folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Dal Seçimi Hk.

Dal Seçimi Hk.

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    saybirs
    saybirs's avatar
    Erkek

Arkadaşlar malum okulların kapanmasına 1 aydan kısa bir süre kaldı.

bizde lisede okuyan talebe olduğumuzdan dal seçimi yapıcaz.

Bilişim Tekn. bölümümdeyim.

şu dallar var :

Web-Tasarım

Veri Tabanı

Ağ Temelleri

Pc Bakıp Onarım [Donanım]

ben aslında Veritabanını düşünüyorum.ileride iş bulma imkanı olarak hangisini seçmeyelim. ?

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    janni
    janni's avatar
    Erkek

Kesinlikle Veri tabanı seçerdim senin yaşında olsaydım.

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    UmuT38
    UmuT38's avatar
    Erkek

janni bunu yazdı:
    -----------------------------

hacı ben sectimde ne oldu veri tabanı diyorlar okulda sadace access ögretiyorlar oda yüzeysel.

ben simdi geri secme hakkım olsa ya web tasarım yada ag isletmeciligini secerdim.

Ama karar yinede arkadasın..

Eger "dokuz" CanLı oLsaydın biLe En fazLa "sekiz" kez kaçabiLirdin öLümden BiLki "yedi" düveLe suLtan oLsan dahi Yerin "aLtı" mekan oLacak sana En fazLa "beş" metre kumaş götürebiLeceksin Kapatacaksın "dört" açsanda gözünü Bu dünya "üç" günLük dünya AzraiLin yanında "iki" kat oLup yaLvarsanda nafiLe ELbet "bir" gün öLeceksin İşte o gün herşey "sıfır"dan başLayacak..!
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Sanalcaptan
    Sanalcaptan's avatar
    Erkek

Web Tasarım hocam

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    saybirs
    saybirs's avatar
    Erkek

UmuT38 bunu yazdı:

janni bunu yazdı:

hacı ben sectimde ne oldu veri tabanı diyorlar okulda sadace access ögretiyorlar oda yüzeysel.

ben simdi geri secme hakkım olsa ya web tasarım yada ag isletmeciligini secerdim.

Ama karar yinede arkadasın..

hocalar bende kararsız kaldım.sizlere sorayım dedim..

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SSPPSS
    SSPPSS's avatar
    Erkek

sadece kolay olanını seç hiç birinde bi halt öğretmiyolar tamamen kafana göre takıl hangi sınıftaki kızlar daha güzelse falan

ben web deydim hoca takılınca bana soruyodu o derece

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Hakkinen
    Hakkinen's avatar
    Erkek

Veritabanı iyi bir secim olur. web tasarımı zaten kendinde öğrenirsin... veritabanını sec bence... Ağ temelleride olabilir ama kesinlikle pc bakım onarım ve web tasarımı secme

Kendini beğenmişlik, hakedilmelidir.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    janni
    janni's avatar
    Erkek

Veri tabanı derken access den bahsetmiyorum tabiki Oracle sağlam öğren yeterli bence.

ÜStelik veritabanı derken sadece yönetiminden bahsetmiyoruz. Veri ve data işlemek ve bunların planlarını yapmak pek yaygın olmasada şu an dahi en çok aranan dallardan biri. Veri işlemek bilişim sektörü gelişen ülkemizin ileride en çok eleman arayacağı sektör olacaktır kanatimceki bizzar yurtdışında da gördüm.

Yurtdışından örnek vermek gerekirse.

Web tasarımcı saati  8 15 Euro

Bir sistem mühendisi saati 19 25 Euro arasına calısırken

veri analiz ve yöneticileri 25 45 Euro arası iş bulabilmektedir. (Rakamlar değişebilir ülkeden ülkeye)

iyice araştırıp tabiki kararı sen vericeksin illada şu dal diye diretmiyorumda bana göre işini iyi yapmak en önemlisi. Sen işini iyi yap hangi dalı seçersen seç sıkıntın olacağını sanmıyorum.

Başarılar.

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    u235
    u235's avatar
    Erkek

WEB TASARIM

Grafiğe ilgin yoksa ben programlamayada kafa patlatmam diyorsan bunu geç adam gibi para kazanamazsın.Devlet,gazeteler şu bu uyduruk kaynaklar sağolsun memleketin yarısın web tasarımcı yaptı senin işine balta değil orakla giriyorlar artık.Programlamayı yaparım ben hacı diyorsan para kazanırsın bide grafiğim de güzel benim diyorsan yani hem grafik hem web yapıyorsan daha güzel kazanırsın.He seni işe alacak adamların yarısı sana hem grafik hem programlama yaptırmayacak ama grafiğin sağlamsa grafiker olarakda is bulursun programlaman sağlamsa programcı olarakda iş bulursun.Grafik haric 30 senelik zaman zarfında ölmesi yada pek iş yapmaz bir hale gelmesi muhtemel.

Ağ geleceği temiz bölümlerden biri.Burada sağlam olursan kazanırsın.Bu kolay kolay ölmeyecek bölümlerden biri.Kablo mablo ince işleri ben sevmiyorum ama.

VERITABANI

Buda ağ gibi temiz bölümlerden buda kolay kolay ölmez.Hele bi Oracle öğren zaten cok sağlam olursun.1400 -1500 den aşağı maaş teklif etmezler hiçbiyerde.Ben klasik takılacam diyorsan programlama dili ve veritabanı kasarsın o da temiz güzel.

TEKNIK SERVIS

Türkiyede adam gibi bişey kazanamazsın.Bunu tavsiye etme cidden donanıma ilgin yoksa elektroniği falan cok sevmiyosan.

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Fikret
    Fikret's avatar
    Erkek

bu memleketin liselerinde hiçbiri beş para etmez hocam.

zamanında veritabanı programcılığı seçmek istemiştim bütün sınıfı zorla web'e yazdılar.

sonuç ? farketmez hoca hangisine gidersen git klavye mouse ne işe nedir neye yarar onu anlatırlar. webe gidersen dreamweaver ile 2-3 tablo çizip arkaplan rengi yaparsın. veritabanı programcılığına gidersende 2 input koyup veritabanına kaydettirirsin vs. bunların hepsini evde öğrenip yapman 2 gününü dahi almaz. çok kafana takma sen dal işini, asıl hayat dışarda piyasada :)

screw you guys! i"m goin" hoooome!
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Martech
    Martech's avatar
    Erkek

Ağ Temellerini Sec :) Neden Dersen Hersey Network

Toplam Hit: 1808 Toplam Mesaj: 12