folder Tahribat.com Forumları
linefolder Derin Konular
linefolder Cuma Namazı İle İlgili Bir Soru ?

Cuma Namazı İle İlgili Bir Soru ?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DeliDumrul
    DeliDumrul's avatar
    Erkek
    Mevlana derim, ömer hayyam derim.. Kimin doğruyu kimin yanlışı yaptığını bilen elbette allahtır. Ama bir adam içki içti diye 40 gün camii'ye girememezlik edemez. Bu adam camiide tövbe edecek, af dileyecek kendini yaratan mevlasından. Bu adam nasıl engellenebilir ki karaciğerinin bir yerinde, yok endoplazmik retikulumunda alkol kalmış diye?? Yok arkadaş aklı selimse, aklını kullanabilecek durumdaysa, girer duasını da eder. Dinimizi bu hale getirenler utansın, insanlar dinden soğuyor. Elimizde o kadar az şey kaldı ki bari onları bozmayalım. Bari insanların ibadetlerini yapmalarını engellemeyelim! Lütfen..

Dünya gözümde kerbeladır.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    hitbaytar
    hitbaytar's avatar
    Erkek
    hocalar uygununu yazdık uzatmaya gerek yok bence...bidaha yazayım:D

Sual: Bir arkadaşım geçen gün içki içmiş ve içki vücuttan 40 gün çıkmayacağı için 40 gün ibadetlerin kabul olmayacağını duymuş. Şimdi namaz kılmayı bıraktı. Bu durum doğru mu?
    CEVAP
    Namazı bırakmak çok büyük günah. İçki vücuttan kırk gün çıkmaz diye bir şey yok. Kur"an-ı kerimde sarhoş iken kılmayın deniliyor, okuduğunu anlarsa kılması lazım. Ayıkken kılması lazım. Derhal namaza başlasın. Ne günah işlenirse işlensin namaz terk edilmemelidir. İçki içenin namazı sahihtir, yani borç ödenmiş olur ama, SEVABA KAVUŞAMAZ.
    ---------------------------------------
    sanırım bu yeterlidir...
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    TugrulBaba
    TugrulBaba's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek
    Arkadaşlar çok özür dilerim.
    Bu yazıyı yazmak bana çok ağır geldi. Lakin bu gurur meselesi yaplıacak bir konu değil. O bakımdan özür dilemeyi uygun gördüm. Karıştırıp yanlış bir bilgi verdim. Halbuki bunu yapmamam gerekirdi. Üşenmedim kitaplarımı karıştırdım. Kesin olarak bildiğimi, okuduğumu sandığım şeyi bulamadım. Bu durumda verdiğim bilgi sahih değildir. Lütfen bağışlayın.
    Çok düşündüm yazmakla yazmamak arasında gitim geldim. Bana ağır geliyor hata yaptığımı söylemek ama beşeriz şaşarız başkası olsa bu özrü beklerim.
    Bir bilgi:
    Azı sarhoş eden şeyin çoğuda haramdır. (hadisi şerif)

tahribat.com/murid/tugrulbaba
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Antikky
    Antikky's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek
    Tuğrulbaba'ya helal olsun ama şöle bi şey sölemek istiyorum bu tip konularda kitapları okumak yerine akıl yolumuzla doğruyu bulmaya çalışsak düşüncek hem Allahı kuranı düşündüğümüz için sevap işlemiş hemde kitapdan değilde akıl yolumuzla bulduğumuz şeye inandığımız için daha bi sağlıklı olur die düşünüyorum.

yada

ne oldu lan lafıma geldinmi eheheh:P

Umursamaz Tavrımın Hastası Olunuz.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    TugrulBaba
    TugrulBaba's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek
    valla dedim işte fazla üstüme gelmeyin yanlışlık yapmışım ve bunu kabul ediyorum. Başka bir şeyle karıştırmış olabilirim. Neticede verdiğim bilgi sahih değildir diye not düştüm bütün postlarıma bu konuyla ilgili.
    Yine tekrar yeniden özür diliyorum
    yada
    sie puşt :D:P (kardeşimsin yanlış anlama yöreden yöreye puşt-piç gibi kelimelerin kullanım maksadına göre anlamında farklılık doğuyor. Ben şamatacı anlamında kullandım)

tahribat.com/murid/tugrulbaba
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    fatih66
    fatih66's avatar
    Erkek
    usta (babam din görevlisi) babama sordum kitaplardan baktım ve akıl sağlığın yerindeyse ibadetini rahatlıkla yapabilirsin.

F.K.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    irmak
    irmak's avatar
    Dişi
    içki içmek dinimizde hem haram hemde günahtır bu günahı 40 gün atamazsınız üstünüzden kı bunu bıle bıle yapmak daha gunahtır

insanları iyiy tanıyın, her insanı fena bilip kötülemeyin, her insanı övmeyin,anne ben aşka inanmam gözyaşlarıyla sulanmam istemiyorum pilav yapmakevlilik solmam demek şimdi benle kimler evlenmek ister!Nush ile uslanmayanı etmeli tekdir ,Tekdir ile uslanmayanın hakkı kötektir!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Kreston
    Kreston's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek
    sevgili ırmak bak burda 8 sayfa yazılmış bi oku istersen .
    oku ! yazdık o kadar yok 40 gün felan uyanın artık yaw : )

Zimbabwe
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Lemuria
    Lemuria's avatar
    Erkek
    ya abicim bu 40 gün olayı bana çok saçma geliyo kesin yoktur öle bişe kim uyduruyosa aq , sırf bu yüzden arkadaşlarım cuma ya gelmediler gittim namazmımı kıldım 1 tanecik bira içmiştim akıl sağlığımda müthiş derecede yerindeydi , yani hem içip hem kılmasam daha mı iyi zaten namaz müslümanın borcudur kılmamız gerek özelliklede cuma namazı böyle elementler uydurupta milleti namazlardan ibadetlerden soğutanların aq

dont think twice its all right
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Lemuria
    Lemuria's avatar
    Erkek
    ayrıca hepinizin Mirac kandili mübarek olsun :)

dont think twice its all right
Toplam Hit: 13568 Toplam Mesaj: 95