Değersiz Görmek

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ShockMan
    ShockMan's avatar
    Erkek

Birbirimize değer vermediğimizi düşünüyorum, Yazıtta denilenleri uygulayan bir insan, Erdemli bir insan olabilir. ama nerde uygulayacak biri....!!!  

kim uraşırki, Balık baştan kokuk zaten. Erdemli olursan Keriz derler bizim burada, salak derler, Hatta Hızını alamaz Manyak bu derler. Anlayamaz kimse hayat şartları insanları değişik takılmaya zorlamış bir kere, aç gözlülük fulll gidiyorken ben akışına bıraktım gitti dostlar artık olan hiç bişey sanırım etkilemiyor beni.

Net ortamı, tek tük de olsa iyi dostluklar sağlamışsa bile, vefasızlığı ile ünlüdür..!
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ArmadA
    ArmadA's avatar
    Erkek
    kreston...insanları çözmek çok kolaydır bunun için ii bir gözlemci olman yeterr senin  yaptığın şeyi bende yapıorum çevremde tanıdığım çok insan var ama ben yanlızlığı ve karanlığı hepsine tercih ederim zamanında çok değer verdiğim insanlar oldu hepsi sattı gitti. seni anlamamk elde değil çünkü insanları izlerken yaptığı şeylere bakıosunda çıkarilişkilerine dayalı bir hayattan başkabişi değil. burası TÜRKİYE burda yapabileceğin şeyler kısıtlı belki ama onları yarıp geçmek de senin elinde adını dünyaya kazıtmak istiyorsan eğer ole bişi yapmalısınki bütün dünyanın gözü sende olsun bu tıpkı 300 spartalı gibi. insalarla ilişki kur ama arka gözün her zman açık olsun her an satılabilirsin... nese bu konu hakkında yazılacak o kadarçok şey vardır ki sen sadece başlığı takip et haa bu arada yazdıklarını okuyan adamalrdan bi kaçı garanti bu ne biçim başlık insanlar farklı farklıdır tabe der eet farklıdır ama gittiği yol aynıdır...

Living Death
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ayro
    Ayro's avatar
    Erkek

krest senin dediğine göre senle ben holy le ben, cem yılmazla sen, cumhur başkanıyla sen, ataütrkle sen aynı kişilersiniz dimi.Böyle dğeil hocam o pencerede bakıyorsun.Belki bunda katkı sağlayan Türk insanı grup halindeyken birisi birşey yapmaya başladımı ardından sürüklenmesidir.

Herkez aynı ise düşünsene herkez grupta bekliyorz birisi bişey yapsın diye ama böyle değil.Yada herkez aynı işi aynı şeyleri yapmıyor.En basit örnekle rekler, müzik zevkleri falan hepimiz farklı seviyoruz.

İnsanların farklı tepki vermemelerinin nedeni insan oluşumuzudr.Hepimiz çorbayı kaşıkla içeriz.Burdan çıkıp hepimiz aynıyız demiyoruz.Ancak hepimiz aynı evde aynı yerde yaşayıp aynı şeyleri yapmıyoruz.Kimimiz bilgisayarı seviyor kimimiz müziği kimisi kızlarla daha ilgili kimisi elektronik.Hatta yazılımcı diyuorsun birisi delphiyi seviyor birisi pascalı.

Herkezin bir nedeni var.Şuda varki Türk insanı fikirleirni rahatça ortaya koyamıyor.Fikirlerini rahatça savunamıyor.Bugunde gördük malatyada vurulanlar var yada bşaka işler ne diye?Yani fikrini adam akıllı ortaya koymaktan çekine bilrisin.Bir hristiyan yada dine iannmayan çıkıp abi yok ben dine inanmıyorum deidği zaman nromal bir ortamda dışlanıyor.Rahat rahat isteidğini söyleyemiyor.

İşte rahat olmadığından dolayı topluma uyuyor buda yıllardır bize toplum piskolojisini vermiş.

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ArmadA
    ArmadA's avatar
    Erkek

zumsuk sana hem katılıom hem katılmıom ATATÜRK dünyaya ismini kazımış en saygın insanlardan biridir onun muhteşem özellikleri onu normal bir insandan ayırt ediyor. tabiki insanlar farklıdır sen esmer  seversin ben sarışın burda bole bir farktan bahsetmedi bence kreton. daha farklı bişi bu. hem "cumhurbaşkanıyla sen" demişsin cumhurbaşkanlarının arasından birbirinden çok farklı olan birisi varmı ? ATATÜRK HARİÇ. bende akademik eğitim görüp sağlam bi görewde olsam ben bile cumhurbaşkanı olabilirim. 300 spartalıyı izledinmi bilmiyorum oradaki 300 insan pers ordusunu darmadağın etmiş ama özel insanlardan kurulu 300 kişi. bole bişiler işte

Living Death
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    jezreel
    jezreel's avatar
    Erkek

farklı ortamlara gir, farklı insanlarla tanış, her gün yaptığından çok farklı şeyler yap

gaipten görüntüler
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Kreston
    Kreston's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek

Ben ne demiştim? Ben "benimle aynı koşullarda" olan birisi aynı tepkileri veriyorsa , hayatını tıpkı benim gibi yaşıyorsa, benim bir rolüm yok , robottan farkım yok demek istedim. Bu konu aslında çok önemli. Çünkü eğer dediğim gibi bir robotlaşma sözkonusu ise bizim neler yapacağımız, bir olayın sonunda ne olacağı tahmin edilebilir, hatta bulunabilir.

Bu, bir programa verdiğiniz girdilerin sonunda aldığınız çıktılardan farksız. Anlatmak istediğim şey bir gençlik hevesi olan "diğer insanlardan farklı olmalıyım" gibi birşey değil. Bu robotlaşmanın, doğal yönelimlerin dışına çıkabilmek için, birisi bizi alıp bir kenara fırlattığında onun istediği doğrultuya gitmemek için farklı olmalıyız.

Zimbabwe
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    lekton
    lekton's avatar
    Erkek

kreston hjma   hiç  unutmayacagına inandıgım bir söz...

"her  insanın  pisliği   kokar""...

Dikkat: Hazine Ceyhan ırmağının kıyısında iki köprü arasında... kuru ağacın Dibinde...
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mehmetcan
    mehmetcan's avatar
    Erkek
    Nereden bakarsan öyle görürsün . Nasıl yaşarsan öyle ölürsün gibi çelişkidir.

bizde keyfine düşkün sosyal çocuklar olabilirdik ; hayatla erken seviştik herşey üstümüze kaldı
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    nakamura2
    nakamura2's avatar
    Erkek
    Kreston o farklılığa nasıl ulaşabiliriz sence?

Memento Mori...Blossom Geri Döndün:C Mitozla çoğalan milletleri sevmiyorum:|
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    noel_baba
    noel_baba's avatar
    Erkek
    PIROMANTANRI bunu yazdı:
    -----------------------------

farklılıklar fikirlerde yaratılmalı...

-----------------------------

hocam şimdi eğer insanların ne derece farklı ne derece benzer olduğunu göz önüne sermek üçün şuraya bi kompozisyon konusu atın ..müridler kendilerince o konuda kompozisyonunu yazsın ..bi nebze olsun yer yer fikirlerin farklılığı açığa çıkabilir ama bu fikirler çoğu kez o fikrin babası tarafından dahi gerçek hayatta uygulanmaz belki de bunda volkanın dediği gibi '' bu ülkede insan kendi hayat tarzını bulamıyorki en güzel geclik yıllarımız öss veriyoruz geriside malum yaşama sevincin elindne alınmış gibi sanki fabrika raylarında ilerleyen bir mal gibi diğer lerinin gectiği işlemlerden gecmeyi bekliyorsun '' gibi bi durum söz konusu ..

ama asl olan herşeye rağmen kendi öz düşüncende ve buna bağlı öz davranışlarındaki tutarlılıktır insanı farklı kılan, insana değer katan. bu bağlamda düşürsek; kuklalaşmamaktır dış etkenler karşısında, karşı koymaktır bi yerde...
    Ülkede ise tam bu tür karakterlerin, bireylerin oluşması çağına giren gençlik bunlara kafa yormak, farkını özümsemek yerine kitlesel olarak gelenekselleştirilmiş öğrenilmiş çaresizlik psikolojisine, pesimist içeriğe, öss çıkmazına saplanıyo ..bunları önemsemeyen gençlikte asimile oluyo zaten ..bu arada öss çıkmazı dedimm çıksada kasıyo, çıkmasada kasıyo :) ..mutlak bi dönem kastığı için çıkmaz dedim...

Kral nerde diye Sorma. SENde ..BENde ..SİZde ..Onda Çıplak giyen kral olur ..Taç giyen oturur tahtına::. Emeğe Saygı ..kürtaja hayır!! Soruya bak: Dünyaya Tekrar Gelseniz Ne Yaparsınız ? E dedim ben; Eminim herkez yine aynı şeyi yapar aynı şeyi yaşardı... Hani sözüm ona; ..Ben siktiğim eşşeğin huyunu bilmem mi? die ...E sen söyle bilmem mi usta :)
Toplam Hit: 3393 Toplam Mesaj: 22