Delphi = C++

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ★★★★
    Genki
    Genki's avatar
    Kayıt Tarihi: 24/Ağustos/2005
    Erkek
    S.a arakdaşlar belki baslıkta fazla acıklayacı olamadım ama olayı burada anlatcam.
    şimdi bende ms vc++ 2005 war.delphi gibi gorsel buda.ben delphiyi azda olsa biliyorum.Gelelim Asıl Sorulara

    Delphide bi buton ekledıgımızde ve kodude showmessage ('zuzu');
    yazdıgımızda ve butona tıkladıgımızda zuzu veriyo bu c++ da nasıl??
    Delphide web browser koyuyaz edit koyuyoz buton koyuyoz
    butona webbrowser1.navigate ('http://'+Edit1.Text) yazıyoruz
    c++ da bu nasıl?
    bilen arkadaşlar sorumu cevaplarlarsa teşşekür ederim.Bilmeyenlerinde canı sagolsun yeter...
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    İnce Memed
    ComputerWolf
    ComputerWolf's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Kayıt Tarihi: 26/Mart/2003
    Erkek
    Anlasilan C ye dair bilgin yok C++ ye baslamadan once C bilsen iyi olur..piyasa e-book ile kyaniyor...Delphi yuksek seviyeli dil iki buton iki kodla program yazarsin ama C alcak seviyeli makineye yakin dil oldugu icin Delphiye benzemez...C ogren sonra C++ gec...

    Hep denedin. Hep yenildin. Olsun yine dene , yine yenil ama daha iyi yenil !
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ★★★★
    Genki
    Genki's avatar
    Kayıt Tarihi: 24/Ağustos/2005
    Erkek
    öle düşünüyodum ama elimde visual c++ olunca c++ kullanmak ıstemıstım.fakat sorularıma cevap veren olmamıs :)..
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    tagext
    tagext's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası Başarı Madalyası
    Kayıt Tarihi: 25/Temmuz/2002
    Erkek
    c düşükseviyeli c++ yüksek seviyeli bir dildir.

    c++ ile görsel işler yapmak için MFC kullanman lazım. c++ ile çalışman için memory management nedir ne değildir bilmen lazım.

    ftw
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Musket
    Musket's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Kayıt Tarihi: 09/Haziran/2002
    Erkek
    tagext hocam sende var mi memory management le ilgili dokuman...
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    tagext
    tagext's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası Başarı Madalyası
    Kayıt Tarihi: 25/Temmuz/2002
    Erkek
    elimde kod yok fakat www.blueportal.org burdan ebook çekebilirsin. işin teorik kısmını iyi bilmek lazım birde object oriented kısmını yapıcılar yıkıcılar.

    ftw
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    KIBRISLI
    KIBRISLI's avatar
    Kayıt Tarihi: 24/Temmuz/2002
    Erkek
    Delphi pascal, C++ de C tabanlıdır...

    Tabi işin en kralı C#.NET tir...
    O da C tabanlıdır...

    Öğrenmenin yolları malum, kitaplar ve internet...

    Ben artık C,C++,C# da uzman olmuş durumdayım tam 5 senedir C tabanlı dillerle uğraşıyorum. Delphi yi ise 2,3 senedir kullanıyorum bununla da aram iyi ama en kralı C#.net ..

    Ben gene de herkese ilk aşamada C öğrenmeyi ve C OO mantığını kapmayı tavsiye ederim...

    ----------------------- Www.TahribaT.CoM -----------------------
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cukurova
    cukurova's avatar
    Kayıt Tarihi: 21/Aralık/2003
    Erkek

    Yazmayacaktım ama dayanamadım yine,

    Delphi öğrenmek için pascal, C++ öğrenmek için C öğrenmenize kesinlikle gerek yoktur ve zaman kaybetmek başka birşeye yaramaz.Yani Tır kullanmayı öğrenmek için önce araba kullanmayı öğrenmeniz gibi bir durum.Tamam bilirseniz daha hızlı öğrenirsiniz ama hiçbir şey bilmiyorsanız direkt öğreneceğiniz konudan başlayın.

    En kralı C# falan değildir, Kimse bunuda iddaa edemez.Zaten C# yazdığın herşeyi VB.net veya J#'dada yazarsın.Bence en kötülerdendir, nedeni ne gelince;

    C++,Delphi, Vb6 grubu ile Java, C#(dotnet) gurubu çok farklıdır.Delphi veya Vb6 da direkt işletim sistemine yönelik native code yazarsınız, kodlar derlenmiştir, tıkladığınızda direkt işletim sistemi onu tanır oradanda cpu gönderilir.

    Dotnet(C#,vbnet..) veya java gibi diller işletim sistemine değil, üreticisinin yaptığı platforma bağlıdır (net framework, jre gibi) ve jit compiler (just in time compiler) gibi sistemler kullanır.Yani şimdi C# yazdığınız kodları derlediniz uzantısı exe oldu ama o native kod değildir sadece bir ara koddur (netde buna msil denir) yani işletim sistemi o exe tanımaz.Çalışması için winxp ye framework kurulu olmalıdır.Peki kurulu ise framework nolur,C# da yazdığınız ve derlediğiniz ara kodlar (msil), framework tarafından tekrar derlenerek (JIT compiler) native koda çevirilir ve ondan sonra OS ve cpu nun anlayacağı dile dönüşür.Yani aslında yazdığınız exe her tıkladığında compiler edilir.

    Peki böyle salakça bir şeyi neden yaptılar ; öncelikle java nın sloğanına bakın , "bir kere yaz her yerde çalışır", evet doğrudur işletim sisteminden bağımsız olduğu için, JRE yüklü olan (win veya Linux farketmez) her yerde çalışır aynı kodlar.
    Aynı rar dosyası gibi düşünün, işletim sisteminin ne olduğu önemsizdir, eğer winrar'ın win veya linux veriyonu yüklüyse o dosyayı açarsınız.

    Diğer bir neden ise JIT compilation normal native koda göre daha hızlı çalışmasıymış ama buda yalan, ben şimdiye kadar java veya dotnet yazılmış hiçbir programın çok hızlı açıldığını görmedim ve bence mantıkende ters, düşünün önce tıkladıktan sonra JIT compilation (JRE veya framwork) devreye girecek, kodları derleyecek sonra OS (işletim sistemi) gönderecek.Tabii bu orada Java sıçıpta Yanıt vermiyor hatası almazsanız program çalışacak.

    Bunların bir kötü yanıda öyle her istediğinizi yazamazsınız, kendi platformu neyi destekliyorsa onu kullanırsınız.Unutmayın yazdığınız kodlar tekrar platform tarafından derleniyor.Yani biri gelip size ben C# veya java'da OS,virus,fdisk benzeri birşey yazarım derse kıçınızla gülün.

    Tabii iyi yanları yok mu tabiiki var, ama çalışırsa özellikle garbage collection gibi işiniz çok fazla kolaylaştıracak yeni özellikler var ama benim C# denemelerimde her zaman zıçtı hata verdi yada performans çok fazla düşürdü, hatta MSDN lerdeki örnek kodlarda bile.C# da çok hızlı,görsel ve çok güçlü DB programları tasarlayabiliyorsunuz veya aklınız esince ben bunu hadi aspx yapayımda web otomasyonu olsun diyebiliyorsunuz.Zaten C# sadece webde(aspx) güçü ve kolaylığı için seviyorum.Yoksa programcılıkda c++ aynen devam...

    çok fazla parantez ve açıklama kullandım anlaşılır olsun diye ve bu yazdıklarım hiçbir kitapda bu sadelikte yazmaz genelde bir sürü ingilizce argonlar ve kısaltmalar geçtiğin için yeni başlayacak birininde hep kafası karışır.umarım anlatabilmişimdir.


  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DrKill
    DrKill's avatar
    Kayıt Tarihi: 10/Mart/2004
    Erkek
    cukurova bu konuda hemfikiriz. Javaylar yazılan şeylerin tek yararı heryerde aynı kodun çalışması ama bir delphi bir c++ veya bir c veyada bir asm veyahudda en dandik en yavaş dil VB den bile hızlı çalışamaz çünkü önce o kodlar yorumlanır sonra çalıştırılış diğer dillerde direk çalıştırılır..

    Bu imzayı her gördüğünüzde 4gb kotanızın 0,00000358559191226959228515625 azalmaktadır. Bilerek ve istenerek bu imza yapılmıştır. Amaç kotanızı sömürmektir
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cukurova
    cukurova's avatar
    Kayıt Tarihi: 21/Aralık/2003
    Erkek
    Bu arada arkadaşın biri soru sordu onada açıklık getireyim;
    "Şimdi ben javada yazdığım programı hem linux de hemde windows da hiçbir şey yapmadan çalıştırabilir miyim?"

    Aslında hem evet, hemde hayır. Hesap mak veya tuşa basinca "Merhaba Televole" gibi basit birşey yazarsan çalışır sanırım ama daha komlex birşey yazarsan kodlarda işletim sistemine göre küçük değişiklikler yapman gerekiyor. Ör; dMSN programı gibi.

    Java hakkında fazla deneyim ve tecrübem yok, profesyonel olarak javada code yazan bir arkadaşın cevabı daha doğru olur sanırım.

  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    uz-i
    uz-i's avatar
    Kayıt Tarihi: 28/Aralık/2005
    Erkek
    pekiya c++ builder de aynımıdır

    cnc prog. ugs nx solid autocad [IMG]http://img66.imageshack.us/img66/3489/adslnahalirsin5ry6in5ci4md.gif[/IMG]
Toplam Hit: 3203 Toplam Mesaj: 12