folder Tahribat.com Forumları
linefolder Bilim Teknik Teknoloji
linefolder Daha Önce Bu Kadar Korkmamıştım

Daha Önce Bu Kadar Korkmamıştım

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kafkafkaf
    kafkafkaf's avatar
    Erkek

bence tansiyonla alakalı, bende sırf bu yüzden yer tuvaletini kullanamıyorum, her seferinde bayılacak kadar gözlerim kararır, 

çok oluyorsa bi doktora görün

http://emorcraft.blogspot.com.tr/
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ayro
    Ayro's avatar
    Erkek

Bir sabah kalktım tuvalete gittim, tam ayakta işiyorum; birden kulağım çınladı, bacaklarım tutmadı, gözlerim karardı. Duvara yaslandım işimi bitirdim öyle kaldım ama zor zar kaldım. Sonra kendime geldim. Yatağa gidip uzandım.

Ne oldu fikrim yok, tansiyon falan normal çıktı sonra ölçtürdüm. Ama fenaydı. 

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Robinson_Crusoe
    Robinson_Crusoe's avatar
    Erkek

Tansiyon ile alakalıdır büyük ihtimal, eğer devam ederse doktora git zaman geçirmeden,

Gençliğimden bu yana et yenilmesine karşıyım. Bir gün insanların hayvanları öldürmeyi tıpkı insan öldürmek gibi cinayet kabul edeceğine inanıyorum,
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    visualeffects
    visualeffects's avatar
    Banlanmış Üye
    Homo

kşın haftada 1 bardak su içerim yazında günde 1 en fazla 2 ,
    su tüketimiyle ilgiliymiş sanırım daha fazla su tüketmeliyim

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    GusFring
    GusFring's avatar
    Erkek

Ani kalkınca bana oluyor bir ara 10 saniye civarı sürmüştü ama geri geleceğini bildiğim için telaş yapmamıştım. Kafası güzel oluyor

Bundan 2300 yıl kadar önce Çinli filozof Chuang Tzu, rüyasında bir kelebek olduğunu görmüş ve uyandıktan sonra şu soru üzerine düşünmüştü: Chuang Tzu kimliğimle, kendimi rüyamda bir kelebek olarak mı görmüş olduğumu, yoksa aslında şu anki kelebek kimliğimle kendimi rüyamda Chuang Tzu adlı bir adam olarak mı görmekte olduğumu nasıl ayırt edebilirim?
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Deukalion
    Deukalion's avatar
    Erkek
    torpedo_XL bunu yazdı

Tansiyonun düşmüş.

Sırf su eksikliği değil, mineral eksikliği(demir, potasyum vb.)

ayrıca tuz eksikliği de tansiyon düşmesine sebep olabilir. Mesela bende de uzun süre oturduktan sonra bir anda kalkarsam 10sn falan gözlerim kararıyor.

aynen katılıyorum.. arada ağır diyet yapınca banada oluyo.

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RaNGeR
    RaNGeR's avatar
    Erkek
    KrypT bunu yazdı

Yok soğuk havalarda da kalkmadan önce vınn vınn diye pompalasın sdfsdf. Ne enerjisi hacı allasen.

Ortostatik hipotansiyon senin dediğin durum bacım. Ani pozisyon değişikliğinde, mesela senin durumunda kanın anlık olarak yer çekimine yenik düşüp alt organlara toplanması, ve bunun sonucu olarak kan basıncının azalması sebep oluyor. 

Eğer çok sık başına geliyorsa bir doktora git. Ortostatik intolerans denen bir hastalık var. İleri seviye değilse hastalık günde 2 litreden fazla su tüketimi tavsiye ederler.

Hocam aynı şeyi söylüyoruz. Vücudun ana enerji kaynağı kandır. Kan yoluya oksijen, glikoz, hormonlar, her bir şey taşınır. Vücudun gerekli enerjiyi toparlayamaması kansız kalması demek. Ayrıca kansızlık çeken hastalar genellikle uyumaya meyilli olur, bunun da nedeni vücudun uyanık durumda kalacak enerjisinin az olmasından kaynaklanır. Ben bunu bilerek yazdım ama sen bunu makina gibi düşünmüşsün sanırım.

Forumda mesaj yazarken lütfen imla kurallarına uyalım, düzgün bir TÜRKÇE ile yazışalım. TÜRKÇE bizimdir, dilimize sahip çıkalım.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ayro
    Ayro's avatar
    Erkek
    visualeffects bunu yazdı

Sen naptın ya ? 2 litrelik su şişesi doldur. Çalışırken, bilgisayar başındayken falan elin durmaz sürekli içersin zaten

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    2021 Talihlisi
    joe_black
    joe_black's avatar
    Erkek
    visualeffects bunu yazdı

sudan oluyo hacı. benim de kararıyo arada. test mest falan bişi çıkmadı.

az su içince bi de gece yattığında ya da sabah kalktığında midede yanma olabiliyo.

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Zork.
    torpedo_XL
    torpedo_XL's avatar
    Erkek
    visualeffects bunu yazdı

Oha sen tansiyon düşmesini bırak, böbreklerinin iflas etmediğine dua et.

Günde en az 2 litre su içmelisin. Ben şahsen susamasam bile arada su içerim ki doğru olan da bu.

Bilge insanlar konuşurlar çünkü söyleyecek bir şeyleri vardır. Aptal insanlar konuşurlar çünkü bir şey söylemek zorundadırlar. Demokrasi, bir eğitim işidir. Eğitimsiz kitlelerle demokrasiye geçilirse oligarşi olur. Devam edilirse demagoglar türer. Demagoglardan da diktatörler çıkar. --Platon, Devlet                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                         
Toplam Hit: 4909 Toplam Mesaj: 45