Devin AI

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    noname
    noname's avatar
    Kayıt Tarihi: 23/Ağustos/2005
    Erkek
     
     
    devin dünyanın ilk tam otomatik ai yazılım mühendisi olarak tanıtıldı. insanlarla yan yana ya da bağımsız çalışabilen, uzun vadeli planlama ve karar verme yeteneklerine sahip. geliştirici araçlarını kullanabilen ve gerçek zamanlı iş birliği yapabilen devin, öğrenme, uygulama geliştirme, hata bulma ve düzeltme, ai modelleri üzerinde çalışma gibi yeteneklere sahip.

    öne çıkan başarıları arasında; yeni teknolojiler öğrenmesi, game of life simülasyonu gibi interaktif siteler yapması, açık kaynak kodlu projelerde hata bulup düzeltmesi ve hatta upwork üzerinden gerçek işler yapabilmesi var.

    swe-bench benchmarkında, açık kaynak projelerdeki gerçek github sorunlarını çözme konusunda %13.86 başarı oranıyla eski rekoru (%1.96) adeta parçaladı.

    cognition isimli şirketin bir ürünü olan devin, akıl yürütme problemlerini çözerek ai alanında yeni kapılar açmayı hedefliyor. arkasında founders fund liderliğinde 21 milyon dolarlık bir a serisi finansmanı ve birçok önemli isim bulunuyor.
     
     
    noname tarafından 13/Mar/24 11:05 tarihinde düzenlenmiştir

    ...said addicted.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unbalanced
    unbalanced's avatar
    Kayıt Tarihi: 14/Haziran/2006
    Erkek

    yok canim AI yazilimcilari isinden edemez, abartmayin :)) 

    Ben daha önce cok yazdim. Kademe kademe gelecek. Elbette "tüm yazilimcilar" islerini kaybedecek diye bir durum yok. Suan AI bir asistan görevinde ama zamanla isi bence modüler yapiya cevirecekler. Ve AI size modül modül seyler sunacak. Atiyorum bir authentication dll/paketi, ya da listeleme yapan bir sey. Benim kafama yatan ve en kolay olan olay bu gibi. Böylece bir lego gibi yazilim yapilabilecek. Bu modüller de özellestirilebilir olacak. Iste bu birlestirme ve özellistirmeyi yine insan yapacaktir ama insana olan ihtiyac azalacaktir. 

    Daha önce de yazmistim, araliktaki toplantida ceo, 'less code' kavramindan bahsetti. Adam simdiden benim bu düsündüklerimi görebiliyor ve o yapiya gecmek istiyor. Tabi o AI'i isin icine sokmuyor, ama böyle yapilar oldugunu ögrenmis onlari azaltiyor. Atiyorum suan 20 dev varsa, yarin 10'a düsürecektir. Cünkü ihtiyac olmayacak.

    Akilli biri kendini bu yeni caga adapte eder. Benim planim ise adapte etmek yerine, tamamen bu sektörden kopmak olacak. Dediklerim 5 sene sonra daha net anlasilir ama is isten gecmemesi icin kendinizi dogru yolda gelistirin


    Ülkesini Seven Her Türk Vatandasi, Ülkesinin Sessiz Istilasi'na karsi durmak zorunda.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    nurulmac11
    nurulmac11's avatar
    Kayıt Tarihi: 04/Ağustos/2012
    Erkek

    islerin cogu ai gectiginde dunya duzeni nasi olucak ? atiyorum donen ekonominin su an %80i insan is gucu sayesindeyse bu oran %20ye gerilediginde dunya neye evrilecek?


    black implies white, self implies other, life implies death.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unbalanced
    unbalanced's avatar
    Kayıt Tarihi: 14/Haziran/2006
    Erkek
    nurulmac11 bunu yazdı

    islerin cogu ai gectiginde dunya duzeni nasi olucak ? atiyorum donen ekonominin su an %80i insan is gucu sayesindeyse bu oran %20ye gerilediginde dunya neye evrilecek?

    Benim tahminim su: insan nüfusu gereksiz fazla (özellikle afrika'nin dogum oranlari 6 civari). Ilk senaryo bu gereksiz ve ise yaramaz nüfusu yok edecekler (yapay virüsler örnegin, sonucta covid ile herkesin dna'larini topladlar artik). ikinci senaryo da kendilerine ait, izole alanlari olacak (bilim kurgu filmlerindeki gibi). Digerleri de ne yaparsa yapsin misali.. Robotlar,makineler güc gerektiren islerde görev alacakl aliyor da. Örnek: sürücüsüz tramvaylar/metrolar, kasiyersiz marketler (gün gectikce sayi azaliyor, özellikle avrupa'da yasiyorsaniz görürsünüz bunu), bir cok fabrikada full otomatik sistemler vs vs.. Insan gücüne olan ihtiyac azaliyor günden güne. 

    Simdi soru su bu insanlar calisamazsa ne olacak? Üretilen ürünleri kim alacak? Denge bozulmus olacak, o yüzden diyorum nüfus azalimi yapmak isteyeceklerdir. Bunlar tabi tamamen teoriler, öngörüler. Ben teknolojinin buraya evrildigini düsünüyorum iyice, robot askerler de geliyor. Izlemeyen varsa black mirror dizisini izleyerek nasil bir dünya yaratildigini tasvir ederler


    Ülkesini Seven Her Türk Vatandasi, Ülkesinin Sessiz Istilasi'na karsi durmak zorunda.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kelebeksim
    kelebeksim's avatar
    Kayıt Tarihi: 03/Mart/2021
    Erkek

    büyük kurumsal firmalar da kendi kod yapılarını public edecekler yani?
    bu iş nasıl olur, bu ai tamamen opensource olur ve büyük kurumsal firmaların da güvenleri kazanılır ancak o zaman.
    ya da bu firmalar kendi ai'larını yaparlar.
    onun dışında hiç kimse güvenip de al kardeş sen bunu yaz, biz kullanalım sana 100% güveniyoruz demez.

  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unbalanced
    unbalanced's avatar
    Kayıt Tarihi: 14/Haziran/2006
    Erkek
    kelebeksim bunu yazdı

    büyük kurumsal firmalar da kendi kod yapılarını public edecekler yani?
    bu iş nasıl olur, bu ai tamamen opensource olur ve büyük kurumsal firmaların da güvenleri kazanılır ancak o zaman.
    ya da bu firmalar kendi ai'larını yaparlar.
    onun dışında hiç kimse güvenip de al kardeş sen bunu yaz, biz kullanalım sana 100% güveniyoruz demez.

    open source olmasinda bir sikinti yok, bugün .net core framework tümüyle opensource. Verecegi paketin de kaynak kodlari ulasabilir. Burada böyle olacak demiyorum ben olsam böyle olusum icine girerdim cünkü en kolay is fonksiyon fonksyon kod vermek yerine, o isi yapacak bir paket vermek. Belki Microsoft Visual Studio AI cikaracak, ve bu IDE sana bana hemen bir authentication projesi olustur, su url'ye gidecek, su claimsler olacak vs dediginde o IDE öyle bir proje olusturacaktir, buna engel var mi? Daha sonra yazilimci gerekli yerleri düzenleyebilir. 

    Bir sürü olagan senaryo var. Ama ortak senaryo su; yazilimciya olan ihtiyac azalacaktir, odaklanmak gereken de bu

     

    unbalanced tarafından 13/Mar/24 14:13 tarihinde düzenlenmiştir

    Ülkesini Seven Her Türk Vatandasi, Ülkesinin Sessiz Istilasi'na karsi durmak zorunda.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    noname
    noname's avatar
    Kayıt Tarihi: 23/Ağustos/2005
    Erkek

    Önemli olan bizim şuan bu yeni çağa nasıl adapte olacağımız.

    Hâlâ bir AI kategorimiz bilem yok :) 

    @holyone @renegadealien nerelerdesiniz koptunuz mu pilli cihazlardan

    misal son zamanlarda kendime sorduğum ve kurcaladığım sorular;

     

    güncel olarak efektif ve en verimli kullanabileceğimiz yapay zekalar hangileri,

    para vermeye değecek neler var,

    hangi yz leri kendi bilgisayarlarımızda çalıştırabiliriz,

    bunları keyfimize göre nasıl eğitebiliriz,

    doğru prompt nasıl yazılır, ve hatta doğru promptu yazacak bir ana prompt niye üretmiyoruz,

    misal şuan kendi bilgisayarıma kurup bütün gün internette iş fikirleri araştırıp, ve hatta kendi fikir üretip, bunun kurgusunu nasılını yapıp, minimum eforla internet üzerinden gelir elde etmeme yardımcı olacak bi araç haline getirebilecek bir yz çalıştırabilir miyim?

    devin ai için mesela; freelancer sitelerine entegre olup iş alıp işi tamamlayıp para kazanabileceği söylenmiş. bu muazzam bişey :)

    pcde çalıştırayım, xx konusunda bildiklerimi söyleyeyim, freelancer ilan kovalasın, iş alsın, müşteriyle yazışsın, bana şunlar şunlar yapılacak şu şekilde yapabilirsin desin, hatta ben şu kısımlarını hallettim gerisi sende desin. takıldığım yerde araştırıp çözüm önerisi sunsun, gibi gibi.

    yok mu tarikatte bunu yalayıp yutan bir müruserimiz? :D

     

     

    noname tarafından 13/Mar/24 16:47 tarihinde düzenlenmiştir

    ...said addicted.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ekerci
    Ekerci's avatar
    Kayıt Tarihi: 14/Ocak/2010
    Erkek

    bizim şirket, en büyük varlık yönetim şirketi, microsoft 365 ile anlaştılar. şu anda aktif olarak kullabiliyoruz. geçen birşey sordum bana gelen feedbackleri de birleştirerek cevap verdi. soruyu hatırlamıyorum ama cevabında "senin müdürün sana böyle böyle demiş" diye databaseden çekti cevap verdi. bütün sistemleri ms'e geçiriyorlar. daha öncesinde kendi sistemleri vardı başka sistemler de denediler ama hep boktandı. ms daha iyi gibi duruyor.


    Konu ID: 112846 Konuyu Acan : Ekerci Konu Başlığı : Tahribatın en sevdiği adam ? Silinme Sebebi : 3 sayfadır takip ediyorum beni seven kimse çıkmadı. alacağınız olsun müridler
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Hannibal_King
    Hannibal_King's avatar
    Kayıt Tarihi: 22/Ağustos/2010
    Erkek

    Şöyle bir 4-5 yıl geçsinde "Hani yapay zeka yazılımcıların yerini alıyordu?" diye sorsak :) 

    Hadi varsayımsal olarak konuşalım. Diyelim ki yapay zeka aşırı derecede gelişti ve harbiden yazılımcının yaptığı işi yapabilecek noktaya ulaştı. O durumda piyasada meslek kalmaz meslek. 

    Dünyada 3 grup kalır;

    1-) Robotlar

    2-) Yaklaşık 20.000.000 yazılımcı

    3-) 8.000.000.000 normal insan

    Vatandaşlık maaşı sistemine geçilir. 8 milyar normal insan vatandaşlık maaşı alır. Örneğin 1000 dolar. Normal insanların hepsi beyaz kıyafetler giyer. Yazılımcılar ayrıcalıklı kitle olur. 10.000 dolar maaş alırlar. Mavi kıyafetler giyerler.

    Sonra normal insanlar yine kendi aralarında "Yazılıma nereden başlayabilirim? Yazılımcılar çok para kazanıyor." diye muhabbet çevirirler. Yazılımın bitmesini hayal edenlerin umutları bir sonraki yüzyıla kalır :)

    -------------------------------

    Ek olarak https://eksisozluk.com/entry/162415348 buradaki arkadaşa %100 katılıyorum. Durum tam olarak arkadaşın dediği şekilde.

  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    antichrist
    antichrist's avatar
    Kayıt Tarihi: 15/Ağustos/2021
    Erkek

    coinler ne zaman real paranın yerine geçer, ai o zaman birisini işinden edebilir.


    ~
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kelebeksim
    kelebeksim's avatar
    Kayıt Tarihi: 03/Mart/2021
    Erkek
    unbalanced bunu yazdı
    kelebeksim bunu yazdı

    büyük kurumsal firmalar da kendi kod yapılarını public edecekler yani?
    bu iş nasıl olur, bu ai tamamen opensource olur ve büyük kurumsal firmaların da güvenleri kazanılır ancak o zaman.
    ya da bu firmalar kendi ai'larını yaparlar.
    onun dışında hiç kimse güvenip de al kardeş sen bunu yaz, biz kullanalım sana 100% güveniyoruz demez.

    open source olmasinda bir sikinti yok, bugün .net core framework tümüyle opensource. Verecegi paketin de kaynak kodlari ulasabilir. Burada böyle olacak demiyorum ben olsam böyle olusum icine girerdim cünkü en kolay is fonksiyon fonksyon kod vermek yerine, o isi yapacak bir paket vermek. Belki Microsoft Visual Studio AI cikaracak, ve bu IDE sana bana hemen bir authentication projesi olustur, su url'ye gidecek, su claimsler olacak vs dediginde o IDE öyle bir proje olusturacaktir, buna engel var mi? Daha sonra yazilimci gerekli yerleri düzenleyebilir. 

    Bir sürü olagan senaryo var. Ama ortak senaryo su; yazilimciya olan ihtiyac azalacaktir, odaklanmak gereken de bu

     

    yes bu mümkün, diğeri pek anlamlı gelmiyor. google bile keyfince proje sonlandırabiliyor.
    bir de böyle şeylerin public edilmesi bir sürü yasal sıkıntıyı ortaya çıkarıyor, ortalık kan gölüne dönebilir. 
    hacklenemez sistemler kalmaz, verilerin gizliliği ihlalleri alır başını gider, bakalım devletler ne gibi önlemler alacaklar bu ai dalgasına karşı.
    şu an her şey serbest, bu işlerin ucu devletlere ve yetkililerine değdiğinde devletlerin yaptırımları başlayınca bakalım neler olacak.
    bilimkurgu filminin içindeyiz inşallah ömür yeter de görürüz.

    yazılım bitecek diye endişe etmek yerine insanların yeni dünyaya adapte olmaları lazım, adapte olan her zaman kazanmıştır, insanlığın ilk başlangıcından beri dünyanın kuralı budur.
    yoksa teknolojiden korkan yazılımcılar bırakalım kaybolsunlar zaten :)

Toplam Hit: 1266 Toplam Mesaj: 16
devin ai ai mühendis yazılım mühendisi