Da Vinci Uykusu
-
Erdal demirkıranında boyle bir kitabi var icinde git gide yatma süresini düserecek formülleri var. Hoş akıcı güzel bir kitap..

-
Gündüzleri okulum var.Bu yüzden sabah 05:00'ten akşamüstü 18:00'a kadar uyumuyorum.Vücudumun uyku ihtiyacını gece karşılıyorum.Bu her 4 saatte 20-25 dakikayı kendinize göre ayarlayabilirsiniz fakat üstünde çok fazla oynamayın yoksa normal bir uykudan bir anlamı kalmaz.Uykularınız en az 3 seans olmalı uyku dağılımınızı ona göre yapın.Ben hergün toplamda 3 saat uyuyorum.
4 saatlik zamanlarda ders ve PHP üzerinde yoğunlaşıyorum.Kafa dinlendirmek için güzel bir polisiye roman ve yanındada sıcak bir capuccino ile takviye ediyorum.
Aslında bugün benim 5. günüm bu işe başlayalı ama 2. gün ipin ucunu kaçırıp 1 saat yerine 11 saatlik uykuya dalınca herşeye sil baştan başlamak zorunda kaldım.
Programım
1.Seans
18:00'dan 19:00'a kadar 1 saatlik uyku.
4 saatlik zaman ayakta olduğunuz zaman dilimi.
2.Seans
23:00'dan 00:00'a kadar 1 saatlik uyku.
Tekrar 4 saatlik zaman dilimi
3.Seans
04:00'dan 05:00'a kadar 1 saatlik uyku.
1. Gün
+ Düzensiz bir uyku sistemim vardı bu yüzden , 18:00'da uykuya dalamayacağımı düşenerek gece uykumun iyice gelmesi için 05:00'a kadar oturdum.(Eğer sizde böyle yapacaksanız, 05:00'a kadar oturcağınız dilimin hepsini bilgisayarda geçirmeyin çünkü bilgisayar ciddi bir uykusuzluk problemi yaratıyor.Bu yüzden 05:00'dada yattığınızda yatakta kıvranabilirsiniz ve zaman kaybından başka bişey olmaz)
+ 05:00'da uyudum ve 06:00'da kalktım kahvaltı yaptım.(İlk gün gayet kolay geçti bu kadarmıymış diyerek böbürlendim )
+ 18:00'da uyumak için yattım 1 saatlik uykuyla durduğum için rahatçana uyudum.
+ 19:00'da uyandım.
+ 4 saat boyunca tv ve bilgisayar ikilisi arasında gittim, geldim.
+ 23:00 uyku vakti.Yatağa girdim ama uyuyamadım 00:00'a kadar eziyet gibi geçti.
+ 04:00'a kadar biraz roman okudum birazda PHP çalıştım.
2. Gün
+ 05:00'da uyandım kahvaltı yaptım.Fena uykum vardı.
+ Biraz kendime gelip uyku mahmurluğunu üstümden atmak için karda kışta dışarı çıkıp hava aldım.(Soğuk hava uykuyu jilet gibi kesiyor.Eğer uyandığınızda tekrar uykuya dalmaya yönelirseniz ya kalkın spor hareketleri yapın yada dışarıda yarım saatlik bir süre zarfında gezin, ben tekrar uyumam diyerek koltuğa uzanmayın nasıl uyuduğunuzun hiç farkına bile varmassınız).
+ Bundan sonra 3. güne kadar 1. günün aynısını şeklinde geçti
3. Gün (Gittikçe zorlaşıyor)
+ Yatarken telefonu yanıma koymustum fakat 1 saatlik uykunun doğurduğu bir sonuçmudur bilemem telefonun saati çalınca evin içinde 2 saat telefon nerede diye aradım.
+ Kahvaltı yapmak için kalktım, kahvaltıyı hazırladım.Ama ufak bir sorun vardı ertesi gece 04:00'a kadar bilgisayarda oturduğum için derin bir uykuya dalamamıştım ve uyku ihtiyacımı neredeyse hiç karşılıyamadım.
+ Kahvaltı yaparken kahve bardağını ve ekmeğini elimle kavramakta güçlük çekiyordum, ve sağ gözümünde ilginç bir sapma olduğunu farkettim.Ciddi ciddi şaşı oldum sandım bir türlü konsantre olamıyordum.Bardağı felan tuttuğumdada çok yumuşak olduğunu hissediyordum.Uykudan masaya yapışacaktım az kala pes edip yatacaktım.Son bir hamle ile kalktım.Hemen üstümü giyip dışarı çıktım bikaç tur attım uykum biraz daha açıldı.
+ 18:00'a kadar zaman geçmek bilmedi uyumamak için zor durdum.Saat 18:00'ı gösterince 1 saatlik bir uykuya daldım.Sanırsam beynim ve bedenim yavaş yavaş alışmaya başladı çünkü 1 saatlik uyku sonunda bütün yorgunluğumu atmış ve kendimi çok dinç hissediyordum
+ Gerisi diğer seanslardaki saatler ile aynı geçti.
4. Gün
Bugün olduğu için bu günü yarın yazarım :)
-
Ben ayakta 10 dk uyumuş adamım günde 2-3 saat uyku ile durmak benim için harakiri demektir,
-
benzer bi yöntemi naziler 2. dünya savaşında yapıyormuş sanırım öyle duymuştum bişeyler, savaş hali malum elemanlar bi boşluk bulduğunda anda kafayı koyar koymaz uyuyup 20-30 dk sonra uyanıyorlarmış, günde 6 7 defa böyle uyku uyuyolarmış sanırım tam hatırlamıyorum açıkcası yanlış olabilir araştırmak lazım, ayrıca faydalı mı tartışılır, düzgün yaşantısı olan sabah 9 akşam 8 işte çalışıp haftasonu tatili olan bi insan için nasıl bi uyku modeli olur bilemem, davinci ve diğerleri gibi icat peşindeysen ayrı tabi :)
-
Robinson_Crusoe bunu yazdı:
-----------------------------Ben ayakta 10 dk uyumuş adamım günde 2-3 saat uyku ile durmak benim için harakiri demektir,
-----------------------------Hocam amaç en fazla ayakta durmak değil.En az uyuyarak en fazla verimi almak.
-
CasTeaL bunu yazdı:
-----------------------------
-----------------------------Ben ayakta 10 dk uyumuş adamım günde 2-3 saat uyku ile durmak benim için harakiri demektir,
-----------------------------Hocam amaç en fazla ayakta durmak değil.En az uyuyarak en fazla verimi almak.
-----------------------------Hoca orasını bizde anladık dediğim ben dayanamıyorum uykusuzluğa, önemli olan uyumak değil uykuya daldığında rüya görmektir. Normalde vücud için 3-5 saat uyku yetiyor ama o uyuduğun sırada rüya görmediğin zaman uykunu alamıyorsun; Yani derin uykuya dalamıyorsun çok araştırdım çok ilgilendim bu konulardan ama hakiye hepsi. Oraya yazmışlar da vinci bilmem ne uyku modeli filan diye... da vinci asla böyle bir uygulama yapmıyordu sende günde 5-6 saat düzenli uyu en iyisi bırak böyle saçma işleri dinle bu kardeşinin sözlerini...
-
-----------------------------Hoca orasını bizde anladık dediğim ben dayanamıyorum uykusuzluğu önemli olan uyumak değil uykuya daldığında rüya görmektir normalde vücud için 3-5 saat uyku yetiyor ama o uyuduğun sırada rüya görmediğin zaman uykunu alamıyorsun yani derin uykuya dalamıyorsun çok araştırdım çok ilgilendim bu konulardan ama hakiye oraya yazmışlar da vinci bilmem ne uyku modeli filan diye da vinci asla böyle bir uygulama yapmıyordu sende günde 5-6 saat düzenli uyu en iyisi bıra böyle saçma işleri dinle bu kardeşinin sözlerini...
-----------------------------Paylaştığım wikipedia linkindenki yazıda yazıyor
-
CasTeaL bunu yazdı:
-----------------------------Hoca orasını bizde anladık dediğim ben dayanamıyorum uykusuzluğu önemli olan uyumak değil uykuya daldığında rüya görmektir normalde vücud için 3-5 saat uyku yetiyor ama o uyuduğun sırada rüya görmediğin zaman uykunu alamıyorsun yani derin uykuya dalamıyorsun çok araştırdım çok ilgilendim bu konulardan ama hakiye oraya yazmışlar da vinci bilmem ne uyku modeli filan diye da vinci asla böyle bir uygulama yapmıyordu sende günde 5-6 saat düzenli uyu en iyisi bıra böyle saçma işleri dinle bu kardeşinin sözlerini...
-----------------------------Paylaştığım wikipedia linkindenki yazıda yazıyor
-----------------------------Herkesin katkıda bulunabildiği özgür ansiklopedi Vikipedi'ye hoşgeldiniz.
http://tr.wikipedia.org/wiki/Vikipedi:Hakk%C4%B1nda
-
Hocam merakla bekliyorum sonucu senden sonra bende denemek istiyorum tabi mutlu son olursa yoksa tırsarım :D çok uykun gelirse TBT ruhunu hatırla :P
-
ZoktriP bunu yazdı:
Einstein'ın oturarak uyuduğunu uyurken de eline 2 demir bilye aldığını okumuştum bi yerde.. Ne zaman kendinden iyice geçip dalarsa elindeki bilyeleri düşürüp uyanıyormuş (:
-----------------------------demekki sandıgımız kadar akıllı bi boq degilmiş aynştayn :D