Deneme Stop Motion Videom
-
-
angels_demos bunu yazdı
çok kötü olmuş. kamerayı tam sabitlememişssin. aralık çok az. youtube'da çok güzel yapım videoları var izlemeni öneririm. baya iyi anlatımları. sabır işi. umarım daha iyisini yaparsın
evet. standartı 1 sn yi 15 ile 20 kare fotoğraf ile tasvirlemek.
Benim 1 sn yi temsilim 4 kare fotoğraf.
fakat her fotoğrafta nesneleri ne kadar hareket ettirmem gerekli bunun deneyi gibiydi .
kamera sabitlemesine gelince
stop motion dendiği zaman klasik bir kamera sabitleme geliyor herkesin aklında.
benim durumum tamamamaen sabitleyememe değil. sabit çekimler var. sabitleyememiş gibi gözükenler benim bizzat kendi elimde çektiğm sahneler.
onalrıda kasıtlı yaptım. daha çok kare olduğunda daha gzl gözüküceklerdi. fakat 4sn olduğu için anlamsız geçişler oldu fazla hareketli olduğu için hem göz yormuş hemde açıkçası benim odamı tam bilmeyen biri için konu anlatımındaki bütünlüğü bozmuş.
Ama bu hafta yenisi gelir daha özenli şekilde
-
samaccc bunu yazdı
o halın in aynısı bizde vardı .
:) üzerinde az araba sürmemişsindir sende o zaman :)
-
benim gözüme hoş geldi valla patates
-
ciddi emek isteyen bi iş.
eleştiri olarak şunu söyleyebilirim. ilk deneme için idare eder ancak kamerayı daha sabit tutmalısın.
ayrıca f değerini sabit tutup odaklamayı manuel olarak yap her seferinde, otomatikte kaymalar olabiliyor.
-
LynXMaSTeR bunu yazdı
ciddi emek isteyen bi iş.
eleştiri olarak şunu söyleyebilirim. ilk deneme için idare eder ancak kamerayı daha sabit tutmalısın.
ayrıca f değerini sabit tutup odaklamayı manuel olarak yap her seferinde, otomatikte kaymalar olabiliyor.
F de sabiti esnstantanede odakda menualde ydi.
fakat deneme olduğu için odakla aklıma geldikçe düzeltme yaptım. sadece iki adet bölümde kasıtlı oalrak kendim fluluk verdim.
herşey sabit olmasına rağmen ışık değişimide bir ara dışarı çıkmam gerekti. dışarı çıkıp gelince soğuyan ambüller den dolayı filan ton farkı oldu. birde finalde oda çok sıcak olunca ışığın tekini kapattım ondan:)
soft box tarzı yönlendirme ışığı olmadığı için doğal oda ışığı ile ışık kaynağına uzaklığa görede ton farkları oldu
işte bu hafta yapıcam daha iyisini muhtemelen.
evde hımbıl gibi oturduğum için 428 fotoğraf boyunca eğil kalk eğil kalk yapa yapa sırtım ağrıyo şu an:)
2 3 gün dinlenirim. nazik bir müirddir patates
-
İlk araba sahnesinde kamerayla arabanin yerini sabit tutup haliyi kaydirsaydin daha guzel dururdu diyer bolumlere bir elestirim yok cunku ben tobe ugrasamazdim o kadar :D
-
erdmen bunu yazdı
İlk araba sahnesinde kamerayla arabanin yerini sabit tutup haliyi kaydirsaydin daha guzel dururdu diyer bolumlere bir elestirim yok cunku ben tobe ugrasamazdim o kadar :D
:)
iyi güldüm. o kadar diyorsun yani:) :)
benimde en elle tutulur şeyim fil ve araba sahnesiydi :D
-
Hocam güzel olmuş eline sağlık.
Bir çok arkadaş belirtmiş bende katılıyorum kamera çok hareketli kalmış yani aynı kare de araba bir tık öteye gidiyor ama kamera hafif sol yapıyor araba bir tık daha öteye gittiğinde kamera sağ yapmış oluyor. Bu da gözü yormuş.
Oda yapısından kaynaklı konu kaymasını kendin yazmışsın
Ama akıcı yani sonuç güzel :)
Devamını Pusu 2 devam diye konu açarsın
-
Evet bu sefer dogaclama degilde senaryolu dusunuyorum..kafamda var birseyler. Yavas yavas sekkileniyor. Hafta sonuna yetistiririm :)
