Dergi & Katalog Çıkarmak
-
Merhabalar,
Bir arkadaş kendisi için bir kaç tane katalog çıkarmak istiyor, internetten baktım hep 1000 tane falan sipariş vermek gerekiyor. oysa bir kaç tane yeterli olacak, fiyatlar da haliyle yüksek oluyor..
şimdi bende bir yazıcı var ama A4 kağıdına bastırmak pek hoş olmuyor ve kaliteli olmuyor. Özel kağıt alsak da yine de istenilen kalite ve kitapçık şeklinde olmaz.
Şimdi iki kitapçık ya da katalog ya dergi çıkması gerekiyor. Birisi 44 sayfa (arkalı önlü 22 sayfa oluyor bir de kapak olacak)
diğeri de 100 sayfa civarında arkalı önlü de 50 sayfa olacak.
Bunlardan 2 şer tane çıkartmak gerek, hadi 3 diyelim.. Bu şekilde nasıl baskı yapabiliriz yani yapan yer varmı adam gibi kaliteli iş çıkaracak?
Teşekkürler
-
Copy Center denen yerlere gidip bilgi alabilirsiniz hocam. Kapaklara mat selefon atsınlar güzel görünür. İç sayfalar da mümkünse biraz yağlı kağıt olsun. Pek anlamam ama bence bu bilgiler işinize yarayabilir.
İzmir alsancak'ta CTRL+P diye bi' mekan var mesela. Ya da hemen kıbrıs şehitlerinin üzerinde eskiden iş yaptığım bi' yer vardı, adını hatırlamıyorum ama onlar da iyiydi.. Onlar gereken bilgiyi verir ve örnek varsa gösterebilirler.
RockZs tarafından 09/May/14 00:41 tarihinde düzenlenmiştir -
hocam yurtdışındayım o yüzden öyle bi imkanım yok, internet üzerinden halledeceğim şeylere bakıyorum ya da bir arkadaşım gidip yapsın... ama copy center dan kaliteli iş çıkması beklenmez. tezimi orada çıkartmıştım, benim istediğim biraz daha profesyonel bir şey..
mesela 1000 dergi için 1000 tl yakın para isteniyor. ben de 100 lira vereyim 2 dergi alayım.. ya da ne istiyorlarsa.. çünkü bu 1000 tane dergi işe yaramayacak, çünkü arkadaşım birilerine gösterecek seçimler için ve geri alacak dergiyi, yani dağıtma olayı v.s. olmayacağı için 2 tane ya da 3 tane yeterli.
-
unbalanced bunu yazdı
hocam yurtdışındayım o yüzden öyle bi imkanım yok, internet üzerinden halledeceğim şeylere bakıyorum ya da bir arkadaşım gidip yapsın... ama copy center dan kaliteli iş çıkması beklenmez. tezimi orada çıkartmıştım, benim istediğim biraz daha profesyonel bir şey..
mesela 1000 dergi için 1000 tl yakın para isteniyor. ben de 100 lira vereyim 2 dergi alayım.. ya da ne istiyorlarsa.. çünkü bu 1000 tane dergi işe yaramayacak, çünkü arkadaşım birilerine gösterecek seçimler için ve geri alacak dergiyi, yani dağıtma olayı v.s. olmayacağı için 2 tane ya da 3 tane yeterli.
copy center ların işi de bu zaten hocam. küçük yerlerden, fotokopicilerden bahsetmiyorum, gerçekten kaliteli baskı alabileceğin copy centerlar var.
nerede olduğunu bilmiyorum ama bulunduğun yerde belki vardır.
-
Senin konular bu ara hep "bir arkadaş" diye başlıyor :P fotoğrafçıların birçoğu yapıyor istediğin işi.
-
@RockZs, onların makineleri normal makine gibi ama kaliteli çıktı vermiyor, bize kaliteli lazım biraz, çünkü yapılacak iş biraz elit kesime hitap ediyo, o yüzden fotoğraf ağırlklı olan (hatta hepsi fotoğraf) çok kaliteli çıkması lazım ki anlaşılabilsin. buralarda pahalı olduğu için türkiyeden bakıyorum zaten :))
@izzmarit, arkadaşlara yardım etme amaçlı soruyorum, daha önce de logo, isim v.s. ile ilgili olan arkadaşın kurstan aldığı bazı dökümanlar var, bunları katolog yapıp müşterisine göstermesi gerekiyor. burada çok pahalı, o kadar vermesin diye yardım ediyorum, tr den getirirsek çok daha ucuza halletmiş olacağız.
fotoğrafçılar dergi şeklinde yapabiliyor mu? var mı bildiğin bir websitesi inceleyebileceğim?
-
Şunun olayı geçmiş ama fikir verir, bi bak (: Maille dürtebilirsin, malzeme tamamen bizden tasarımlık bir durum yok, sadece baskı işi kaça patlar gibi. Bu foto-dergi olayında bir de kolaj yapıyoruz diye ekstra ücret alıyorlar.
http://www.sehirfirsati.com/deals/tum-turkiye/jetcopy/5251248
izzmarit tarafından 09/May/14 01:09 tarihinde düzenlenmiştir -
https://www.lukapu.com/tr Burası işinizi görebilir.
-
verdiğiniz iki link de güzel çok teşekkürler, inceleyeceğim arkadaşa da göstereceğim. ama Ar0fer'in verdiği linkte 2-3 kitap çıkarırsak (20 ve 50 şer sayfalı olarak) 1000 tl yi bulacak gibi görünüyor
-
unbalanced bunu yazdı
Hocam matbaada 1000 tane basmakla 100 tane basmak arasında pek fark yok. 1000 tane kataloga 1500 tl diyorsa 3000 tanesi 2000 TL dir örneğin.
-
hocam pm adresine bakarsın