Delphiye Başlarken
-
Arkadaşlar daha önceden C programlamadan bilgim var.Ancak C yi yarıda bırakıp daha göze hitap eden Delphy e başlıorm.Kararım kesin.
Neyse internetten bulduk --Delphi 7 Second Edition-- u indirdik.Açtık ama hiç bi bilgim yok internette baya bir kurcaladım forumda falan yok abicim böle bi begin var bi end neler yapabilrm ne sınırları vardır bilmiyorum.
Millet dio böle button oluştur falan anca oluşturuom gözüküo orda gerisi yok yardım ederseniz sevinirim kanter içinde kaldım
-
Arkadasım programlama dil bilmek ile olmaz once bu işin mantığını kavramaya çalıs oyle buton duruyor diyorsun senin c bilgin az çok var diyorsun...
bence VC# basla senin için daha kolay daha zevkli vvsvsvs iyi olur...
-
delphi kesinlikle tercihim çünkü görsellik var
-
delphiden önce pascalı öğren sonra delphiye başla bence.pascalla delphi hemen hemen aynı.bide delphi kodbankdan yararlan
-
delphi sakat visual kasmaya basladım baya bi kastım sonra biraz delphiye bakim dedim kamyon ve çarpma olayı gibi oldu birden delphi vb ye gore acaip dallama duruyor.
-
delphi object pascal kullanıyor kod yazabilmen için pascaldan az da olsa çakman gerekiyor
biraz pascal kas daha sonra delphi ile başla programlama hayatına -
ama abi delphi görsel yani paso yazı değil görsellik istiorm biraz C de yapamadım onu o yüzden delphi ye geçcem ayrıca tahribat programları galan full delphi trojanlar falan delphi vb ağırlıklı
-
affetmez bunu yazdı:
-----------------------------
delphiden önce pascalı öğren sonra delphiye başla bence.pascalla delphi hemen hemen aynı.bide delphi kodbankdan yararlan
-----------------------------bence pascalı sktrt direk delphi =O)
-
pascal ile başlamak daha faydalı olucak galiba
-
e-booklar var bul indir C ile zaten aynı mantık kodlarıda o e-booktan bak geliştir delphide en güçlü silah componentlerdir o konuları araştır kurcala orasını burasını. Pascal la başlasan iyi olurdu ama delphide olur vb ye hiç bakma miden bulanır:)))
-
benim elimde şu an
delphi7 second edition ile dev-pascal bulunuo her iki programlama türüne de dair en ufak bir bilgim yok diyebilriz.C biliyorum sadece biraz.Bunları öğrenmek için araştırma aşamasındayım sadece düşünüorm pascal dan mı başlasam yoksa delphiden mi diye..Fikirleriiz benim içn önemlidir.