folder Tahribat.com Forumları
linefolder İş - Güç, E-Ticaret, Alışveriş
linefolder DELL GAMING 7559 - Fiyat/Performans ?

DELL GAMING 7559 - Fiyat/Performans ?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    banneduser
    banneduser's avatar
    Erkek

Hacular uzun zamandır laptop arayışındayım. En son bu laptop gözüme çarptı. Sizce nasıldır? Kullanan bilen bunu alsan daha iyi diyebileceğiniz birşey varmı?

http://urun.n11.com/dizustu-bilgisayar/dell-gaming-7559-i7-6700hq-128ssd1tb-4gb-gtx960m-fhd-b70d128w81c-P88413658?cid=800202&utm_source=rtg_rtbhouse&utm_medium=cpc&utm_campaign=rtb_genel

Daha öncesinde kararlaştırdığım laptop Monster ın abra a5 v6.2 si;

http://www.monsternotebook.com.tr/customize/customize.aspx?id=480938&secenek=&secenek2=&adet=1&lang=tr-TR#.WALFZI-LTIU

Aradaki farklar;

Monster vs Dell

GTX 950m vs GTX 960m (İkiside GDDR5 4 gb) (GTX950m test sonuçlarına netten bakıyorum ama hep gddr3 için veya 2 gb olan için sonuçlar mevcut.)

Freedos vs Windows 10 Home

8 GB RAM 2133 Mhz DDR3L SODIMM vs 8 GB RAM 1600 Mhz DDR3L 2DIMM

250 GB M2 Sata SSD vs 128 M2 Sata SSD + 1 TB HDD (Bende eski bilgisayardan kalan 128 gb ssd var. HDD portu için.)

İkiside çift fan. Birbiriyle bağlantılı hava kanalları.

Fiyatlar: Monster 3014,64 TL 

Dell 3499,99 TL

****ekstra: SODIMM ve 2DIMM farkı nedir?

ride or die..
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SHaDeWRoX
    SHaDeWRoX's avatar
    Erkek

Arkadaşım monster aldı geçen hafta fan dan ses geliyor garantiye yolladı geri geldi hala çok ses geliyor o yüzden memenun değil Dell kullanan arkadaşımda var gayet memnun SSD dışında monsterin bir artısı yok 128 iıl ssd işini görür ben olsam dell alırdım kasa kalitesi cabası

Her yarın geriye kalan hayatımızın ilk günü....
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DaSpOnGe
    DaSpOnGe's avatar
    Erkek

bana iş yerinden dell marka laptop verdiler inspiron 15R yok böyle bir cihaz aq alınalı kaç sene oldu bilmiyorum ama sarjdayken hala 4-5 saat bazen az işlem yaptığımda 6 saat görüyorum ekran kartı ve işlemci oalrak orta şekerli ama oyunlarıda oynuyorum güzel alet bundan sonra laptopum dell den yana olacak.

You think you've travelled far and never seen the stars :)))
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    spybreak
    spybreak's avatar
    Erkek

hocam ben olsam dell olanı alırdım, herşeyden öte servisi harika. monster eurocom dan alıyor marka yapıştırıyor satıyor. evet kalitesi de yüksek ama bence dell al. 

REMEMBER! RESPECT IS EVERYTHING
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mürşide
    izzmarit
    izzmarit's avatar
    Dişi

msi dusunmez misin? iki arkadasa aldik cok memnunlar. fan biraz gurultuluymus ama guclu makina olur o kadar diye dusunuyorum. bakayim dersen modelleri ogreneyim.

sigara değil, balık olan.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SkynetX
    SkynetX's avatar
    Erkek

Fan tabi ki çalışacak. O bir kusur değil.

U işlemci olmadığı için devamlı yüksek frekansta çalışır onlar.

Eğer oyunlarda çalışmazsa o zaman sıkıntı vardır.

DELL al.

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    banneduser
    banneduser's avatar
    Erkek
    izzmarit bunu yazdı

msi dusunmez misin? iki arkadasa aldik cok memnunlar. fan biraz gurultuluymus ama guclu makina olur o kadar diye dusunuyorum. bakayim dersen modelleri ogreneyim.

hocam msi iyi güzelde biraz pahalı :)

ride or die..
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    banneduser
    banneduser's avatar
    Erkek
    SpyBreaK bunu yazdı

hocam ben olsam dell olanı alırdım, herşeyden öte servisi harika. monster eurocom dan alıyor marka yapıştırıyor satıyor. evet kalitesi de yüksek ama bence dell al. 

monsterın kalitesi yüksek mi ben biraz daha orta seviyeli malzemeler kullandığını sanıyordum. sonuçta bayağı ucuz :) dell kalitesi nasıl olur bilgin var mı?

ride or die..
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    banneduser
    banneduser's avatar
    Erkek
    SHaDeWRoX bunu yazdı

Arkadaşım monster aldı geçen hafta fan dan ses geliyor garantiye yolladı geri geldi hala çok ses geliyor o yüzden memenun değil Dell kullanan arkadaşımda var gayet memnun SSD dışında monsterin bir artısı yok 128 iıl ssd işini görür ben olsam dell alırdım kasa kalitesi cabası

hangi modeli aldı hocam. ben abra a5 v6.2 almayı planlıyorum. birde hocam marka bazlı değilde model bazlı bakmak istiyorum. yani msi değil msi gl62 şöyledr gibi. bende monster abra a5 v6.2 ve dell gaming 15 7559 gibi.

ride or die..
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    banneduser
    banneduser's avatar
    Erkek
    DaSpOnGe bunu yazdı

bana iş yerinden dell marka laptop verdiler inspiron 15R yok böyle bir cihaz aq alınalı kaç sene oldu bilmiyorum ama sarjdayken hala 4-5 saat bazen az işlem yaptığımda 6 saat görüyorum ekran kartı ve işlemci oalrak orta şekerli ama oyunlarıda oynuyorum güzel alet bundan sonra laptopum dell den yana olacak.

hocam modelden modele fark edebiliyor. O yüzden sıkıntı çekmek istemiyorum pek.

ride or die..
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    oksijen
    oksijen's avatar
    Erkek

abra a7 kullanıyorum bundan öncede dell kullandım dell den sorun çıkmadı monsterda öyle hd ekranlı bir laptop alıcaksan bence 17.3 inc olmasını tercih etmek daha mantıklı oluyor. 

http://www.monsternotebook.com.tr/abra/MONSTER-ABRA-A7-V6-5.html#.WANrROiLSUk

bütçeni çok aşmazsa bene dahamantıklı

Toplam Hit: 2465 Toplam Mesaj: 23
dell inspiron 7559 vs monster abra a5 v6.2