folder Tahribat.com Forumları
linefolder Gündem - Güncel Konular
linefolder Cumhurbaşkanı Abdullah Gül: İmralı"Yı Geçin!

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül: İmralı"Yı Geçin!

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Kız Babası
    kuytul
    kuytul's avatar
    Erkek
    IRET bunu yazdı:
    -----------------------------
    kuytul bunu yazdı:
    IRET bunu yazdı:
    kuytul bunu yazdı:
    IRET bunu yazdı:

hojam sktirin gidin açılım açılım neyi açıyorsunuz a.q. sokakta insanlar sudan sebeplerle birbirini tartaklamaya başladı, yakında kürt vatandaşlar iş bulamıyoruz toplumdan dışlanıyoruz diye ağlamaya başlayacak, bütün dertlerimiz bitti bir bu kaldı, önce laik dindar ayrımını icat ettiniz, sonra alevi sünni, sıra türk kürt ayrımına geldi, toplumu ayakta tutan sütunları tek tek havaya uçuruyorsunuz toplumsal mutabakatı ortadan kaldırıyorsunuz.

demokratsanız işsizlik primlerininden biriken paraları işsizler için kullanırsınız, bütün dokunulmazlıkları kaldırır yolsuzluk ve adi suçlardan yargılanır aklanır vatandaşın karşısına temiz çıkarsınız, belediye ve kamu kurum kuruluşlarının bütçelerini parayı ilgilendiren bütün kalemlerini şeffaflaştırır halkın erişebileceği hale getirirsiniz, partilerin gelirler giderlerini şeffaflaştırırsınız hesap soran halkı polise dövdürmek yerine belgelerle hesabınızı verir yüzünüzün akıyla çıkarsınız,.

a.q. ülkeye zarar veren bütün oluşumlar demokrat, ecnebinin skini gören demokrasi diye üstüne oturuyor, AB de havaya dikilmiş demokrasi çok seç beğen üstüne otur otur da git yerinde otur getirip burada bizi de oturtmaya çalışma bünye kabul etmiyor bu denli genişliği!

ezbere laf saymışsın bence. Başlıkta geçen yazıyı okudun mu? Okuduysan ilgili bir şeyler yazabilirsin.

hoja okudum, haberide seyrettim, dostum sen hâla bu palavraları yiyormusun? ortada uçan barış güvercinlerini gördünmü? bahar kelebeklerini çiçeklerde çiftleşirken gözlebildinmi? yoksa hâla şehit cenazelerimi kalkıyor? dtp pkk'nın siyasallaşmış şeklidir, dtp ile oturduğun masada pkk ile müzakereye oturursun yediğin bu bok terör örgütünün silahlı zaferidir.

pkk onlarca devletin desteklediği emperyalist bir sopadır, anadolu topraklarından atılan devletlerin hepsi pkkya destek verdi, yıllardır yapılan yurt savunmasını bir tarafa at, verilen şehitlerin üstüne basıp geç hadi bakalım barış ve kardeşlik zamanı açılım yapalım, çıkarın bakalım ağzınızdaki baklayı neyin pazarlığını yapacaksınız?

olayı neden uç noktalara çekiyorsun anlamış değilim. Ben akp sempatizanı ya da bu açılım denen şeyin savunucusu konumuna gelmek istemiyorum fakat benim vurgulamak istediğim bu süreci tartışmaktan niye çekiniyoruz? Birlik olmanın gururundan çok bölünmenin korkusuyla büyüttüler bizi burda bi bakış açısı hatası var. Bu bölünme muhabbeti korkuları yeni değil hep vardı zaten. Bunu hükümette olan parti değil de başka bir parti gündeme getirse farklı algılanırdı eminim. Bu milli bir konu. Bu ülkede Dtp'ye oy verenler de var. Bizler de diyoruz ki Dtp şöyle böyle. Ama bu kadar oy alıyor bu adamlar bunun sorumlusu da mı hükümet? Yoksa sosyal yapımızın gerçeği mi? Darbe dönemi kalmadı ki yine mi darbe yapalım yani? E darbeyle çözülmeyecekse tartışarak çözülür bir şey. "Ortada böyle bi sorun yoktu, sorun olarak önümüze koydular" derseniz de tarihi biraz incelememiz gerekir.

kardeşim neyi tartışıyorsun koy ortaya tartışalım! hadi koy bakalım ne var ortada!

edit: yugoslavyanın nasıl bölündüğünden haberin yok galiba.

Yugoslavya veya avrupa içindeki hangi topluluk olursa olsun bizimle kıyas edilemez. Bizim geçmişimizin de yanından geçemez. Bizler hain gördükçe kürtler o role giriyor zaten. "Atsan atılmaz, satsan satılmaz." durumuna sokuyoruz. Ancak misak-ı milli çizilmiş. Bu adamları sınır dışı edecek veya köle edecek halimiz yok. Bu sebeple önyargıları kırmalıyız. Bunu önce devlet kendi içinde kıracak ki halk da bunu benimsesin. Doğu bölgelerine yatırımlar yapılırken "En iyi kürt ölü kürt bunlara verilen ekmek dahi haramdır. Verdiğimiz ekmekle nankörlük edecekler nasıl olsa" diye konuşan birisine milliyetçi demem ben. Tartışılması gereken ve yapılması gereken öncelikli şey Etnik kimliklere karşı olan "Önyargımız" dır. Basit bi örnek vereyim. Şehiriçinde otobüsle giderken muavine para uzatacaktım. Paranın üstündeki atamızın figirüne birisi oyuk yapmış o görüntüyü bozmak istemiş. Kız arakdaşım da yanımdaydı ve düşünmeden anında analizi yaptı. "Kürtler yapmış." Onun kasdettiğini çok iyi anladım ben. Bu bir vatan hainliğidir. Atatürk'ü sevmeyen bu ülkeyi de sevmez. Pkk'lıalr yapmış olabilir gibi düşüncesi olmasına rağmen ifadeyi "kürtler yapmıştır" diye kullandı. Sonra "nerden biliyorsun?" diye sorduğumda "Kürtler olabilir diye dedim de işte ne dediğimi anladın sen" falan tarzı konuşmaya başladı. Kürtlerin kendine has kültürü var ve bazı kökleşmiş cahillikler söz konu olabilir ama bu doğrudan vatan hainliğiyle alaklı bir durum değildir. biz bu konuma yerleştirerek hata ediyoruz. mesele bunun meslesidir. Terör bu meselyle doğrudan çözlüecek diye bir şey de yoktur. terörü dolaylı olarak çözmeye katkı sağlayabilir. Ancak meselenin özü başkadır.

instagram.com/yks.rehberlik >> YKS Rehberlik ve Eğitim Koçluğu için takipte kalın ;)
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Hermes
    hermesthecat
    hermesthecat's avatar
    Erkek

ben asıl sureklı devlet doguya yatırım yapmıyor dıyenlerı anlamıyorum :/

madem devlet yatırım yapmıyor kürt kökenlı mıllyon dolarlık vergi ödeyen iş adamları neden yatırım yapmıyor doguya ?

az insan çok huzur. | https://dnscheck.tr
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Kız Babası
    kuytul
    kuytul's avatar
    Erkek
    AbdullahAzad bunu yazdı:

ben asıl sureklı devlet doguya yatırım yapmıyor dıyenlerı anlamıyorum :/

madem devlet yatırım yapmıyor kürt kökenlı mıllyon dolarlık vergi ödeyen iş adamları neden yatırım yapmıyor doguya ?

Onlar eskiden söyleniyordu 90lı yıllarda. "Şimdi neden yatırım yapılyor", "gereksiz" diyenler çoğunlukta.

instagram.com/yks.rehberlik >> YKS Rehberlik ve Eğitim Koçluğu için takipte kalın ;)
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RETRET
    RETRET's avatar
    Erkek

Yugoslavya veya avrupa içindeki hangi topluluk olursa olsun bizimle kıyas edilemez. (dünyanın heryerinde insan insandır ülke ülkedir davranışlar benzerdir, olay ve sonuçlar tekerrürden ibarettir bu bir yorum da değil kabul görmüş bir gerçek).

Bizler hain gördükçe kürtler o role giriyor zaten. "Atsan atılmaz, satsan satılmaz." durumuna sokuyoruz. (hoja böyle bir iddiada bulunan kim? en milliyetçi parti bile kürtler kardeşimizdir diyor mecidiyeköy ülkü ocağı başkanı ben lisedeyken kürttü demek senin öyle bir önyargın var, devlet kürtlere hangi hakkı vermiyor? varmı verilmeyen bir hak?)

Doğu bölgelerine yatırımlar yapılırken "En iyi kürt ölü kürt bunlara verilen ekmek dahi haramdır. Verdiğimiz ekmekle nankörlük edecekler nasıl olsa" diye konuşan birisine milliyetçi demem ben. (bizde milliyetçi demeyiz ve yapılan yatırıma bölge halkının sahip çıkmasını bekleriz.)

Etnik kimliklere karşı olan "Önyargımız" dır. Basit bi örnek vereyim. Şehiriçinde otobüsle giderken muavine para uzatacaktım. Paranın üstündeki atamızın figirüne birisi oyuk yapmış o görüntüyü bozmak istemiş. Kız arakdaşım da yanımdaydı ve düşünmeden anında analizi yaptı. "Kürtler yapmış." Onun kasdettiğini çok iyi anladım ben. Bu bir vatan hainliğidir. Atatürk'ü sevmeyen bu ülkeyi de sevmez. Pkk'lıalr yapmış olabilir gibi düşüncesi olmasına rağmen ifadeyi "kürtler yapmıştır" diye kullandı. (pkk ve dtp kürtler tarafından sahiplenildikçe bu önyargıyı kıramazsın)

şimdi yeniden soruyorum koy bakalım ortaya ne koyacaksan sorun nedir? çözüm nedir?

ulan hepiniz yaşlanmışlınız size inat ben yaşlanmayacam saç da ektirecem pilates de yapacam, götümü yiyin.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Kız Babası
    kuytul
    kuytul's avatar
    Erkek
    Tekrar söylüyıorum açılım savunucusu konumuna getirme beni. kürtlerin sorunlarını burada seninle tartışacak değilim, fakat ülkede böyle bir sorun var zaten. Herkes yeri geldiğinde kardeşimdir diyor zaten. Ülkü ocağındakiler kolaysa gitsin doğudaki kürt bölgelrinde kardeşliğini göstersin. En ufak bi şeyde çatışma çıkıyor. Dtplisi de ülkücü(!) diye geçineni de kıvılcımdan ateş çıkarıyor. Düşmanlık yok kardeşiz derken bi yandan da sahipsiz bırakmanın anlamı yok. Onlar da bizim vatandaşımız onların da sorunları var. Sırf kürt diye büyükşehirlerde dışalnmıyor olabilirler. Ancak kendi bölgerinde sıkıntıları var. Tunceli pkk yuvası oldu kendi haline bırakılmış yıllardır. Kamer genç denen adam yıllarca milletvekili olur ne yapmış şehri için? eğer biz burda başlık açıp tartışabilmeyi becerebiliyorsak bunu siyasilerin de yapabilmesi lazımdır. "Konuşalacak bir şey yok" tavrı milli menfeatlerimize değildir.

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RETRET
    RETRET's avatar
    Erkek

kuytul bunu yazdı:
    Tekrar söylüyıorum açılım savunucusu konumuna getirme beni. kürtlerin sorunlarını burada seninle tartışacak değilim, fakat ülkede böyle bir sorun var zaten. Herkes yeri geldiğinde kardeşimdir diyor zaten. Ülkü ocağındakiler kolaysa gitsin doğudaki kürt bölgelrinde kardeşliğini göstersin. En ufak bi şeyde çatışma çıkıyor. Dtplisi de ülkücü(!) diye geçineni de kıvılcımdan ateş çıkarıyor. Düşmanlık yok kardeşiz derken bi yandan da sahipsiz bırakmanın anlamı yok. Onlar da bizim vatandaşımız onların da sorunları var. Sırf kürt diye büyükşehirlerde dışalnmıyor olabilirler. Ancak kendi bölgerinde sıkıntıları var. Tunceli pkk yuvası oldu kendi haline bırakılmış yıllardır. Kamer genç denen adam yıllarca milletvekili olur ne yapmış şehri için? eğer biz burda başlık açıp tartışabilmeyi becerebiliyorsak bunu siyasilerin de yapabilmesi lazımdır. "Konuşalacak bir şey yok" tavrı milli menfeatlerimize değildir.

senin de hükümetten kalır tarafın yok, neyi tartışacağını bile ortaya koyamıyorsun, üstü sır perdesi gibi örtülü açılımdan bahsediyorsunuz, ne istiyorsunuz kardeşim madde madde koyun tartışalım, haftalardır gazete ve haberlerde açılımdan bahsediliyor yazılı bir metin yok, kimi yada neyi bekliyorsunuz?

Anayasa için de aynı şeyi yaptılar sivil anayasa diye kıyamet koptu sonra kapalı kapıların ardına geçip yazıp çizdiler bugün bile ne yazdılar ne çizdiler bilmiyoruz.

Ben sana gerçek gündemin ne olduğunu söyleyeyim kardeşim; donu ve cebi delik insanların karnını doğru düzgün doyuramazken, insan gibi sağlık, eğitim hizmeti alamazken ve çocuğunun ihtiyaçlarını karşılayamazken gözlerinin önüne medya tarafından bir perde indirilmesidir gerçek! İyi geceler ve iyi şanslar kardeşim!

ulan hepiniz yaşlanmışlınız size inat ben yaşlanmayacam saç da ektirecem pilates de yapacam, götümü yiyin.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    g2k
    g2k's avatar
    Erkek

FOXXLY bunu yazdı:

DJ_Alper bunu yazdı:

tbt deeski bi mürid vardı pkklı pkksız bütün kürtleri kesecekti grup hazırlıyodu o geldi maklıma :) delidir dedik geçtik:)

şimdi acaba diyom :)

torun muydu :)

dodobig di galiba. öyle bişey hatırlıyorum ben :)

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Kız Babası
    kuytul
    kuytul's avatar
    Erkek
    IRET bunu yazdı:

kuytul bunu yazdı:

senin de hükümetten kalır tarafın yok, neyi tartışacağını bile ortaya koyamıyorsun, üstü sır perdesi gibi örtülü açılımdan bahsediyorsunuz, ne istiyorsunuz kardeşim madde madde koyun tartışalım, haftalardır gazete ve haberlerde açılımdan bahsediliyor yazılı bir metin yok, kimi yada neyi bekliyorsunuz?

Anayasa için de aynı şeyi yaptılar sivil anayasa diye kıyamet koptu sonra kapalı kapıların ardına geçip yazıp çizdiler bugün bile ne yazdılar ne çizdiler bilmiyoruz.

Ben sana gerçek gündemin ne olduğunu söyleyeyim kardeşim; donu ve cebi delik insanların karnını doğru düzgün doyuramazken, insan gibi sağlık, eğitim hizmeti alamazken ve çocuğunun ihtiyaçlarını karşılayamazken gözlerinin önüne medya tarafından bir perde indirilmesidir gerçek! İyi geceler ve iyi şanslar kardeşim!

senin de muhalfetin söylediklerinden başka dediğin bir şey yok. hükümet yanlısı ve muhalefet olarak ikiye ayrılmıyoruz. sizi bizi yok bu işin. Sen, sen diye diye hala daha fikir yerine şahıs peşindesin. İyi geceler sana da :)

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    nocturnal_mortum
    nocturnal_mortum's avatar
    Erkek

DJ_Alper bunu yazdı:

tbt deeski bi mürid vardı pkklı pkksız bütün kürtleri kesecekti grup hazırlıyodu o geldi maklıma :) delidir dedik geçtik:)

şimdi acaba diyom :)

hurafe bunlar inanmayın.bu adamlar kelebeği şekilli şekilli çıkarıp racon kesene kadar kürtler döner,satırlarla patolojiye başlar.

aranılan adam ercü geri döndü.banka kredilerine kefil,okeye dördüncü,halı saha maçlarınıza kaleci hatta nikahınıza şahit bile olurum.artık bende sosyalleşmek istiyorum.
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Kız Babası
    kuytul
    kuytul's avatar
    Erkek

zülfü livaneli'nin açıklaması benim demek istediklerimi anlatıyor. dilerseniz ne dediklerini okuyun siz de. ben konuşunca hükümet yanlısından farkın yok diye etiketliyor beni bir arkadaş.

"Ben Nazım’ın şiirlerini bestelemişim. AKP gelip ‘Taksim’e Nazım heykeli dikelim’ derse, ben ‘Hayır, senden geliyor karşıyım’ mı diyeceğim" diyor kendileri.

http://www.ntv.com.tr/id/24992472/

Toplam Hit: 4010 Toplam Mesaj: 22