Dayakla İnsanlar Adam Olurmu?
-
Bazı atasözleri:
Nush ile uslanmayanı etmeli tekdir, Tekdir ile uslanmayanın hakkı kötektir.
Dayakla insanlar adam olsaydı eşşekler bilim adamı olurdu. gibi birbirine tezat iki atasözü ve bunlara benzer ata sözü piyasada malumunuz tonla var.
Şimdi ben karar veremedim dayakla insanlar adam olurmu olmazmı? :) -
olur olur dayakla az lavugu adam etmedim
-
kimisi olur kimisi olmaz. Kimi dayakla olur kimisine öyle bi laf koyarsınki altından kalkamaz:) kimide dayaktan hoşlanır.
-
hojam başta söylüyemki çok anti-septik yazmıssın demişsinki;
dayakla insanlar adam olsaydı eşşekler bilim adamı olurdu.
Eşşekler insanmı ?
ama bence olur iyi bi dayak ama çok dayakta folloş eder misal çocugun var sürekli sürekli dövdün diğelim çocukta zaten birşeyler eksilir aldırmaz olur onur denen bişey kalmaz takmaz onurunu falan..
gibilerinden piskolojik olaylara yol açabilir ama iyi bişeydir dayak..
-
dayağı atmasını bilirsen öylebir olurki...... :D
-
Dayakla, sadece dayakla adam olunur. Bunu okullarimizda ogretmenler cok guzel uyguluo hepimizi adam ediolar
-
e-toLqa bunu yazdı:
-----------------------------hojam başta söylüyemki çok anti-septik yazmıssın demişsinki;
dayakla insanlar adam olsaydı eşşekler bilim adamı olurdu.
Eşşekler insanmı ?
-----------------------------
öle demişimde sen yanlış şeyi anlamışsın :) 6yani insaları dayakla bi yere getiremessin anlamında söylenmiş bi atasözü yani eşşekle falan alakası yok :) -
hem de öyle bi adam olur kii
-
dayakla sadece senın ona gücün yettiği ana kadar adam olur veya gozukur....ama özgür oldugu andan ıtıtbaren gene kendı bıldiğini okur...yanı adam olmayı önce beyınde bitirmek lazım..dayakla olacak bıse olduugnu sanmıyorum...dayak sadece kısa bir sure gölgeler...
-
walla beni dövseler de değişmem
anlayan anladı...
-
dayakla sadece senın ona gücün yettiği ana kadar adam olur veya gozukur....ama özgür oldugu andan ıtıtbaren gene kendı bıldiğini okur...yanı adam olmayı önce beyınde bitirmek lazım..dayakla olacak bıse olduugnu sanmıyorum...dayak sadece kısa bir sure gölgeler...
bknz : Daenagdel bunu yazdı:
--------------------walla beni dövseler de değişmem
anlayan anladı...
-----------------------------
:D:D dediğim gibi...