Dağ Filminde Mantık Hatası Spoiler İçerir
-
Arkadaşlar filmi bugün izledik sinemada.Gerçekten mükemmel herkese tavsiye ederim.Ama bir yerde feci bir mantık hatası var.İnternete baktım kimse fark etmemiş arkadaş.
Spoiler İçerir arkadaşlar izlemeyenler lütfen okumasın.
Kısa dönemle uzun dönem vericiyi bultuktan sonra kısa dönem alet falan bulmak için binaya giriyor.O sırada televizyonu açık görüyor.O sahnede arkadan terörist bıçakla buna yaklaşıyor.Burada terörist'in keleş silahını görüyoruz.Sanırım üstünde de şarjör yeleği var.Daha sonra uzun dönem askergeliyor teröristi öldürüyorlar.Mantık hatası burda başlıyor.O sırada terörist ölmeden önce köşedeki keleş silahının yanına düşüyor onu almaya çalışırkende ölüyor zaten.
Daha sonra telsizde bir üst teğmenle konuşyorlar.Üst teğmene 5 tane mermilerinin kaldığını söylüyorlar.Orda benim jeton bir türlü düşmedi arkadaş.Kısa dönem 3 mermi alıyor, uzun dönem 2 mermi.Peki terörist'in silahını niye alıp yola devam etmiyorlar ? Birde gitmeden teröriste uzun uzun bakıp ölüsü üstünde konuşuşuyorlar.Tam yanındaki keleşi almak hiç mi akıllarına gelmiyor.
Feci bir mantık hatası var yani.Bi daha izleme imkanım yok şimdi.İzleyenler söylesin yanlışım varsa düzeltin.
-
nefes filmindeki karın üzerinde yeşil üniformayla operasyon yapması gibi değilse sıkıntı yok.
-
Evet cyber sana katılıyorum fakat bu tarz mantık hataları genellikle bütün filmlerde oluyor.Yani ben birçok yabancı aksiyon
filmi izledim çoğusu elindeki dandik marka tabancayla ilerleyip öldürdüğü düşmanının elinde ki otomatik silahi almadan gidiyor.
sanırsın adamın üzerinde 500 tane tabanca şarjörü var :)
-
Bu filmde de karın üstünde 2 erin hemen hemen her mevsim karlı olan bir zirveye ulaşmaya çalıştıklarını göreceksiniz. Onları kurtarmaya gelen üsteğmen ise kar kamuflajlarını giymiiş de gelmiştir.
CyberAngel'in dediği durum benim de dikkatimi çekti filmi izlerken.
En nihayetinde keyifli bir filmdi. Tavsiye edilir. Askere gitmek üzereyken kötü etkilenecegimi düşündüğüm bi filmde fazlasıyla güldüm.
-
Büyüklerimden "savaş sırasında düsmanın yere düşen silahı alınmaz" diye bir söz duymuştum. Doğruluk derecesi bilinmez ama senarist de bu mantıktan yola çıkarak böyle olmasını istemiş olabilir.
-
elcondor bunu yazdı
Büyüklerimden "savaş sırasında düsmanın yere düşen silahı alınmaz" diye bir söz duymuştum. Doğruluk derecesi bilinmez ama senarist de bu mantıktan yola çıkarak böyle olmasını istemiş olabilir.
can la bu sokarım büyüklerin lafına :D
-
bnde geçen hafta izlememiştim filmi baya güzeldi bnde askerliğimi çukurcanın dağlarında yaptım için bian o günlerime geri döndüm
-
o keskin nişancı evin içinde duvara yaslı komutanı nasıl vurdu oda var :)
helikopterler Aşırı tipi yüzünden kalkamıyor dendi, maşallah filmde tipi yoktu...
o değil adamlar ölüyordu az daha kafalarına silah dayandı hala uzun dönem kısa dönem diye kavga ettiler
-
@elcondor
Yapma hocam şimdi senaristler onu düşünseydi filmde sözü geçerdide zaten doğuda yok öyle birşey.Bende Bingöl'de askerlik yaptım baya oldu.Yani öyle bir durumda o teröristin değil silahını almak donuna kadar ararım.Ha film güzel bir şey demiyorum.
-
blackmir bunu yazdı
o keskin nişancı evin içinde duvara yaslı komutanı nasıl vurdu oda var :)
helikopterler Aşırı tipi yüzünden kalkamıyor dendi, maşallah filmde tipi yoktu...
o değil adamlar ölüyordu az daha kafalarına silah dayandı hala uzun dönem kısa dönem diye kavga ettiler
Odanın içinde mermi sekmiştir hocam normal.Helikopter zaten o havada kalkmaz, kalkamaz.O da normal yani.
-
uzun dönem yani bekir yani ramiz dayının gençliğini oynayan oyuncuyu teröristler bulup dövdükten sonra kısa dönem geri dönüp teröristi vuruyor diğer terörist bekire ateş etmiyor göt korkusuna kaçıyor:)
ayrıca etraf teröristle kaynarken diğer teröristler gelmiyor ayrıca teröristlerin giydiği mekap inşaatçıların genelde giydiği ayakkabı kar kışın içinde teröristler nasıl giyebiliyor ?
kurtdişi yani kayalıktaki keskin nişancı pezevengi neden kasaturasıyla boğazını kesiyor silahla ateş etse hedef şaşırtıp uzun döneme ateş etmesini önleyebilirdi çünkü kaçacak yeri yok şarjördeki mermilerde bitecek elbet sonunda
filmi çok aşırı görmemek gerekir. çükü nefes gibi değil. sadece 2 askerin yaşadığı bir operasyon yani zamanında yaşanmış ve anlatılarak filme senaryo edilmiş olarak görmek gerek.
ayrıca film başlarken kızın direk göğüslerine ekran büyük şekilde olmamış.
kulenin içinde kızı anlatırken bekirin bi kere verir mi lan demesi olmamışgüneydoğuda askerlik yapmış operasyon görmüş askerleri ele alırsak hepsi yaşadığı operasyondan bir kesit sunsa binlerce film üretilir :) usta birliğinde vardığım ilk haftası 5 kelle alındığı vakit arazideki çatışmayı sadece film etsek öykü bitmez :) ben düşünüyorum sanırım yönetmen bir kitaptan esinlenerek yaptı bu filmi.
ha bu arada bekirin manita süper :) insan olduğuna inanmıyorum :)
kaygusuz tarafından 04/Ara/12 13:15 tarihinde düzenlenmiştir