Debian KDE Masaüstü , Windows Grub
-
Hocalar Debianı kurdum sıkıntısız bir şekilde kdeli kurdum kde masaüstüm geldi
başlangıçtan yazdığım komutları yazıyorum
apt-get update
apt-get upgrade
apt-get install
apt-get install grub
firefox güncellemek istedim
zaten bildiğiniz gibi dolphin çöküyor sürekli debianda ama şimdi su sıkıntılarım var
3 adet windowsum var windows grubu açmıyor windows xp üçüde açarken debian grubu açıyor
debian gnu/linux
debian gnu/linux recovery mode
şimdi
1)windows oturumlarım nereye gitti (kurulum yaparken dikkat ettim 40 gb bölümlendirmediğim yere kurdum ve sağlam) nasıl açılır windows grubum
2)KDE Uçtu gnu açıyor kdemi geri istiyorum nasıl açarım zaten sistemimde kurulu , kurulum ekranımda kde masaüstünü seçtim ve açıldı.
-
diğerlerini bilmiyorum ama masaüstü tipini Kullanıcı girişi yaptığın ilk ekranda değiştirebilmen lazım (genelde)
-
Daft bunu yazdı
diğerlerini bilmiyorum ama masaüstü tipini Kullanıcı girişi yaptığın ilk ekranda değiştirebilmen lazım (genelde)
evet kde ortamında kullanıcı adı ve şifremi girmem lazım ama direk beni gnu/linux 6.0 atıyor
apt-get install x-window-system-core kde
apt-get install kdm
gibi kodlar işlemiyor..
-
aptitude install kde-desktop
şunu bi dener misin -
grub u yeniden yukleyebilirsin o zaman win oturumlarinda listede gozukecektir.
-
Daft bunu yazdı
aptitude install kde-desktop
şunu bi dener misinKodu denemiştim şöyle hata veriyor
aptitude: error while loading shared libraries:libapt-pkg.so.4.10:cannot open shared object file:no such file or directory
diyor ve bişey olmuyor
---------------------------
Diğer bir yandan flopyden başlatıyorum
grup name:
gnu grup
windows grubunu kapatmış.
-
lezbiyen diye okudum o nasıl başlık ya töbe töbee
-
ubuntu ve win7 nin yanına xp kurmaya çalışırken grubu ben de gümlettim. ne denediysem bi onuca ulaşamadım hocam.
en temizi önce bi win 7 kur akabinde ubuntu debian vs. ne zaman xp kurmaya kalksam lnuxle problem oldu grub uçtu hocam..gene de bi grub olarak bi ara faydalı başlıklar bulursun umarım ben çok aradım forumda ve başka forumlarda bi türlü sonuca ulaşamadım..
-
joe_black bunu yazdı
ubuntu ve win7 nin yanına xp kurmaya çalışırken grubu ben de gümlettim. ne denediysem bi onuca ulaşamadım hocam.
en temizi önce bi win 7 kur akabinde ubuntu debian vs. ne zaman xp kurmaya kalksam lnuxle problem oldu grub uçtu hocam..gene de bi grub olarak bi ara faydalı başlıklar bulursun umarım ben çok aradım forumda ve başka forumlarda bi türlü sonuca ulaşamadım..
Baktımda hocam cok basit birşey var bulamadım.KDE masaüstüde gitti onuda çalıştıramıyorum.
Eğer çözersem çözümünü yazarım.
-
senin dermanın init komutu hocam
init 0 sistemi kapar.
init 1 tek kullanıcı
init 2 çok kullanıcı ama full degil NFS (Network File System) destegi yok
init 3 full multiuser destegi (genelde kullanılan budur.)
init 4 unused
init 5 Xwindow
init 6 reboot/etc/inittab dosyasına bakabilirsiniz.
-
Evet Sorunumu Çözdüm .Debian çökertmişim bu yüzden hiçbir şekilde yazdığım komutlar işlemiyormuş.
Debian tekrar kurulum yaptım ve düzeldi.
Ve son olarak windows grubum çıkarttım o sorunuda şu şekilde çözdüm
---su---update-grub
diyerek kurmuş olduğunuz windows sistemlerini görebilirsiniz.