folder Tahribat.com Forumları
linefolder Donanım & Driver
linefolder Dell Isınınca Kapanma Ve Format Atınca Garanti Gitmesi

Dell Isınınca Kapanma Ve Format Atınca Garanti Gitmesi

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    morf1n
    morf1n's avatar
    Erkek

merhabalar

dell inspiron n5010 marka bir laptop var elimde

işlemcisi çok çabuk ısınıyor ve kapatıyor kendini

googleden ufak bir arama sonucu bios updatesi ile çözülebilceğini okudum

fakat ısınınca kapanan bir laptopa bios update yapmak mantıklı gelmedi bana sonucta ya update yaparken kapanırsa? mahfolur makine

bios sürümü A10 şuanda, sizdende fikir almak istedim bu işe başlamadan önce.

birde ısınıp kapanma olayı çok sık oluyor bazen biosa girdigimde bile ısınmış ve kapanmış oluyor ne yapmalıyım?

bios update işlemi garantiyi bozarmı?

pc de w7 kurulu daha once bir kac kez formatlanıp yeniden w7 kurulmuş, xp kursam bu cihaza garantisi gidermi (tahminimce gitmez ama emin olmak istedim)?

işin erbabı arkadaşlardan yardımlarını bekliyorum.

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ugur0
    ugur0's avatar
    Erkek

şimdik hocam 5110 var bndede.aynı sorunları yaşadım. servisi aradıgımda ilk bana makinenin içini temizlettiler ve bios u güncellettiler. önceden oyun oynarken 15dk da kapanıyodu, bunları yaptıktan sonra 1saatte fln kapanmaya devam etti. tekrar aradıgımda servisi parça değişimi yaptılar, şimdi hiçbir sorun yok rahat rahat oynuyorum oyunları kapanmıyor dahada. işletim sistemininde sorun olacagını sanmam bnmkide home lisanslı ultimate kurulu hiçbir sorun cıkmadı.

0216 570 8754 dell in servis numarası. garantisi devam ediyosa servisi ara direk. adamlar cidden çok ilgililer. çok çok memnunum dell den.

ugur0 tarafından 07/Kas/12 16:11 tarihinde düzenlenmiştir

imza
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    amg
    amg's avatar
    Erkek

Dell laptoplarda format atınca garanti sorunu çıkarmıyorlar. Teknis servisi arıyorsun sorunu anlatyorsun. Seni yönlendirerek önce bilgisayarından bios sürümüne filan baktırıp güncel değilse bios update yaptırmaya çalışyorlar. Daha sonra sorun düzelmezse tekrar ulaşın diyorlar. Eğer güncelse teknik servis gönderip doğrudan fanı değiştirtyorlar. ama bu kadar çok ısınıp kapanyorsa fan la alakalıdır. aradığında bios sürümünü sorduklarında A10 değilde A15(şu anki en güncel sürüm) dersen doğrudan servis yollayıp fanı değiştirirler. benim laptopta çok ısınıp kapanyordu. bios update de kapanma ihtimalinden korktuğumdan aradığımda sürümümü en güncel olarak söylemiştim. o zaman bendeki a11 di en günceli a13 tü :)

Ama fan değiştikten sonra bios u da bi güncelle çok eskiymiş sürümün :)

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    murdery
    murdery's avatar
    Erkek

hocam aslında konu açmana bile gerek yok..garanti şartlarını oku..ona göre netlik kazansın servis işi..

dell gibi bi garanti servisin var sorunları sen çözmeye kalkıyorsun :)

BİR TIKLA BE https://www.youtube.com/watch?v=I5DOCwqBuzk
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Keyif Pezosu
    undefined-01
    undefined-01's avatar
    Homo

Konuyu yakinen takip ediyorum (Cift cizik) Kendikimi bir arkadasa hediye ettim bu isinma sorunlari yuzunden =)

Ofisteki arkadaslarimin bir taneside yere vurdu kirdi suanda duvar saati yaptik aletten.

3-4 tane var boyle nanem. Herkese de bagira bagira soyluyorum DELL'n o serisinde sorun var diye. Musteri hizmetleri Sogutucu Fan ile kullanin diyor. FAN OLDUGU halde 82 dereceyi gordum cihazda dedim musteri hizmetleri Kilimali odada kullanin cihazinizi dedi.

Bana balık tutmayı öğretmeyin; ben balıkçı değilim. Felsefe yapmayın. Ben şefim, aşçıyım. Bana parasıyla balık verin; sushi yapıp satayım, hepimiz karnımızı doyuralım. Yoksa hepimiz balıkçı olursak, bu gölde balık kalmaz. Sürdürülebilir olmalıyız. Çünkü bugün aç bıraktığınız insan, yarın karşınıza harami olarak çıkabilir; kendine de size de zarar verebilir.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    morf1n
    morf1n's avatar
    Erkek

hocalar garantiye göndersem gidip gelmesi zaman alıcak o yuzden kendi yapabilcegim birseyler varsa yapmak istiyorum

@Ugur0 dostum içini temizlettiler demişsin, içini açınca garantisi gitmiyormuymus?

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    morf1n
    morf1n's avatar
    Erkek

arkadaslar dell in siteden bios guncellemesini indircemde sayfayı açmıyor bende

http://www.dell.com/support/drivers/tr/tr/trbsdt1/ServiceTag/DY9R1N1?s=bsd bu adresten indirip gonderebilcek varmı veya exe indirme linkini verebilcek varsa onunla deneyim birde sayfa yuklenmiyor bende sonsuz döngüye girdi gibisinden birşeyler yazıyor baska browserlardada denedim aynı

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ShockMan
    ShockMan's avatar
    Erkek

Format Garanti Sonlandırmaz Ama Bios a Müdahale Edersen Olabilir, Tavsiye Etmem..  Çünkü Yaptığın Anlaşılır İse Garanti İptaline Neden Olur.

Net ortamı, tek tük de olsa iyi dostluklar sağlamışsa bile, vefasızlığı ile ünlüdür..!
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Mx0TBT
    Mx0TBT's avatar
    Erkek
    Bios dayken kapniyorsa fan iptal olmustur aynen amk bios guncelde servis gelsin. Aslinda servisi aramadan once bira sinirli olmak lazim :) cileden cikinca sut kesiliyolar. Adama diyomku bu bios guncelliyorumda ya vise olursa sorumlufu alirmisin diyom yok diyo o zmn yoolla servisi :)

Ölümlü dünya. Yasin 38. Ayet
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ugur0
    ugur0's avatar
    Erkek
    morf1n bunu yazdı

hocalar garantiye göndersem gidip gelmesi zaman alıcak o yuzden kendi yapabilcegim birseyler varsa yapmak istiyorum

@Ugur0 dostum içini temizlettiler demişsin, içini açınca garantisi gitmiyormuymus?

yok hocam içini açmadan yaptırıyolar onu:D alttaki deliklere bant yapıstırıyosun kapatıyosun. yandaki hava cıkıs ızgarasınada süpürgeyi dayıyosun çekiyosun 3-5dk işlem tamamdır:D adam böyle yaptırdı bana

ugur0 tarafından 07/Kas/12 17:25 tarihinde düzenlenmiştir

imza
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    amg
    amg's avatar
    Erkek
    dell de garantiye gönderme olayı yok servisi arıyorsun ücretsiz olarak eve gelip önünde yapıp gidyorlar
Toplam Hit: 4331 Toplam Mesaj: 13