Databaseden Textfield"A
-
Selam herkese..
Databaseden bir internet sayfasına bilgiler yazdırabiliyoruz..ama bu sefer textfield e yazdırmam gerekiyor editin kolay olması bakımından..
Bunu nasıl yapabilirim ey Tarikatın güzel müridleri..
-
hacım textfieldin value kısmına echo ile yazdırıcaksın yani
<textfield value=<? echo $degişken; ?> > şeklinde -
set kume = Server.CreateObject("Adodb.Recordset") 'Sunucu üzerinde tablo bağlantısı için nesne oluşturduk
kume.OPEN "Select * FROM TABLOMUZ WHERE id = "&gelendeger&"", VERİTABANI ŞEYSİ, 1, 3
if not kume.eof then
response.write "<input type='text' name='anladın sen onu' value='"&kume("ilgili sütun")&"'>"
end if
kume.close
set kume = nothing
Eğer asp tagleri içinde yazmak zor geliyorsa
<%
set kume = Server.CreateObject("Adodb.Recordset") 'Sunucu üzerinde tablo bağlantısı için nesne oluşturduk
kume.OPEN "Select * FROM TABLOMUZ WHERE id = "&gelendeger&"", VERİTABANI ŞEYSİ, 1, 3
if not kume.eof then
%>
<input type='text' name='anladın sen onu' value='<%=kume("ilgili sütun")%>'>
<%
end if
kume.close
set kume = nothing
%> -
bende bugun sandman a buna benzer birsey sormustum,php ne igrenc birsey nan , ufak bir isim oldu allah kimseyi web le hasir nesir etmesin...windows application rulzz
-
ComputerWolf bunu yazdı:
-----------------------------bende bugun sandman a buna benzer birsey sormustum,php ne igrenc birsey nan , ufak bir isim oldu allah kimseyi web le hasir nesir etmesin...windows application rulzz
-----------------------------
senin sordugun bu mu lan allah kahretsin seni topac.... -
Bunları anladım çok teşekkür ederim eyvallah..
Birde optionlar var mesela DB de erkek diye kayıtlı optionda nasıl erkek diye ayarlıcak kendini ? :)
-
tamam bu degilde buna yakin birsey :P
-
InFlames bunu yazdı:
-----------------------------Bunları anladım çok teşekkür ederim eyvallah..
Birde optionlar var mesela DB de erkek diye kayıtlı optionda nasıl erkek diye ayarlıcak kendini ? :)
-----------------------------Db'de evet hayır biçimi olduğunu varsayıp ve eğer seçili ise erken değilse kız olsun diyelim.
<%
if not kume.eof then%>
<select name="Erkek m, gancık mı, top mu :)">
<option value="Erkek" <%if kume("cinsiyet") = True then : response.write "selected" : end if %>>Erkekmiş</option>
<option value="Kancık" <%if kume("cinsiyet") = False then : response.write "selected" : end if %>>Dişiymiş :)</option>
</select>
<%
end if
kume.close
set kume = nothing
%> -
Benim amacım şu ana kadar ekrana yazdırmaktı..
Artık DB yi düzenlemede yapıcam ama Db de kolon çok fazla option var textbox var checkbox var bir sürü şey var database i nasıl düzenleyebilirim genel bi mantıkla :)
-
InFlames bunu yazdı:
-----------------------------Benim amacım şu ana kadar ekrana yazdırmaktı..
Artık DB yi düzenlemede yapıcam ama Db de kolon çok fazla option var textbox var checkbox var bir sürü şey var database i nasıl düzenleyebilirim genel bi mantıkla :)
-----------------------------İlgili tabloya cinsiyet adlı sütun gir ve tipini evet/hayır olarak ayarla.
-
Bir şey daha..:)
Şimdi aramayı yaptım ama tam olmadı isme ve soyisme göre bir arama olacak bu eğer yazdığım isim ve soyisim dogruysa kayıtları getiriyorum
ama hep ilk baştaki kayıt geliyor bunun nedeni nedir ?