folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Damara Şiringa Yardımı İle Boş Hava Enjekte Edersem Ne Olur ?



Damara Şiringa Yardımı İle Boş Hava Enjekte Edersem Ne Olur ?

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    snnyk
    snnyk's avatar
    Kayıt Tarihi: 28/Mayıs/2007
    Erkek

    Damara Şiringa Yardımı İle Boş Hava Enjekte Edersem Ne Olur ? 

    Damara Şiringa Yardımı İle Boş Hava Enjekte etmis olursun.


    snnyk.com - code is poetry all that i know...
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Wizard
    Wizard's avatar
    Kayıt Tarihi: 18/Mayıs/2006
    Erkek
    hoca be toprak altında canın sıkılır kareanlıktır orası.kısıtlanır tüm faaliyetlerin zaten yapcak adam da yapar haybeye yazmaz die düşünüyorum.kaçmak en kolayı.savaşacan aga.öle ben pes ettim deyip kacmak herseyde olur da işte hayatta olmaz :)

    Bazen kalmak da gitmek kadar cesaret istiyor...
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SSH
    SSH's avatar
    Kayıt Tarihi: 21/Temmuz/2005
    Erkek
    yaşarsan çok düşük bir ihtimal hayatının geri kalanını hastanede geçirmek zorunda kalırsın

    sırıtma la.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    emuxa
    emuxa's avatar
    Kayıt Tarihi: 14/Haziran/2006
    Erkek

    Öncelikle bazı fizik ve kimya kanunlarını hatırlamakta yarar var. Su yüzeyinde içinde bulunduğumuz havadan dolayı 1 atm’lik bir basınç içinde bulunuruz. Sualtında her 10 metrede 1 atm’lik basınç bulunur. 10 metre derinlikte 2 atm, 20 metre derinlikte 3 atm, 30 metre derinlikte 4 atm, 100 metre derinlikte 11 atm basınç vardır (her 10 metre için 1 atm ve +1 atm’de havanın basıncı). “Boyle kanununa” göre; gazlar sıkıştırılabilir olduklarından basınç arttıkça gazların hacmi küçülür, azaldıkça da büyür. Yani basınçla hacim ters orantılıdır diyebiliriz. Yüzeyde soluduğumuz hava içindeki azot gazı vücut metabolizmasında kullanılmaz. Dalış sırasındaysa artan basınçtan dolayı yüzeyde soluduğumuz azot miktarından çok daha fazlası vücut dokularına girer. Derinlik artıkça da daha fazla azot gazı girmeye başlar. Dalışlar sırasında artan basınçtan dolayı vücut dokularında erimiş halde bulunan azot gazı, basıncın hızla azalması sonucu gaz haline geçer. Doku ya da kan damarları içinde bu kabarcıklar tıkanmalara neden olur. Dolayısıyla bu tıkanmalar kan akışını engeller ve devamında da önlem alınmazsa doku kaybı gerçekleşir. Bu kabarcık, vücut üzerindeki oluştuğu yere göre tehlikesi belirlenir. Kol, bacak gibi yerlerde oluşursa hayati tehlikesi olmaz ancak, hayati organlara yakın yerlerde gerçekleşirse çok tehlikeli olur. Bu durum “vurgun” ya da “dekompresyon hastalığı” olarak adlandırılır. Basıncın birden azalması durumu ancak hızlı çıkışlarda gerçekleşir. Bunun için yukarıya doğru yükselişlerde “1 dakikada en fazla 10 metre yükselme” kuralını uygulamak gerekir. Genel olarak dekompresyon hastalığı, bu kurala uyulmamasıyla gerçekleşir. Kabarcık oluşumu, dalış derinliği ve dalış süresiyle doğrudan ilgili. Derinlik (basınç) ve kalınan süre artıkça dokularda çözünen azot da artacağından, derin ve uzun dalışlarda dekompresyon hastalığı riski de artar. Dekompresyon hastalığı yüzeye çıkarken oluşacağından etkileri ancak çıktıktan sonra hemen ya da 1 saat içinde gerçekleşir. Bunun yanında sualtında belli derinliklerde belli bir zaman kalınabiliyor. Bunun için de dalış tabloları oluşturulmuştur. Derinlik artıkça dipte kalınan zaman azalır. Örneğin 30 metre derinlikte 14 dakika kalınabilir. Bu süre herhangi bir nedenle aşılırsa, dokulardaki azotu atmak için yüzeye yakın yerlerde (3, 6, 9 metreler gibi) bekleme yapmak gerekir. Yapılacak bekleme derinliği ve zamanı, dalıştan önce dekompresyon tablolarıyla hesaplanabilir. Bunun yanında daha kullanışlı ve pratik olan “dalış bilgisayarları” yardımıyla da bekleme derinliği ve zamanı belirlenebilir.
    Aşırı derecede yorgunluk ve bitkinlik, derinin kaşınması, kol ve bacaklarda eklem ya da kas ağrısı, baş dönmesi, lokal uyuşmalar, seyirme ve hissizlik, sık nefes alma, kızarmış cilt, bir kolu ya da bacağı ovuşturma, sendeleme, öksürük nöbetleri, bilinç kaybı, bayılma dekompresyon hastalığı hastalığının belirtileridir. Bunların tümü birden çıkabildiği gibi bölüm bölüm de çıkabilir.
    Dekompresyon hastalığının tek tedavi biçimi basınç odalarıdır. Bu odalarda vücut içindeki kabarcıklar tekrar sıvılaştırılıp dokulardan yavaş yavaş uzaklaştırılır. Su içinde hiçbir zaman dekompresyon hastalığı tedavisi yapılmaz, dalgıç tekrar suya indirilmez.
    Dekompresyon hastalığından şüphelenilen bir dalgıca yapılacaklar;
    Öncelikle hemen saf oksijen solutulmaya başlanmalı. Oksijen azotun vücuttan daha kolay atılmasını sağlar. Sonra hasta en kısa zamanda bir basınç odasına götürülmeli ve bu sırada hayati fonksiyonları gözlenmelidir.
    Dekompresyon hastalığına karşı yapılacak en iyi şey “çıkış hızına ve dip zamanı kurallarına uygun dalmaktır”.
    :)

     vurgun de bir tür şiringa ile enjecte edilmiş hava gibi olur sadece vurgun basınçtan oluşur şiringa ile ise sen kendin basıncı yaratacaksın hade kolay gelsın :D

     

    öleceksen sana tavsiyem intihar etme biri seni öldürsun en azından ölüm günahın senin boynuna olmaz git birine ana avrat söv :D yada tinercilere tecavüz et onlar seni keser zaten :D


    01100101 01101101 01110101 01111000 01100001
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kocero
    kocero's avatar
    Kayıt Tarihi: 27/Aralık/2005
    Erkek
    3mr3 bunu yazdı:
    -----------------------------
    yaşarsan çok düşük bir ihtimal hayatının geri kalanını hastanede geçirmek zorunda kalırsın
    -----------------------------
    evet hakli kardes eger boyle bi son cizdiysen kendine sonucu dusun ya tam basincli veremezde kendini felc birakirsan bi omur boyu bu azapla yasamakta var bu daha aci. basinc olayi onemli unutma. ( insanlarin sana verdigi cvplari oku boyle bi konuyu sormak bu konuda fikir almaya calismak daha buyuk cahillik. aklini basina topla soradan pisman olacagin veya geri donusu olmayan seyleri kafandan cikar.)

    BILDIKLERINI YUZLESTIR HAYATLA ve SINAMAKTAN KORKMA !!!
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Media
    Media's avatar
    Kayıt Tarihi: 08/Mayıs/2007
    Erkek
    aq hayata  götünüzlemi bakıyonuz nabıyonuz .evin yurdun var baba zengın baktın ortamda super sıkıldın tabi yasamaktan ne bılsın bızım emin aclıktan sefaletten yoksulluktan..

    ....
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ultrAsker
    ultrAsker's avatar
    Kayıt Tarihi: 14/Ağustos/2005
    Erkek
    bide felç olursan amma gülerim sana ha

    i ve got nothing against god. its his fan club i cant stand.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ShockMan
    ShockMan's avatar
    Kayıt Tarihi: 29/Eylül/2004
    Erkek

    Damara Hava Enjekte ederek İntiharı Denemen Şartmı. Garanti Yollar dururken Bak UltraAsker Ne demiş Felç olursan Amma Gülerim demiş. Kimseyi Kendine Güldürme Direk Şırıngaya Fare Zehiri Koy Ve Gönderiver. Felç olma Tahlikeside Yok. Hakka Kavuşursun garantiden. :)

    Aslında Bulabilirsen Siyanür Tavsiyemdir.


    Net ortamı, tek tük de olsa iyi dostluklar sağlamışsa bile, vefasızlığı ile ünlüdür..!
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    behemoth
    behemoth's avatar
    Kayıt Tarihi: 02/Mart/2008
    Erkek
    buraya bidaha cvp yazamadan tahtalı köye yolcululuk :D

    we are just living to die.
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    bugrahan45
    bugrahan45's avatar
    Kayıt Tarihi: 26/Haziran/2007
    Erkek

    boşver et şırıngayı havayı. git bi tarım ilacı satan yere abi en zehirli ilacı alabilirmiyim de. şu anda ismini unuttum onun.tütünlerde kullanılıyodu. bir yudum çek ikincisini çekemezsin zaten gerekte yok. acilin kapısında dahi içsen kurtaramazlar seni öyle bi zehir. nerden biliyosun dersen benim eniştemde aynı yöntemle öldü. hayattan bıkmış savaşmaktan korkmuş. sonuç o öbür tarafta. ama bu tarafta iki küçük çocuğu ve eşi savaşıyor şu anda. seçim senin.

    intahar etmeye götü yetenin hayatla savaşmaya götü yetmiyor.


    .
Toplam Hit: 39505 Toplam Mesaj: 60