Dell Inspirion N5010 SSD Seçimi

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    exchanger
    exchanger's avatar
    Erkek

Laptop'ım 5. yaşına girdi geçen ay, yenileyecek bütçem olmadığı için ssd almayı düşünüyorum. 2 model seçtim ancak sizin önerilerinize de açığım. (bütçe aralığım 200-300 tl.)

Toshiba Q series 120 GB ssd   : http://www.teknosa.com/urunler/125420550/toshiba-hdts212ezsta-q-series-2-5-128gb-ssd

Corsair GS Series 128 GB ssd : http://www.vatanbilgisayar.com/128gb-force-gs-serisi-sata-30-ssd-560mb-okuma-_-535mb-yazma.html#genel-bakis

Laptop özelliklerim :  i5 intel işlemci 2.4ghz, 500gb toshiba hard disk, 4 gb ram,1gb ekran kartı,...

Dell n5010 kullanıp da ssd'li şekilde kullanan müridlerden ayrıca pm bekliyorum.

"Dünyanın bütün kötülüklerine baş kaldır. Bazen senin iyiliğin başkasının kötülüğüne de olabilir. Kendi iyiliğine de baş kaldır..." Y.Kemal
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    exchanger
    exchanger's avatar
    Erkek

Arkadaşlar www.n11.com sitesinden toshiba olanı aldım. Üye olur olmaz 50 tl üzeri alışverişlerde kullanılmak üzere 11 liralık indirim kuponu verdi. Teknosa linkini açtığında görürsünüz 250 lira idi ssd. n11'de ise 185lira idi. 11 tllik indirim kuponuyla 250 liralık ssd'yi 174 liraya alıp 76 liralık bir kar elde ettim benim açımdan. 

Not: Bu yazı reklam yapma amacı güdülmeden yazılmıştır. Bu arada aldığım ssd'nin son stoğunu aldım.

Linki : http://www.n11.com/toshiba-hdts212ezsta-ssd-q-series-25-128gb-95mm-retail-kit-P31197167

"Dünyanın bütün kötülüklerine baş kaldır. Bazen senin iyiliğin başkasının kötülüğüne de olabilir. Kendi iyiliğine de baş kaldır..." Y.Kemal
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    byincesu
    byincesu's avatar
    Erkek

Benim laptopla aynı kaderi paylaşıo ben corsair 256 gb ssd almıştım geçen sene canavar gibi oldu tavsiyemdir... 

...
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    exchanger
    exchanger's avatar
    Erkek
    byincesu bunu yazdı

Benim laptopla aynı kaderi paylaşıo ben corsair 256 gb ssd almıştım geçen sene canavar gibi oldu tavsiyemdir... 

Aynı anda hard diskini de kullanıyor musun hocam ?

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    byincesu
    byincesu's avatar
    Erkek
    exchanger bunu yazdı
    byincesu bunu yazdı

Aynı anda hard diskini de kullanıyor musun hocam ?

hayır hocam sadece ssd kullanıyorum

...
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    JuMaN
    JuMaN's avatar
    Erkek

Hocam cd-rom çıkarsak SSD oraya taksak nasıl olur.

[URL=https://meettomy.site] Pretty Womans from your city[/URL]
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    exchanger
    exchanger's avatar
    Erkek
    JuMaN bunu yazdı

Hocam cd-rom çıkarsak SSD oraya taksak nasıl olur.

Öyle yapabiliyorsun zaten, harddiski hiç çıkarmadan ssd dvd kızağı var 30-40 lira arasında satılıyor.

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    byincesu
    byincesu's avatar
    Erkek

tek sorun cd/dvd lerin yuvasi sata2 oluyor 
    sata3 disk takmak isteyenlere uyarı !

...
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    exchanger
    exchanger's avatar
    Erkek
    byincesu bunu yazdı

sata 3 ssd aldım ben. Laptop'ın hard diskinin yerine takabilir miyim peki onu ? 

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    byincesu
    byincesu's avatar
    Erkek
    exchanger bunu yazdı
    byincesu bunu yazdı

takmasına takarsın ama performans kaybı olacaktır.

...
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    exchanger
    exchanger's avatar
    Erkek
    byincesu bunu yazdı
    exchanger bunu yazdı
    byincesu bunu yazdı

takmasına takarsın ama performans kaybı olacaktır.

Cd room yerine taktığımda da aynı sıkıntı olacak o halde ? 5 yıllık bilgisayar cd room yeri sata 3 değildir sanırım.

Toplam Hit: 2063 Toplam Mesaj: 13