Daha Önce Bu Kadar Korkmamıştım
-
bence tansiyonla alakalı, bende sırf bu yüzden yer tuvaletini kullanamıyorum, her seferinde bayılacak kadar gözlerim kararır,
çok oluyorsa bi doktora görün
-
Bir sabah kalktım tuvalete gittim, tam ayakta işiyorum; birden kulağım çınladı, bacaklarım tutmadı, gözlerim karardı. Duvara yaslandım işimi bitirdim öyle kaldım ama zor zar kaldım. Sonra kendime geldim. Yatağa gidip uzandım.
Ne oldu fikrim yok, tansiyon falan normal çıktı sonra ölçtürdüm. Ama fenaydı.
-
Tansiyon ile alakalıdır büyük ihtimal, eğer devam ederse doktora git zaman geçirmeden,
-
kşın haftada 1 bardak su içerim yazında günde 1 en fazla 2 ,
su tüketimiyle ilgiliymiş sanırım daha fazla su tüketmeliyim -
Ani kalkınca bana oluyor bir ara 10 saniye civarı sürmüştü ama geri geleceğini bildiğim için telaş yapmamıştım. Kafası güzel oluyor
-
torpedo_XL bunu yazdı
Tansiyonun düşmüş.
Sırf su eksikliği değil, mineral eksikliği(demir, potasyum vb.)
ayrıca tuz eksikliği de tansiyon düşmesine sebep olabilir. Mesela bende de uzun süre oturduktan sonra bir anda kalkarsam 10sn falan gözlerim kararıyor.
aynen katılıyorum.. arada ağır diyet yapınca banada oluyo.
-
KrypT bunu yazdı
Yok soğuk havalarda da kalkmadan önce vınn vınn diye pompalasın sdfsdf. Ne enerjisi hacı allasen.
Ortostatik hipotansiyon senin dediğin durum bacım. Ani pozisyon değişikliğinde, mesela senin durumunda kanın anlık olarak yer çekimine yenik düşüp alt organlara toplanması, ve bunun sonucu olarak kan basıncının azalması sebep oluyor.
Eğer çok sık başına geliyorsa bir doktora git. Ortostatik intolerans denen bir hastalık var. İleri seviye değilse hastalık günde 2 litreden fazla su tüketimi tavsiye ederler.
Hocam aynı şeyi söylüyoruz. Vücudun ana enerji kaynağı kandır. Kan yoluya oksijen, glikoz, hormonlar, her bir şey taşınır. Vücudun gerekli enerjiyi toparlayamaması kansız kalması demek. Ayrıca kansızlık çeken hastalar genellikle uyumaya meyilli olur, bunun da nedeni vücudun uyanık durumda kalacak enerjisinin az olmasından kaynaklanır. Ben bunu bilerek yazdım ama sen bunu makina gibi düşünmüşsün sanırım.
-
visualeffects bunu yazdı
su tüketimiyle ilgiliymiş sanırım daha fazla su tüketmeliyimSen naptın ya ? 2 litrelik su şişesi doldur. Çalışırken, bilgisayar başındayken falan elin durmaz sürekli içersin zaten
-
visualeffects bunu yazdı
su tüketimiyle ilgiliymiş sanırım daha fazla su tüketmeliyimsudan oluyo hacı. benim de kararıyo arada. test mest falan bişi çıkmadı.
az su içince bi de gece yattığında ya da sabah kalktığında midede yanma olabiliyo.
-
visualeffects bunu yazdı
su tüketimiyle ilgiliymiş sanırım daha fazla su tüketmeliyimOha sen tansiyon düşmesini bırak, böbreklerinin iflas etmediğine dua et.
Günde en az 2 litre su içmelisin. Ben şahsen susamasam bile arada su içerim ki doğru olan da bu.