folder Tahribat.com Forumları
linefolder Delphi - Pascal
linefolder Delphi Uygulamaları Virüslü Görünüyor?

Delphi Uygulamaları Virüslü Görünüyor?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DuPi
    DuPi's avatar
    Erkek

arkadaşlar bende mi? bir sorun var virustotal.com sitesi delphi ile derlenmiş en basit uygulamayı bile Trj.Spy olarak mı? görüyor. bir deneyebilir misiniz? durumu sizde ne olacak?

Ne zaman birşey öğrenmek istesem, Birden Vaktim Kalmıyor ?
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tarikat Şeyhi
    HolyOne
    HolyOne's avatar
    Erkek

Sorun sende değil, trojanların %90 ı delphiyle yazıldığından sanıyorum ortak blokları göz önünde bulundurup yanlış bi heuristics yapıyor.

boş windows form application atınca virus dediğini bende gördüm.

Nush ile uslanmayanı etmeli tekdir, Tekdir ile uslanmayanın hakkı kötektir!
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    pSkpt
    pSkpt's avatar
    Erkek

Benim de tee VB6.0 ile yaptığım uygulamarı görüyordu virüs diye. :D virüs total değil ama bi programdı hitman pro sanırım.

İmza...
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DuPi
    DuPi's avatar
    Erkek

Ohbe bende diyorum. sorun benim pc de mi? şimdi csc derleyicisi ile c# kodu derledim. sıkıntı yok ama delphi ile console application uygulamasında writeln('Merhaba Dünya'); yazıyorum :D virüslü görüyor site 

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DrKill
    DrKill's avatar
    Erkek

delphi ile yazılmış birçok virüs bulunmakta. Özellikle zamanında açık bir çok virüs koduda bulunduğu için, yazmasıda kolay olduğu içinde delphi yi çok tercih ediyordu millet. E tabi native olması cabası. Sonrasında bu hallere kadar düştüyse zaten iyice bitmiş. Aslında Delphi'nin syntax'ı felan çok iyidi. Native olması cabasıydı ama amkmunun microsoft'u bitirdi delphi yi. Delphi projesinin başındaki adamı satın aldı(http://en.wikipedia.org/wiki/Anders_Hejlsberg) C#'ı ürettirdi. Borland firmasınada bir kaç şey daha yapmıştı. Şu an sanırım embarcadero diye bir firmanın elinde. Ama eski şahşahlı dönemine asla dönemeyecek sanırım.

Delphi 7...... Ne IDE 'idi be. Sürükle bırak mantığının babası VCL componentleri.

DrKill tarafından 19/Haz/14 00:15 tarihinde düzenlenmiştir

Bu imzayı her gördüğünüzde 4gb kotanızın 0,00000358559191226959228515625 azalmaktadır. Bilerek ve istenerek bu imza yapılmıştır. Amaç kotanızı sömürmektir
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DuPi
    DuPi's avatar
    Erkek

hala acil lazım olan toolları delphi ile 2 dk da yazıyorum :) bu dil ölmez ama keşke delphi bildiğim kadar java bilseydim :)

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DrKill
    DrKill's avatar
    Erkek
    DuPi bunu yazdı

hala acil lazım olan toolları delphi ile 2 dk da yazıyorum :) bu dil ölmez ama keşke delphi bildiğim kadar java bilseydim :)

Para javada da ondan değil mi ? :D

Bu imzayı her gördüğünüzde 4gb kotanızın 0,00000358559191226959228515625 azalmaktadır. Bilerek ve istenerek bu imza yapılmıştır. Amaç kotanızı sömürmektir
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    YekteranBaymedir
    YekteranBaymedir's avatar
    Homo

aynı sorun autoit'de de var :)

virüs yazmanın en kolay olduğu dilcik

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DuPi
    DuPi's avatar
    Erkek
    DrKill bunu yazdı
    DuPi bunu yazdı

Para javada da ondan değil mi ? :D

:) yok ya eski konulara bakarsan askerdeyken android kitapları almıştım. şimdi oyun yazdım. andengine oyun motoru ile ama mesele o değil java çok daha geniş bir dil delphi web konusunda java kadar başarılı değil kanaatimce 

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tarikat Şeyhi
    HolyOne
    HolyOne's avatar
    Erkek
    DrKill bunu yazdı

delphi ile yazılmış birçok virüs bulunmakta. Özellikle zamanında açık bir çok virüs koduda bulunduğu için, yazmasıda kolay olduğu içinde delphi yi çok tercih ediyordu millet. E tabi native olması cabası. Sonrasında bu hallere kadar düştüyse zaten iyice bitmiş. Aslında Delphi'nin syntax'ı felan çok iyidi. Native olması cabasıydı ama amkmunun microsoft'u bitirdi delphi yi. Delphi projesinin başındaki adamı satın aldı(http://en.wikipedia.org/wiki/Anders_Hejlsberg) C#'ı ürettirdi. Borland firmasınada bir kaç şey daha yapmıştı. Şu an sanırım embarcadero diye bir firmanın elinde. Ama eski şahşahlı dönemine asla dönemeyecek sanırım.

Delphi 7...... Ne IDE 'idi be. Sürükle bırak mantığının babası VCL componentleri.

Hala kullanıyorum hocam ve hala visual studiodan sonraki en iyi şey embercadero rad studio.

Nush ile uslanmayanı etmeli tekdir, Tekdir ile uslanmayanın hakkı kötektir!
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    wh0
    wh0's avatar
    Homo
    DuPi bunu yazdı

arkadaşlar bende mi? bir sorun var virustotal.com sitesi delphi ile derlenmiş en basit uygulamayı bile Trj.Spy olarak mı? görüyor. bir deneyebilir misiniz? durumu sizde ne olacak?

merhaba,

kullandigin delphi surumu nedir? ben yillardir delfi kullaniom. oyle bir sorun yasamamaktayim.

saygilar.

🏴‍☠️Hi'dan gelen varır Who'ya, Hi'da onun adıdır Who'da...
Toplam Hit: 4597 Toplam Mesaj: 16