Dev Telekulak
-
Arkadaşlar buradaki haberi okudum ve dikkatimi çekti.( http://www.tahribat.com/Haber-Abd-De-Col-Ortasina-Dev-Telekulak-7299/ )
Böyle haberler arasında kaybolmuş ama bence çok çok ciddi bir sorun. Bu sisteme karşı nadir özgürlüklerden biri olan internetide tamamen kontrol altına almaya çalışıyorlar, benim canımı sıkıyor. Şu da bir gerçek NSA eskiden beri dinleme yapıyordu fakat böyle bir proje resmen tam hakimiyet demek, neyse kelimelerimi ilerki konuşmalara saklayayım sizin görüşünüz nedir bu konu hakkında ?
-
bide söle bişi var kendi fikrine karşı herkesi zan altına alabilir.türkiyede oldugu gibi.dinlediler milleti fikri kendilerine ters ise içeri aldılar...çok kötü gerçekten.
-
madem öyle onların aq görceklerse ilk bunu görsünler
-
MiqRoP bunu yazdı:
-----------------------------madem öyle onların aq görceklerse ilk bunu görsünler
-----------------------------Bende koydum
-
çok derin mevzular bunlar çok ( burda ki derinlik anlamını ben bile çözemiyorum )
-
Amd-x bunu yazdı:
-----------------------------çok derin mevzular bunlar çok ( burda ki derinlik anlamını ben bile çözemiyorum )
-----------------------------dostum bunlar kesinlikle önlenemez ve daha sert bir kapitalizmin gardiyanları olarak görevlendirilecekler. Google a kızıyorduk fakat bu devlet, her boku yer kimseye hesap vermez.
-
Kristof Kolomb'un ak..
-
Sorunluk birşey yok. Adamların TİB'i gibi düşün bu sistemi. Zaten mevcut sistemleri tek bir yerden yönetecekler.
Biz küçük memleket olduğumuz için tüm verilerin tek bir yerde depolanıp işlenmesi yeterli. TİB'in sistemleri aynı işi yapıyor.
ABD'ninkin sisteminde ise, farklı NSA tesislerinden gelecek verileri toplayıp işleyecekler.
Tek "garip" yanı, bazı yabancı devletlere kurdukları dinleme cihazları da bu sistemi besleyecek. Hangi devletlere ne cihazı kurmuşlar soru işareti orada. Ama her durumda zaten o yabancı devletlerde dinleme cihazları kurulu.

-
Devlet bizi kullanıcı profili ile dinleyebiliyor amerikayı siktir et. Google da "endersys wikileaks" ya da "inforcept wikileaks" yazın. Birde hindistanın bir uydusunun Türksatı dinlediği haberi var. Daha bilmediğimiz neler var kim bilir.
-
izleniyoruz beyler öyle böyle değil. dünya artık yaşanacak bir yer değil. devletlerin var olması başlı başına bi saçmalıkken bunların yapılmasına aklım almıyor. onlara bu cesareti veren salak halka da suç bulmak lazım. insanlar hakediyor.
-
x3uqm4 bunu yazdı:
-----------------------------izleniyoruz beyler öyle böyle değil. dünya artık yaşanacak bir yer değil. devletlerin var olması başlı başına bi saçmalıkken bunların yapılmasına aklım almıyor. onlara bu cesareti veren salak halka da suç bulmak lazım. insanlar hakediyor.
-----------------------------izlenmeyi siktir et artık ACTA SOPA ve bu birşeylerin planlandığını gösteriyor. Herhalde internet yakında TOR ve türevlerinde dönecek amk.