmudur yaw.Şu ülkemizdeki devlet dairelerine koyalım başka yerlere yapalım 30 ytlye satılsın herkez alsın gelişime katkı.
Yada sall 30 ytl yi kim ne kadar isterse o kadar versin.Benden 60 ytl rahat çalışır yaw.
Askeriyede hesaplamışlar %10 unixe geçildiğinde 15 milyon ytl kar yapılıyor dşne biliyor musunuz sadece askeriye değil bütün devlet daireleri geçsin sağlam bir işletim sistmeine.Hem windows giib normal kullana bilsinler isteyende unix gibi konsol monsol ne isterse yapsın iki versiyon gibi çıkartırlar.
Hem açık kaynaklı olur hem unix abicim daha ne istersiniz.
-
abi destek olan olsa şaşardım zaten , ama resimlerde gercekten bi çabanın oldugu acıkca ortada...
-
Ya bunlara tam olarak ne tür bir destek lagzim bilen varmi? Maddi destekmi yoksa daha cok programci, grafiker gibi seylermi?
-
kaan aslan ve çetesi be abi :) a dan z ye c ciler :) adamın kitapı oku oku halen oku yok abi anlaşılmıyo :)
-
G-Turk bunu yazdı:
----------------------------- Ya bunlara tam olarak ne tür bir destek lagzim bilen varmi? Maddi destekmi yoksa daha cok programci, grafiker gibi seylermi?
-----------------------------dağıtım geliştirme sanırım yani kullanacaksın abicim paso birşey istediğinde beyenmediğinde fikrini söyleyeceksin adamlar zaten grafiker, c vs.. var içlerinden önemli olan ne nasıl olcak onu söylemen sistmei kullanman reklam yapman.
-
İyide bu adamlara ne gibi bir faydamız olabilir?
-
Kaan Aslan kral adam.Yeni bir işletim sistemi yazmak riskli birşey.Bu saatten sonra Windows,Linux gibi devlerin arasında azıcık pay alabilmek için onların yapamadığını yapması lazım.O da çok zor tabiki.Pardus olayına gelince katılıyorum.Herkes kafasına göre linux çıkartıyor.Suyu çıktı o işin.