folder Tahribat.com Forumları
linefolder C#.Net, J#.Net, Vb.Net, Asp.Net
linefolder C#'Ta Tarih Formatlama Örneği 1



C#'Ta Tarih Formatlama Örneği 1

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ontedi
    ontedi's avatar
    Kayıt Tarihi: 04/Eylül/2005
    Erkek

    Projelerinizde "tarih" değerli verilerinize daha şık bir görüntü kazandırmak için gereken uygulamamız

    //Gelen değerin sayısal olup olmadığını kontrol eden yapı
    //Sistem Regular Expressions (Düzenli ifade) kullanmaktadır.
    //Bunun için sistemin en başına using System.Text.RegularExpressions; eklemeniz gerekmektedir.
            public Boolean clsSayisal_Mi(String strVeri)
            {
                Boolean blnDonen_Deger = false;
                if (String.IsNullOrEmpty(strVeri) == true)
                {
                    blnDonen_Deger = false;
                }
                else
                {
                    Regex sayi_desen = new Regex("^[0-9]*$");
                    blnDonen_Deger = sayi_desen.IsMatch(strVeri);
                }
                return blnDonen_Deger;
            }
            public String clsTarih_Formatla(String parTarih)
            {
                String strDonen_Deger = "";
                try
                {
                    DateTime dtmTarih = DateTime.Parse(parTarih);
                    String strTarih = dtmTarih.ToString("yyyy-MM-dd HH:mm");
                    String strYil = strTarih.Substring(0, 4);
                    String strAy = strTarih.Substring(5, 2);
                    strDonen_Deger = strAy;
                    Int32 intAy = 1;
                    if (clsSayisal_Mi(strAy) == true)
                    {
                        intAy = Convert.ToInt32(strAy);
                        intAy -= 1;
                    }
                    String[] arrAylar = { "Ocak", "Şubat", "Mart", "Nisan", "Mayıs", "Haziran", "Temmuz", "Ağustos", "Eylül", "Ekim", "Kasım", "Aralık" };
                    strAy = arrAylar[intAy];
                    strDonen_Deger += " " + strAy + " " + strYil + "";
                }
                catch
                {
    
                }
                return strDonen_Deger;
            }
    // Web Uygulaması İçin Örnek \\
    String strTarih = "2013-05-29 10:24";
    String strYeni_Tarih = clsTarih_Formatla(strTarih);
    Response.Write(strYeni_Tarih);
    // Ekran Çıktısı \\
    05 Mayıs 2013
    // Masaüstü Uygulaması İçin Örnek \\
    String strTarih = "2013-02-13";
    String strYeni_Tarih = clsTarih_Formatla(strTarih);
    MessageBox.Show(strYeni_Tarih);
    // Ekran Çıktısı \\
    02 Şubat 2013

    http://www.ontedi.com/csharp/c-tarih-formatlama-ornegi-1


    Matematikçi ve Yazılımcı. http://www.ontedi.com ve http://www.cizgi.site Siteme beklerim herkesi.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    FCN
    FCN's avatar
    Kayıt Tarihi: 28/Eylül/2007
    Erkek

    bukadar niye kastın regexler falan .  0 performans  ve zahmetli

    eline gelen veri ilkbaşta bu olsun .  2013-05-29 10:24

    29 mayıs 2013  şeklinde almak için  

    tarih.tostring("dd") + tarih.tostring("MMMM") + tarih.tostring("yyyy) 

     

    şu şekilde alırsın.

     

     

  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    saybirs
    saybirs's avatar
    Kayıt Tarihi: 24/Temmuz/2009
    Erkek

    bu kadar kod yazacağına ekle bi masktextbox mask kısmından short date yap tamamdır niye uğraşıyorsun ki anlamadım

  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Sharp
    Sharp's avatar
    Kayıt Tarihi: 02/Temmuz/2007
    Erkek

    DateTime.Now.ToLongDateString() + " " + DateTime.Now.ToLongTimeString() 

  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ontedi
    ontedi's avatar
    Kayıt Tarihi: 04/Eylül/2005
    Erkek

    Beyler, sonradan farkına vardım her şeyin.

    Kusura bakmayın.


    Matematikçi ve Yazılımcı. http://www.ontedi.com ve http://www.cizgi.site Siteme beklerim herkesi.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tarikat Şeyhi
    HolyOne
    HolyOne's avatar
    Kayıt Tarihi: 01/Haziran/2002
    Erkek

    Hocam yanına haftanın gününü eklemek istersen şu şekilde yapıyorsun c++ da

    #include<iostream.h>
    int main()
    {
    
    int year; unsigned short day,month,realmonth,century,lastdigits,dayofweek;
    //introduced variables...
    
    cout<<"Input Year:";
    cin>>year;
    century=(year-(year%100))/100;
    lastdigits=year%100;
    cout<<"Input Month:";
    cin>>realmonth; 
    if(realmonth<=2) { month=realmonth+12; lastdigits--;}else month=realmonth;
    cout<<"Input Day:";
    cin>>day;
    
    if ((day>31) || (realmonth>12))
    {
    cerr<<"\nInvalid date format, please retry";
    return -1;
    }
    
    dayofweek=(day+(((month+1)*26)/10)+lastdigits+(lastdigits/4)+(century/4)-(century*2))%7;
    
    cout<<endl<<dayofweek<<endl;
    
    cout<<"day of the week "<<day<<"."<<realmonth<<"."<<year<<endl;
    //cout<<dayofweek;
    
    
    switch (dayofweek)
    {
    
    case 0: cout<<"Saturday"; break;
    case 1: cout<<"Sunday"; break;
    case 2: cout<<"Monday"; break;
    case 3: cout<<"Tuesday"; break;
    case 4: cout<<"Wednesday"; break;
    case 5: cout<<"Thursday"; break;
    case 6: cout<<"Friday"; break;
    
    }
    
    return 0;
    
    }
    
    HolyOne tarafından 30/May/13 16:33 tarihinde düzenlenmiştir

    Nush ile uslanmayanı etmeli tekdir, Tekdir ile uslanmayanın hakkı kötektir!
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tarikat Şeyhi
    HolyOne
    HolyOne's avatar
    Kayıt Tarihi: 01/Haziran/2002
    Erkek

    Gercekte olması gereken kodu yazdım adam bunalıma girsin diye beyler

                string strTarih = "2013-05-29 10:24";
                DateTime dt = DateTime.ParseExact(strTarih, "yyyy-MM-dd HH:mm", null);
                string s = string.Format(new System.Globalization.CultureInfo("tr-TR"), "{0:dd MMMM yyyy}", dt);
                Console.WriteLine(s );
                // Ekran Çıktısı   05 Mayıs 2013
    HolyOne tarafından 30/May/13 16:34 tarihinde düzenlenmiştir

    Nush ile uslanmayanı etmeli tekdir, Tekdir ile uslanmayanın hakkı kötektir!
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ontedi
    ontedi's avatar
    Kayıt Tarihi: 04/Eylül/2005
    Erkek

    Müridler, baya bir kastırmıştım bunu yapmak için.

    Gözlerim yaşardı la daha kısasını görünce.


    Matematikçi ve Yazılımcı. http://www.ontedi.com ve http://www.cizgi.site Siteme beklerim herkesi.
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Sharp
    Sharp's avatar
    Kayıt Tarihi: 02/Temmuz/2007
    Erkek
    ontedi bunu yazdı

    Müridler, baya bir kastırmıştım bunu yapmak için.

    Gözlerim yaşardı la daha kısasını görünce.

    hocam takma kafana benimde birkaç kere geldi başıma kütüphaneleri iyice araştırmak gerekiyor amelelikten önce ben bunu öğrendim :)

  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Elif - Efe
    rakkoc
    rakkoc's avatar
    Kayıt Tarihi: 19/Aralık/2003
    Homo
    HolyOne bunu yazdı

    Gercekte olması gereken kodu yazdım adam bunalıma girsin diye beyler

                string strTarih = "2013-05-29 10:24";
                DateTime dt = DateTime.ParseExact(strTarih, "yyyy-MM-dd HH:mm", null);
                string s = string.Format(new System.Globalization.CultureInfo("tr-TR"), "{0:dd MMMM yyyy}", dt);
                Console.WriteLine(s );
                // Ekran Çıktısı   05 Mayıs 2013

    string strTrh = "2013-05-29 10:30";
    DateTime dt = Convert.ToDateTime(strTrh);
    Console.WriteLine(dt.ToString("dd MMMM yyyy"));

    bu da ayni isi gormuyormu hocam


    Bu aralar fazla yogunum. Unuttugum seyler oluyorsa affola. || Kişisel : Http://blog.rakkoc.com // Kurumsal : http://www.Yoroca.com
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Sharp
    Sharp's avatar
    Kayıt Tarihi: 02/Temmuz/2007
    Erkek
    rakkoc bunu yazdı
    HolyOne bunu yazdı

    Gercekte olması gereken kodu yazdım adam bunalıma girsin diye beyler

                string strTarih = "2013-05-29 10:24";
                DateTime dt = DateTime.ParseExact(strTarih, "yyyy-MM-dd HH:mm", null);
                string s = string.Format(new System.Globalization.CultureInfo("tr-TR"), "{0:dd MMMM yyyy}", dt);
                Console.WriteLine(s );
                // Ekran Çıktısı   05 Mayıs 2013

    string strTrh = "2013-05-29 10:30";
    DateTime dt = Convert.ToDateTime(strTrh);
    Console.WriteLine(dt.ToString("dd MMMM yyyy"));

    bu da ayni isi gormuyormu hocam

    ya hocam static tarih girmişsin metini date time'a çevirmiş o günkü tarihin gelmesi lazım 

Toplam Hit: 1180 Toplam Mesaj: 12