Dan Brown"Un Dijital Kalesi

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sivil
    sivil's avatar
    Erkek

işte okunucak kitap bu kardeşim...süper bir aksiyon,gerilim var...adamda öyle güzel anlatmışki sanki tv'de dizi izliyosun yani bir başladınmı kolay kolay bırakılmıyan nadir kitaplardan biri...ve teknolojiyle ilgilenenlerin daha çok seveceği bir roman yani tam TBT müritlerine göre

. . .

Olayın geçtiği yer ve dönemle ilgili açıklama: Romanda yaşanan olaylar üç ayrı ülkede geçiyor.İspanya’nın Sevilla,Amerika’nın Washington ve Japonya’nın Tokyo

KİTABIN ÖZETİ: Amerika’da bulunan NSA adlı Ulusal Güvenlik Teşkilatı,dünyanın en etkili kuruluşlarından biriydi.Elli yıla aşkın bir süredir bütün dünyada elektronik istihbarat verilerini topluyor ve Amerika’nın gizli bilgilerini koruyordu.Amerikalıların sadece yüzde üçü bu kuruluştan haberleri vardı. Susan Fletcher bu kuruluşta çalışan nadir bayan elemanlardan biriydi.üstün matematik zekası ve analitik beyniyle,NSA tarafından genç yaşında çalışmak için davet edildi.Susan şifrelere duyduğu merak ve ilgi sayesinde kısa sürede yükselerek NSA’nın kıdemli elemanlarından biri haline geldi. David Becker,Georgetown Üniversitesi’ndeki en genç tam zamanlı profesör ve parlak bir yabancı dil uzmanı olan,akademik dünyada büyük üne sahip biriydi.Çeşitli dillere olan ilgisiyle ispanyolca,Fransızca,italyanca’nın yanı sıra 6 asya dilindede uzmanlaşmıştı.Bütün genç profesörler gibi David’in de üniversiteden aldığı aylık orta düzeydeydi.Bu yüzden de üniversitedeki işinin yanı sıra dil çevirmenliği yaparak fazladan para kazanmaya çalışıyordu.Susanla da bu işlerden birinde tanışmıştı.NSA çalıştığı bir şifre üzerinde David’in uzmanlık alanına giren yabancı bir dille karşılaşıyor ve bu yüzden David’i bu dili çevirmesi için davet ediyordu.David kanji yazı sistemini çevirerek onların şifreyi çözmesini sağladı.Bu başarının üzerine Susan,David’i tebrik etti ve bu vesileyle birbirleri ile tanıştılar.David ve Susan kısa sürede birbirine yakınlaştılar.Susan David’in hayatta sevip sevebileceği terk erkek olduğuna inanıyordu.Beraber gittikleri bir tatil sırasında David,Susan’a evlenme teklifi etti.Susan çok şaşırdı,sevinerek kabul etti.Kendi aralarında sözlenerek tatillerini bitirip görevlerinin başına geçtiler.
    Komutan Strathmore,NSA’nın müdür yardımcısıydı.Kendine güvenen başarılı,zeki ve kararlı bir insandı. NSA,insanların kullandıkları elektronik postaları inceliyor ve kendilerine yarayan bilgilere ulaşabiliyordu.NSA’nın bu bilgileri kullanmasındaki asıl amaç,ulusal güvenliği sağlamaktı.Ancak insanlar NSA’nın bu girişimini öğrendikleri zaman çok kızdılar ve e-maillerini korumak için şifrelemeyi geliştirdiler.İlk dönemlerde NSA bilgisayarları az haneli şifreleri deneme-yanılma yoluyla yani kaba-kuvvet saldırısı diye tabi…

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Marsel
    crafty
    crafty's avatar
    Erkek

sabah elime aldım akşam bitirdim başından kalkamadım herkeze tavsiye ederim...

Kasnak yuvarlandı elek oldu, eski orospular melek oldu...
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    AKSU92
    AKSU92's avatar
    Erkek
    cok methettiler bunu ve dan brown un diger kitaplarını
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ozAnkaraguclu
    ozAnkaraguclu's avatar
    Erkek

e-book olarak bayadır var pcde ama okumak nasip olmadı gerçek kitabını alıp okumayı düşünüorum onada dünya klasiklerinden fırsat kalmıyo okumaya :) ama harbi çok methediolar kitabı bizim hocada okuyodu bunu sordum nasıl kitap die çok güzel kesin oku demişti bana okuycam inş en kısa zamanda :)

"Milliyetin en belirgin niteliklerinden biri dildir. Türk milletindenim diyen insan her şeyden önce ve mutlaka Türkçe konuşmalıdır. Türkçe konuşmayan bir insan Türk kültürüne, topluluğuna bağlılığını iddia ederse buna inanmak doğru olmaz. " Mustafa Kemal ATATÜRK
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    TxT
    TxT's avatar
    Erkek
    Şiddetle tavsiye ederim hocalar.. benim gibi okuma özürlü birini bile , kendisine bağlayan ve tek seferde 100 den fazla olan okuma rekorumu egale ettiren kitaplardan ;)
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Swool
    Swool's avatar
    Erkek
    Popüler kitaplara karşı bir istemsizlik hissi oluşuyor. Bu kitapta o'nlardan biri.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DarkF4Te
    DarkF4Te's avatar
    Erkek
    ben den brownın ihanet noktası kıtabnını okumustum ordan yola cıakrak gercekten mukemmel bır yazar oldugunu soylıyebılırım bu kıtabının tanıtım yazısdı vardı okudugum kıtapta ılgımı cekmıstı ama bir turlu gaziosmanpaşada bulamadım :S gerçi sanırım tam aramadım yanı ıstesem bulurdumda : P

e-book oalrak uplayacak varsa beklemedeyım :)
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ozAnkaraguclu
    ozAnkaraguclu's avatar
    Erkek

al hacım :)

"Milliyetin en belirgin niteliklerinden biri dildir. Türk milletindenim diyen insan her şeyden önce ve mutlaka Türkçe konuşmalıdır. Türkçe konuşmayan bir insan Türk kültürüne, topluluğuna bağlılığını iddia ederse buna inanmak doğru olmaz. " Mustafa Kemal ATATÜRK
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Dos_Attach
    Dos_Attach's avatar
    Erkek

Bi Gece Açtım Okumaya Başladım Öğlene Doğru Bitirdim Çok Sürükleyici Bi Kitap Tavsiye Ederim..

Dolar Ve Euro zulada elimde çek defteri, bir imzayla işin tamam arabanı çek serseri.!
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    darkness_izmir
    darkness_izmir's avatar
    Erkek
    sonuna kadar okuduğum ilk roman :I

bendekiler hayel değil plan,planlarımda gerçek değil sadece birer rüya ...
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    samurai
    samurai's avatar
    Erkek

dan brownun başka bi kitabını okuduysanız zevk alamayblirsiniz..

bide okucaklara tavsiye sayfa atlamadan okuyun heyecanınıza yenik düşmeyin

Mart 31 cekiyorsa Tahribat napsin...
Toplam Hit: 2048 Toplam Mesaj: 14